Odpovědět 

Hodnocení tématu:
  • 11 hlasů - 5 průměrně
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha
Autor Zpráva
Miran Offline
Moderátor

Registrován od: Oct 2004
Hodnocení: 10
Příspěvek: #1
Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 09-11-2009 14:03 od Miran.)
09-11-2009 14:00
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Citovat příspěvek v odpovědi
Edie Offline
Provozní technik

Registrován od: Feb 2007
Hodnocení: 2
Příspěvek: #2
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha
Zdravím, když jsem projížděl jednu aktivitu, tak jsem mezi Českou Třebovou a Zábřehem na Moravě na přibližně 35. km narazil na most, který má trochu nakřivo texturu.
[Obrázek: texturamostu.jpg]
09-11-2009 23:36
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Citovat příspěvek v odpovědi
Adnedz Offline
Cestující
*

Registrován od: Jun 2008
Hodnocení: 6
Příspěvek: #3
(09-11-2009 23:36)Edie napsal(a):  Zdravím, když jsem projížděl jednu aktivitu, tak jsem mezi Českou Třebovou a Zábřehem na Moravě na přibližně 35. km narazil na most, který má trochu nakřivo texturu.

Asi je to tím, že kolej je v oblouku a model mostu je rovný. Vhodnější model zatím asi bohužel neexistuje.

(\__/)
(='.'=) This is Bunny. Copy and paste Bunny into your
(")_(") signature to help him gain world domination.
10-11-2009 04:22
Zbyněk Šemora Offline
Pan Stavitel

Registrován od: Mar 2004
Hodnocení: 25
Příspěvek: #4
Takových mostů je hafo. Bohužel, pokud se nestane zázrak, tak i na 251. Každý modelář je vítán.
Včera jsem se s tvarováním krajiny dostal do zastávky Radňovice. Takže už brzy bude Žďár a mohu se otočit a cestovat zpět do Tišnova a osazovat silnice a cesty. Při tom by se už mohl tvořit finál i s vegetací. Ale bude to ještě moc práce. Polovina prosince bude šibeniční termín aktualizace. A do toho jsem dvakrát pro nemoc odpadl, kdy jsem mohl pár dní jen ležet. Poprvé v době setkání Bohumín a podruhé minulý víkend. Hold uštval jsem se při druhé směně, malování bytu. Takže doma stále na MSTS není čas a v bojových podmínkách v provizorním bydení mezi vystěhovanými krámy a většinou bez internetu a jen na jednom monitoru 4:3 se moc stavět nedá. Dá, ale není to ono. A také doma jsou stále důležitější práce než MSTS.
10-11-2009 09:17
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Citovat příspěvek v odpovědi
Edie Offline
Provozní technik

Registrován od: Feb 2007
Hodnocení: 2
Příspěvek: #5
Aha, tak v tom případě se omlouvám.
10-11-2009 13:51
Čouda Offline
Notorickej rejpal

Registrován od: Aug 2006
Hodnocení: 14
Příspěvek: #6
No tak to do vánoc nebude, no. TO se nedá nic dělat. Lepší než se uštvat. Když už bys to chtěl jo opravdu vydat, tak se vydá to co zatím je. Vopravdu není kam spěchat. Mě to přijde Zbyšku, že seš otrokem svého koníčka. To není dobře, ale taky sem byl....

Černé tunely vedou nás tam, kde vládne špinavá krása, kde věčná tma ničí zář slunce a bůh umírá ranami kladiva...
10-11-2009 15:25
Zbyněk Šemora Offline
Pan Stavitel

Příspěvek: #7
Čoudo, není to tak hrozné, jen občas padne nějaký ten klacek pod nohy. Big Grin
Jinak dnes je další slavný den. Jelikož cyklisti se dnes ke mě do obchodu moc nehrnuli ( v tom dešti se jim ani nedivím), tak jsem se v editoru dokopečkoval až do Žďáru. Hurá. Už se těším, až si to konečně projedu. Tak by to ani nevygeneroval žádný generátor terénu ( nešly by dělat korekce Big Grin )
A až se to zalesní a víc zastaví baráky, to bude trať jakou potřebujeme. Big Grin Stále někdo volá po romantických jednokolejkách nebo trati, kde by šlo provozovat vozidla z dob ČSD.
A jsem rád, že jsem na tuto trať nespěchal a počkal si až si natočím video. Bez této dokumentace by to bylo o ničem.
10-11-2009 17:45
Jan Švec Offline
Cestující
*

Registrován od: Feb 2005
Hodnocení: 5
Příspěvek: #8
[quote='Zbyněk Šemora' pid='95923' dateline='1257837449']
Takových mostů je hafo. Bohužel, pokud se nestane zázrak, tak i na 251. Každý modelář je vítán.

Upravit mosty pro koleje v oblouku by asi nebyl takový problém, pokud by byly zdrojáky. Když mi je autoři pošlou, tak to rád dodělám. Ale obávám se, že zdaleka nejvíc mostů dělal Roman a ten si asi zdrojáky neskladuje.
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 12-11-2009 23:02 od Jan Švec.)
12-11-2009 23:01
Zbyněk Šemora Offline
Pan Stavitel

Příspěvek: #9
Ty mosty, kde to hodně bije do očí jsou od Lubomíra, ale už se dlouho neozval. Jsou modelované na míru pro jeho koleje, které pokládal podle leteckých map, proto to všude nesedí. To samé se týká i peronů v oblouku.

Jinak práce pokračují vesele dál. Silnice jsou položeny od Žďáru až do Nového Města včetně. Stále při osazování vidím, jak jsme na těchto cestách potili krev na kole při cyklovýletech. Až budu v Tišnově, pojedu zpět do Žďáru a už se bude osazovat vegetace a nějaká zástavba. Snad to do vánoc zvládnu, aby to už bylo koukatelné.
Nějak se mi tato metoda stavění začíná líbit. Finál sice není půl roku vidět, ale jak se to postupně začíná rýsovat, to je paráda.
13-11-2009 09:21
Čouda Offline
Notorickej rejpal

Příspěvek: #10
Mám dotaz. V trati sem si všimnul spousty jakýchsi amerických vozidel. Nestálo by za to auta povyměňova za některá brzdova? Nebo autopark alespoň trošku pročistit? D9ky

Černé tunely vedou nás tam, kde vládne špinavá krása, kde věčná tma ničí zář slunce a bůh umírá ranami kladiva...
13-11-2009 13:13
Zbyněk Šemora Offline
Pan Stavitel

Příspěvek: #11
Čoudo, pokud nevyhovuje, můžeš se činit. Sestava aut co mi v trati jezdí je od J. Žižkovského. Také se mu nelíbila auta, která mi v trati tenkrát jezdila. Tak rovnou poslal. Já na tyhle maličkosti nemám vůbec čas.
13-11-2009 14:14
Čouda Offline
Notorickej rejpal

Příspěvek: #12
To stojí za úvahu. Zkusím tady pohledat a eventuelně něco stvořím. Všecko záleží na tom, jestli přijdu na to, jak vozidla vyměnit.

13-11-2009 16:56
mirous Offline
Začátečník
*

Registrován od: Sep 2006
Hodnocení: 0
Příspěvek: #13
Zdravím všechny stavitele,

kdysi jsem tuto hru hrál a mám i tuto trat, dlouho jsem ale na hru ani nesáhl a nyní bych se k ní chtěl pomalu vrátit.

Vím že tyhle otázky ze srdce nesnášíte a ukamenujete mě ale přesto se zkusim zeptat. Nikde sem nějak nenašel jaký tratě se plánujou a tak. Zajímalo by mě jestli se do budoucna počítá s tratí 040 protože vidim že chlumec už je..

Děkuji vřele za odpověd
16-11-2009 17:30
atb Offline
Cestující
*

Registrován od: Sep 2004
Příspěvek: #14
A co takhle mrknout na stránky autora ...
16-11-2009 19:57
mirous Offline
Začátečník
*

Příspěvek: #15
(16-11-2009 19:57)atb napsal(a):  A co takhle mrknout na stránky autora ...

To bylo první co sem udělal..ale jestli se mám orientovat podle tý mapy tak ta mě příjde uý rok stejná
16-11-2009 20:49
Zbyněk Šemora Offline
Pan Stavitel

Příspěvek: #16
Ta mapa nemůže být rok stejná, když je tam Praha Radotín a to nádraží existuje teprve od léta.
Co se týká aktuálních prací, průběžně informuji v tomto vláknu i s obrázky. Na mapě na mých stránkách (malá mapa), tam jsou vytečkovány plánované úseky, které ještě zaberou nějaký ten rok prací.
Co se týká dalších tratí mimo plán, tak to jsou jen ty, které znám a mám k nim nějaký vztah. Jezdil jsem po nich v bývalé práci nebo pravidelně jako cestující. 040 to určitě není. Ale říká se nikdy neříkej nikdy, jenomže propojení přes Přerov má zákonitě přednost. Pokud mi elán vydrží, možná za dva roky nebo za tři.... nebo vůbec. Základní podmínka každého úseku tratě je, mít možnost natočení si videa z lokomotivy. Zjistil jsem, že je opravdu nutná HD kvalita. Je to pak paráda, když mohu ze záznamu přečíst čísla na staničení (kilometrovníky)
Raději držte palce, abych dostavěl rozestavěné a pustil se pak do dalších plánovaných úseků. Není dobré odbíhat od nedodělků a pouštět se stále do dalších úseků mimo plán.
Stále jsem například ještě nesáhl na Havlíčkův Brod. Je tam nutné dodělat koleje a pak to tam trochu zastavět. Možná nějaký modelář by mne popostrčil. Plánoval jsem, že to bude hotové při BP83 (HaHaHa)
Skutečnost je zatím taková, že budu rád, když dokončím 251, ale sám tomu nevěřím, že do vánoc se zvládne úplně vše. Včera jsem konečně doma zprovoznil své počítačové pracoviště (po rekonstrukcích a malování), tak budu moci konečně dělat i něco doma.
17-11-2009 08:14
martin151 Offline
Začátečník
*

Registrován od: Dec 2008
Příspěvek: #17
dobrý den chtel jsem se zeptat zda na trati BP jsou v depech pohyblivé točny a jsetli jo tak čím je rozpohybuju
17-11-2009 10:21
Pepa z Nuslí Offline
Cestující
*

Registrován od: Jul 2008
Příspěvek: #18
(17-11-2009 08:14)Zbyněk Šemora napsal(a):  ...budu moci konečně dělat i něco doma.
Pane Šemora, Vaši trať přímo zbožňuju a už se nemohu dočkat na další aktualizaci. Jinak buďte v klidu, nikam nespěchejte, času dost, kdyžtak si počkáme a kdo si počká, ten se dočká :-) že?
17-11-2009 10:32
Miran Offline
Moderátor

Registrován od: Oct 2004
Hodnocení: 10
Příspěvek: #19
(17-11-2009 10:21)martin151 napsal(a):  dobrý den chtel jsem se zeptat zda na trati BP jsou v depech pohyblivé točny a jsetli jo tak čím je rozpohybuju
Měl bys vědět, že v MSTS obecně neexistují pohyblivé točny, takže nejsou ani v trati BP.
17-11-2009 12:25
mirous Offline
Začátečník
*

Příspěvek: #20
Děkuji za odpověd. Nevšiml jsem si že ta malá mapa se dá ještě zvětšit. Takže omluva. Jinak vás docela obdivuji. Většinou někdo něco velkýho začne, a až ho to přestane bavit tak toho nechá. Vy ale budujete stále dál, skoro by mě zajímal váš život, vypadá to jako práce, trat, trocha spánku, práce, trat..a takhle pořád dokola ... přeji vám hodně štěstí..
17-11-2009 14:02
Odpovědět 

Skok na fórum:

Uživatelé prohlížející toto vlákno: 1 hostů