Miran
Moderátor

Registrován od: Oct 2004
Hodnocení: 10
|
Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 09-11-2009 14:03 od Miran.)
|
|
| 09-11-2009 14:00 |
|
Jan Švec
Cestující

Registrován od: Feb 2005
Hodnocení: 5
|
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha
[quote='Zbyněk Šemora' pid='95923' dateline='1257837449']
Takových mostů je hafo. Bohužel, pokud se nestane zázrak, tak i na 251. Každý modelář je vítán.
Upravit mosty pro koleje v oblouku by asi nebyl takový problém, pokud by byly zdrojáky. Když mi je autoři pošlou, tak to rád dodělám. Ale obávám se, že zdaleka nejvíc mostů dělal Roman a ten si asi zdrojáky neskladuje.
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 12-11-2009 23:02 od Jan Švec.)
|
|
| 12-11-2009 23:01 |
|
Zbyněk Šemora
Pan Stavitel

Registrován od: Mar 2004
Hodnocení: 25
|
Ty mosty, kde to hodně bije do očí jsou od Lubomíra, ale už se dlouho neozval. Jsou modelované na míru pro jeho koleje, které pokládal podle leteckých map, proto to všude nesedí. To samé se týká i peronů v oblouku.
Jinak práce pokračují vesele dál. Silnice jsou položeny od Žďáru až do Nového Města včetně. Stále při osazování vidím, jak jsme na těchto cestách potili krev na kole při cyklovýletech. Až budu v Tišnově, pojedu zpět do Žďáru a už se bude osazovat vegetace a nějaká zástavba. Snad to do vánoc zvládnu, aby to už bylo koukatelné.
Nějak se mi tato metoda stavění začíná líbit. Finál sice není půl roku vidět, ale jak se to postupně začíná rýsovat, to je paráda.
|
|
| 13-11-2009 09:21 |
|
mirous
Začátečník

Registrován od: Sep 2006
Hodnocení: 0
|
Zdravím všechny stavitele,
kdysi jsem tuto hru hrál a mám i tuto trat, dlouho jsem ale na hru ani nesáhl a nyní bych se k ní chtěl pomalu vrátit.
Vím že tyhle otázky ze srdce nesnášíte a ukamenujete mě ale přesto se zkusim zeptat. Nikde sem nějak nenašel jaký tratě se plánujou a tak. Zajímalo by mě jestli se do budoucna počítá s tratí 040 protože vidim že chlumec už je..
Děkuji vřele za odpověd
|
|
| 16-11-2009 17:30 |
|
mirous
Začátečník

|
(16-11-2009 19:57)atb napsal(a): A co takhle mrknout na stránky autora ...
To bylo první co sem udělal..ale jestli se mám orientovat podle tý mapy tak ta mě příjde uý rok stejná
|
|
| 16-11-2009 20:49 |
|
Zbyněk Šemora
Pan Stavitel

Registrován od: Mar 2004
Hodnocení: 25
|
Ta mapa nemůže být rok stejná, když je tam Praha Radotín a to nádraží existuje teprve od léta.
Co se týká aktuálních prací, průběžně informuji v tomto vláknu i s obrázky. Na mapě na mých stránkách (malá mapa), tam jsou vytečkovány plánované úseky, které ještě zaberou nějaký ten rok prací.
Co se týká dalších tratí mimo plán, tak to jsou jen ty, které znám a mám k nim nějaký vztah. Jezdil jsem po nich v bývalé práci nebo pravidelně jako cestující. 040 to určitě není. Ale říká se nikdy neříkej nikdy, jenomže propojení přes Přerov má zákonitě přednost. Pokud mi elán vydrží, možná za dva roky nebo za tři.... nebo vůbec. Základní podmínka každého úseku tratě je, mít možnost natočení si videa z lokomotivy. Zjistil jsem, že je opravdu nutná HD kvalita. Je to pak paráda, když mohu ze záznamu přečíst čísla na staničení (kilometrovníky)
Raději držte palce, abych dostavěl rozestavěné a pustil se pak do dalších plánovaných úseků. Není dobré odbíhat od nedodělků a pouštět se stále do dalších úseků mimo plán.
Stále jsem například ještě nesáhl na Havlíčkův Brod. Je tam nutné dodělat koleje a pak to tam trochu zastavět. Možná nějaký modelář by mne popostrčil. Plánoval jsem, že to bude hotové při BP83 (HaHaHa)
Skutečnost je zatím taková, že budu rád, když dokončím 251, ale sám tomu nevěřím, že do vánoc se zvládne úplně vše. Včera jsem konečně doma zprovoznil své počítačové pracoviště (po rekonstrukcích a malování), tak budu moci konečně dělat i něco doma.
|
|
| 17-11-2009 08:14 |
|
martin151
Začátečník

Registrován od: Dec 2008
|
dobrý den chtel jsem se zeptat zda na trati BP jsou v depech pohyblivé točny a jsetli jo tak čím je rozpohybuju
|
|
| 17-11-2009 10:21 |
|
Pepa z Nuslí
Cestující

Registrován od: Jul 2008
|
(17-11-2009 08:14)Zbyněk Šemora napsal(a): ...budu moci konečně dělat i něco doma.
Pane Šemora, Vaši trať přímo zbožňuju a už se nemohu dočkat na další aktualizaci. Jinak buďte v klidu, nikam nespěchejte, času dost, kdyžtak si počkáme a kdo si počká, ten se dočká :-) že?
|
|
| 17-11-2009 10:32 |
|
mirous
Začátečník

|
Děkuji za odpověd. Nevšiml jsem si že ta malá mapa se dá ještě zvětšit. Takže omluva. Jinak vás docela obdivuji. Většinou někdo něco velkýho začne, a až ho to přestane bavit tak toho nechá. Vy ale budujete stále dál, skoro by mě zajímal váš život, vypadá to jako práce, trat, trocha spánku, práce, trat..a takhle pořád dokola ... přeji vám hodně štěstí..
|
|
| 17-11-2009 14:02 |
|