Odpovědět 

Hodnocení tématu:
  • 1 hlasů - 5 průměrně
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Add-ony ze zahraničí - názory, postřehy, recenze
Autor Zpráva
Lord Offline
Posunovač
**

Registrován od: May 2004
Hodnocení: 0
Příspěvek: #1
Add-ony ze zahraničí - názory, postřehy, recenze
Zdravím všechny,
dovolil jsem si naprosto účelově založit nové téma, které tu zatím není a myslím si (doufám), že by mohlo být zajímavé. Povětšinou se tu probírají české a slovenské tratě (není divu), ale všude možně na zahraničních webech se povalují desítky prvotřídních komerčních i "ambiciózních freeware" tratí.

Poněvadž jsem si za poslední dva roky stáhnul/vyzkoušel/poopravil/vymazal něco přes 60 všemožných zahraničních freeware tratí, které většinou nebyly valné kvality, zabraly mi spousty času při dolaďování a postupem času jsem je stejně skoro všechny vymazal, tak jsem čím dál tím více ochoten dát i několik stovek za prvotřídní komerční produkt s originál tratí, objekty, zvuky, vozidly a aktivitami. A poněvadž sám nestihnu probrouzdat všechno, tak by mě zajímaly zkušenosti Vás ostatních s různými zahraničními tratěmi.

Nejvíce by mě osobně zajímaly názory na tyto produkty, o kterých zatím uvažuji: Severn Valley Railway, Japanese Routes, Glacier Expres, Heidi Expres, Bridge Line, German Railroads 2,3,4, Cajon Pass, London-Brighton Expres, West Sommerset Railway, Black Forest Route. Ze screenshotů se totiž nedá poznat vše o kvalitě trati.

Já se zase můžu podělit o dojmy z těchto tratí: Pro Train 2,3,4, Pro Train Tauernbahn, German Railroads 1, Sandpatch, Tehachapi Pass Route II, Wupper Expres 8, Lake Superior & Ishpeming, Harzquerbahn 2.1, Crawford Hill, Catania-Messina, Cambrian Route, KMJ Route 3.1, Muehlkreisbahn, Rosentalstrecke, Kuru-Jos, Skipton to Carlisle 1920, Paris-Cherbourg, LGV Atlantique, Reggio-Calabria, Riviera Expres, Pau Canfranc, San Diego & Arizona. Některé tratě jsem si vykorespondoval přímo s tvůrci, některé koupil, některé stáhnul, vždy dle možností. Každopádně výše uvedené kousky z mé sbírky považuji za velice kvalitní nebo alespoň nadprůměrné či nějakým způsobem originální.

Tímto tématem bych se mimojiné rád dozvěděl něco o nějakých jiných pěkných tratích, které mi třeba unikly......nějak jsem totiž tomuto sběratelství propadl. Big Grin

Díky předem za případné podněty či informace.

Zdraví Lord.

Mějte se.
Lord.
19-10-2004 11:31
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Citovat příspěvek v odpovědi
Arwy Offline
Pán Cabviewmaker
*

Registrován od: Jun 2004
Příspěvek: #2

Ahoj!
Chcel by som sa opýtať, ako by som sa mohol dosťať k trati Reggio-Calabria. Mám doma dve talianske trate (Siracuse - Messina alebo tak nejak a Neapol-Roma), ktoré sú veľmi pekné. Myslím že táto trať bola na talinskon webe, ale nebola celá (zdá sa mi že bolo k nej treba nejakú inú trať a tú som už nenašiel).
19-10-2004 12:17
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Citovat příspěvek v odpovědi
Guest
Unregistered

Příspěvek: #3

Arwy: Je to úplně v pohodě ke stažení na <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.train-sim.com">http://www.train-sim.com</a><!-- w -->. Po přihlášení se stačí dostat na stránky s downloady a dát vyhledat nějaká klíčová slovat z názvu. Pokud jsi na těchto stránkách ještě nebyl (asi nepravděpodobné), tak napíšu postup, jak se dostat na stahování.

A ty tvoje dvě italské máš odkud, z <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.trenomania.it">http://www.trenomania.it</a><!-- w -->? Jsou u toho nějaké aktivity? A vypadají dobře? Tyto tratě zatím nemám. Zdraví Lord.
19-10-2004 12:25
Citovat příspěvek v odpovědi
Lord Offline
Posunovač
**

Příspěvek: #4

Minulý příspěvek je samozřejmě můj, už sem se nakazil tou zde rozšířenou nemocí "zasesemsehergotzapomnělpřihlásit". Lord

Mějte se.
Lord.
19-10-2004 12:30
Arwy Offline
Pán Cabviewmaker
*

Registrován od: Jun 2004
Příspěvek: #5

Áno, mám ich z tej stránky.
Siracuse-Messina je zo Sicílie a Neapol-Roma je z vnútrozemia. Mne sa páčia, lebo mojím "druhým hobby" je letná dovolenka pri mory a tak mám rád takýto typ krajiny. Sú veľmi dobre doplnené okolitou hustou zástavbou urobenou zaujímavým spôsobom, ktorý zvládnu a menej nadupané PC.

Teraz z hlavy neviem či som bol na tej stránke, ale ak budem mať nejaký problém, tak sa ozvem. Predom dík!
19-10-2004 12:38
Lord Offline
Posunovač
**

Příspěvek: #6

Aby tady nebyla nuda, chtěl bych se podělit o pár vychytávek, které mě na některých tratích zaujaly:

1. Freeware real trati Paris-Cherbourg. Vychytávky: autor vyřešil problém s chybějícími náspy a jsou tam velice zajímavým způsobem vymodelovány po celé délce trati (možná jako samostatný objekt???), takže koleje neleží jen tak na zelené textuře. Dále je zde nově ozvučena trať (podobně jako má pan Šemora), dokonce bych si dovolil říct, že přejezd přes výhybku zní o něco lépe. Celkově je tato trať taková úplně jiná než ostatní, délka zatím 70 km, stav kolem roku 1980 před elektrifikací.

2. Real předělávka a prodloužení trati Settle & Carlisle. Jmenuje se Skipton to Carlisle 1920 a vůbec se to nedá srovnávat. Nádraží rozšířena dle skutečnosti, úplně nové aktivity, objekty, vlaky. Vychytávky: nádražním budovám se kouří z komína, všude jsou slyšet různé zvuky a ruchy, některé aktivity jsou čistě pozorovací, nic neřídíte, jenom se z různých míst nádraží kocháte projíždějícími vlaky, dokonce je tam i pohled z věže dispečera atd. Aktivity plné provozu, mosty očouzeny od projíždějících parních mašin, nové zvuky tratě. Takže starý Settle & Carlisle pápá.

3. Krátká asi 10 km real rakouská trať Rosental 60. léta. Vychytávky: úplně nové automobily zapadající do doby. Vrata u depa se otvírají a zavírají, když se tam blížíte s vlakem (uděláno na principu přejezdu, akorát místo závor se otvírají vrata - akorát se autorovi nepodařilo odstranit cinkání :-))

4. Real trať LGV Atlantique. Pokud máte jako já staženu také LGV Med 3, plnou defaultních objektů, tak jí asi vymažete, protože LGV Atlantique vypadá oproti ní super. Nové tunely, bohatší a lépe vypadající okolí, nové objekty. Samozřejmě trať mimo města není přecpána vegetací, protože se jede rychle a byly by problémy, ale mě se líbí moc.

No, tak sem si trochu ulevil od nějakých vychytávek, které se mi líbily. Jsou to jenom střípky, jinak by to bylo na dlouho. Zdraví Lord.

Mějte se.
Lord.
19-10-2004 13:56
tomi Offline
Pán Modelár
*

Registrován od: Jul 2004
Hodnocení: 1
Příspěvek: #7

Cau Lorde, dik za postrehy, toto je velmi dobra tema Big Grin

Nesuhlasim akurat s nazorom na LGV Mediterranee - podla mna je LGV Med po vsetkych strankach lepsia ako LGV Atlantique (najma verzia 3.0). LGVA je dost nudna a nezda sa mi dostatocne realna...
19-10-2004 14:56
Guest
Unregistered

Příspěvek: #8

U mě je to dáno spíš tím, že už sem vyloženě alergický na ty defaultní hranatý budovy s rozplyzlýma texturama z Northeast Corridoru a protože LGV MEd 3 je jima posetá, tak se mi moc nelíbí. Naopak vítám jakoukoli trať, která přinese něco nového a neokoukaného. Ale co je fakt, že LGV Med má dobře udělané mosty a stanice pro TGV. Ale LGV Atlantique na mě působí líp, má víc originál objektů a ta krajina mi přijde taková uvěřitelnější. Samozřejmě nemůžu ani v nejmenším posuzovat reálnost trati, protože jsem TGV nikdy nejel a ani tyto tratě jsem neviděl (bohužel). Zdraví Lord.
19-10-2004 15:03
Citovat příspěvek v odpovědi
Lord Offline
Posunovač
**

Příspěvek: #9

Zase sem se zapomněl přihlásit. Tak rovnou přidám další postřehy, ať je na co navazovat. Stáhnul jsem si trať Kuru-Jos od autora, který vytvořil zdařilou Pobla route, průměrnou F.C.Central a Gibraleón-Ayamonte. Je to tuším španělský autor Antonio M. Sopeňa, který má občas docela zajímavé kousky. Pobla route vypadá docela dobře v celé délce. Taková hodně zdevastovaná španělská neelektrifikovaná trať. V nádražích zarostlé koleje, zbytky pražců apod. F.C.Central je ještě hodně plná defaultních objektů. Gibraleón-Ayamonte a Kuru-Jos (Nigérie) mají podobný ráz: mimo města je taková né moc záživná příroda (ale vypadá reálně, bez do očí bijících chyb, příjemně rozmístěná vegetace), ale zato města jsou vynikající. Zvlášť nigérijská trať má města (no spíš město a pár vesnic) plná chýší, palem, různých vozítek, ale chce to vydržet průjezd okolní krajinou, která vypadá....... no jako Nigérie...... povětšinou pustina, sem tam strom, ale zato pustina s novými texturami povrchu, příjemně zvlněná, sem tam přejezd (tady mě zaujaly typicky české závory, takové ty dřevěné kulaté starší i s autentickým zvonkem.....skoro bych řekl, že to má od nějakého českého autora....a jestli ne, tak honem mu to ukrást, protože vypadají božsky :-)) Kolem trati se poflakují černoši a je tam spousta takových drobných detailů, co docela potěší. Tento autor naposled vyrobil italskou trať Ferrovia Centrale Umbra (ke stažení na train-sim.com jako vše ostatní), kterou jsem ještě nestáhl, ale protože je tento autor trať od tratě lepší, tak jsem moc zvědav na výsledek. Tak zatim. Lord.

Mějte se.
Lord.
19-10-2004 15:23
kabulus Offline
Cestující
*

Registrován od: Sep 2004
Příspěvek: #10
Kde se dá sehnat předělávka trati Settle &amp; Carlisle?
Zdravím všechny!

Chtěl jsem se zeptat Lorda, kde se dá sehnat ta real předělávka a prodloužení trati Settle & Carlisle. Podle vašeho popisu by to mohlo být zajímavé. Děkuji za odpověď

© Kabulus
19-10-2004 17:12
Tax Offline
Moderátor

Registrován od: Mar 2004
Hodnocení: 16
Příspěvek: #11
Italianske trate
Nazdar všetci ! Ja osobne mám talianských tratí niekoľko a musím uznať, že sú jednak pekné, jednak šalamúnsky urobené. Poväčšine som ich stiahol z nasledujúcich webov:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.amicitreni.net/train-simulator/scenari/">http://www.amicitreni.net/train-simulator/scenari/</a><!-- m -->
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.trenomania.it/index2.asp">http://www.trenomania.it/index2.asp</a><!-- m -->

Na oboch url je tratí dostatok a poväčšine sú priam excelentné - myslím, že by si z nich mohli vziať príklad mnohí domáci stavitelia tratí, aj keď je pravda, že aj na týchto weboch sa nájdu drobné úlety. Každopádne, všetko z týchto webov je free a je to po nainštalovaní plne funkčné !
19-10-2004 17:48
Petr Šimral Offline
Posunovač
**

Registrován od: Sep 2004
Příspěvek: #12

Mám addony GR 2,3,4 a můžu doporučit. Jsou lepší než Protrainy 1 (to byla docela hrůza), 2,3,4 a 6. Protrain 2 třeba jsem použil jako seznání pro reálnou trať a je úplně boží, když jedete k návěstidlu na Stůj, na té trati jste poprvé a říkáte si: "To návěstidlo je za obloukem." A ono tam opravdu je. Takhle mám zkušenost s PT 2 Dresden - Leipzig a GR 4 Trier - Koblenz. Pak mám ještě Nahetalbahn 0.91 - to je docela slušný systém s páteří Saabrücken - Mainz - Frankfurt, stanice ale nic moc a je to nedodělané a je i špatná instalace. Mám toho i jinak docela dost, ale už je toho mnoho pouze v šuplíku a radší neslibuji, kdy udělám inventuru.
GR mají velmi slušné aktivity, bohužel v němčině a angličtině. Ale u aktivit se dá vyřádit.
19-10-2004 23:30
Lord Offline
Posunovač
**

Příspěvek: #13
Re: Kde se dá sehnat předělávka trati Settle &amp; Carlisle?
kabulus napsal(a):Zdravím všechny!

Chtěl jsem se zeptat Lorda, kde se dá sehnat ta real předělávka a prodloužení trati Settle & Carlisle. Podle vašeho popisu by to mohlo být zajímavé. Děkuji za odpověď

Zdravím, poněvadž mám zatím internet jenom v práci, tak tu sem přítomen jenom přes den. Co se týče trati Skipton to Carlisle 1920, tak tu sem si musel vykorespondovat přímo s autorem z Anglie. Ale poněvadž to není oficiální add-on, ale freeware předělávka, kterou autor posílá za symbolický poplatek pokrývající náklady, tak myslím, že bych vám mohl ušetřit přáci a přepálit to. Ozvu se na mail.

Jenom na upřesnění, původně autor předělal Settle & Carlisle route, přiblížil jí realitě a nazval to Settle & Carlisle 1930. Poté trať prodloužil a přidělal nové úseky, které už jsou ale fiktivní a nazval to Skipton to Carlisle 1920. Takže je to taková real-fikce. Zdraví Lord.

Mějte se.
Lord.
20-10-2004 09:04
Lord Offline
Posunovač
**

Příspěvek: #14

Ještě sem zapomněl přihodit link: <!-- m --><a class="postlink" href="http://myweb.tiscali.co.uk/patsplace/Index.html">http://myweb.tiscali.co.uk/patsplace/Index.html</a><!-- m -->

Tady je link na stahování francouzských tratí, mimojiné i Paris-Cherbourg a LGV Atlantique, o kterých jsem psal dříve:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.funtrain.net/index.php?cible=ligne">http://www.funtrain.net/index.php?cible=ligne</a><!-- m -->

Tady je link na dříve zmiňovanou kraťoučkou trať Rosental:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://msts.rosental.shipstut.com/">http://msts.rosental.shipstut.com/</a><!-- m -->

Další linky na zajímavé tratě postupně dodám, většina jich je stejně na train-sim.com. Lord.

Mějte se.
Lord.
20-10-2004 09:09
Lord Offline
Posunovač
**

Příspěvek: #15

Pan Šimral: Musím souhlasit, že Pro Train 1 je totální hrůza. Ale Pro Train 2,3,4, a Tauernbahn už vypadají skutečně dobře. Nejlepší mi přijde Pro Train 4, kde jsou fantasticky vyřešeny zvuky protijedoucích vlaků, když jste v kabině. Zvuk vlaku se skutečně přibližuje a oddaluje a i zvuky tratě jsou fajn (hned jsem si to přidělal i na pár ostatních tratí, třeba Wupper Expres 8), jsou tam i nové zvuky krajiny, fantastické aktivity plné provozu a prostě se to celé jede moc příjemně. German Railroads mám jenom první díl, ale i tak jsem s ním spokojen, sice tam nejsou objekty fotorealistické, ale jenom kreslené textury, ale aktivity také stojí za to.
Zdraví Lord.

Mějte se.
Lord.
20-10-2004 09:19
Laborec425 Offline
Pokladník
**

Registrován od: Apr 2004
Příspěvek: #16

Ahoj! Chtěl jsem se zeptat na docela důležitou věc. Sice ty cizí tratě můžou skvěle vypadat, ale většinou se stáhne pouze trať a to je všechno. Tak jsem se chtěl zeptat, jestli jsou u některé z těch dobře vypadajících také vozidla a aktivity. Protože to už mě dávno omrzelo stáhnout trať a potom dávat týden dohromady ještě lokomotivy a vagóny k misím...... Díky moc za odpověď!
20-10-2004 09:31
Lord Offline
Posunovač
**

Příspěvek: #17

Laborec425: Tak to naprosto chápu, protože dolaďování a dostahovávání vlaků do tratí jsem si užil dost a už mě to taky nebaví. Tak tady jednoduše shrnu tratě, o kterých jsem zatím mluvil, u mých nových příspěvků rovnou uvedu i tyto informace.

Paris-Cherbourg: aktivity ano, vlaky ne
LGV Atlantique: aktivity ano, vlaky ne, ale stačí stáhnout asi 2 kousky
Skipton to Carlisle 1920: aktivity ano, vlaky ano, kompletní instalace
Rosentalstrecke: aktivity ano, vlaky ano, kompletní instalace
Kuru-Jos: aktivity ne, vlaky ne
Pro Trainy, German Railroads: jako všechny ostatní komerční add-ony obsahují komplet všechno.
Pobla route: aktivity ne, vlaky ne

Vadí mi, když trať nemá ani aktivity, protože když si udělám svoje, tak to bude vždy vzdáleno od reálného provozu než když to udělá přímo tvůrce, který trať zná a ví co a jak tam jezdí. A pokud je potřeba stáhnout tak max. 5 kusů vlaků, tak mi to taky nevadí. Teď sem si ale pořádně dlouho hrál s Wupper Expresem 8.0, protože teď nemůžu moc stahovat, tak sem si ty tuny aktivit musel předělat na mé DB vlaky z Pro Trainů, a to byl vopruz. Zdraví Lord.

Mějte se.
Lord.
20-10-2004 09:48
Laborec425 Offline
Pokladník
**

Registrován od: Apr 2004
Příspěvek: #18

Lord: Tak díky moc za odpověď, i když mě moc nepotěšila :? Smile ! A kde se dá stáhnout alespoň ta nigerijská? Tu bych si i tak chtěl prohlédnout!
20-10-2004 10:10
Lord Offline
Posunovač
**

Příspěvek: #19

Laborec425: Kuru-Jos se dá stáhnout na train-sim.com. Pokud je potřeba poradit s postupem na těchto stránkách, není problém. Jinak, jak už jsem psal, město pěkný, vesnice u trati taky, ale chce to vydržet ty mezistaniční úseky. Lord.

Mějte se.
Lord.
20-10-2004 10:14
Lord Offline
Posunovač
**

Příspěvek: #20

Laborec425: Jenom doplním, aktivity tam jsou 2 testovací, myslím s KIHOU. Jde jenom o průjezd tam a zpět. Jinak nigérijský vlak jsem nikde neobjevil. Lord.

Mějte se.
Lord.
20-10-2004 10:18
Odpovědět 

Skok na fórum:

Uživatelé prohlížející toto vlákno: 1 hostů