Dan J.
Mistr Aktivitář

Registrován od: Jul 2006
Hodnocení: 18
|
RE: TRAINSET BP, připomínky, návrhy
Pánobé zdravím.
Tak a máme další shodu v názvech vozů.  U Kanka vyšel skin od Kadra, vůz ČD A 026-9, pojmenovaný v trainsetu: CD vuz A 026-9. V TBP je zařazen vůz skin od Jacka (zelený) CD vuz 026-9. Vozy jsou sice každý v jiné složce, ale pokud máte 2 shodné názvy, MSTS si občas postaví hlavu a dělá blbosti. Takže teď babo raď  , u kterého vozu změnit název, jestli u těch zelených dodat CD vuz A 026.9 r.93, jenže to by se muselo změnit v trainsetu BP, poněvač se to jinak při aktualizacích přebije, nebo změnit název Kadrva skinu u Kanka a dodat tam r.2009?
S pozdravem Dan
|
|
| Dnes 07:22 |
|
Zbyněk Šemora
Pan Stavitel

Registrován od: Mar 2004
Hodnocení: 25
|
Odpověď je velice jednoduchá. Pokud někdo vymodeluje nebo naskinuje nějaké vozidlo, je jeho povinností, pokud jej chce zveřejnit jej označit tak, aby se nerušil s už existujícím modelem. A to že dal stejný název do jiné složky je známá věc, že to tak být nesmí.
Takže je několik řešení.
1. Jedná se o stejný už existující model, ale ten byl nekvalitně naskinonovaný. Pak se domluvit s autorem nebo pokud je v TBP, vyjednat vyřazení a nahradit novým modelem.
2. Jedná se o stejnou řadu, ale novější provedení. Pak platí vždy odchylné značení, osvědčil se například rok změny nátěru na konci názvu, například _09
3. Jedná se o stejnou verzi stroje, ale autor si nepřeje jiné šíření než z jeho zdrojů. Pak by si každý autor mohl dát nakonec svůj například dvoupísmenový index. (co nejkratší pro přehlednost)
V žádném případě se nesmí tlačit na dřívější autory, aby kvůli nové verzi se musely podřizovat starší. To by byla cesta do pekel. Ať se to líbí nebo nelíbí, pokud se cokoli zveřejní, nějaké zásady ve značení souborů se musí dodržovat a eventuelní duplicity je nutné ošetřit ještě před vydáním.
Mám pocit, že nedávno něco podobného řešil Honza U. Také našel podobné konflikty.
Věřím, že každý normální člověk tento systém pochopí a pokud vznikly duplicity nebyl to určitě úmysl a věřím, že autor nových věcí bude ochotný vydat opravu. S opravou takových nových consistů bude určitě méně práce než opravovat consisty používané už mnoho let.
|
|
| Dnes 08:03 |
|
Dan J.
Mistr Aktivitář

|
(Dnes 15:02)Zbyněk Šemora napsal(a): Pracujte, pracujte. 
Já si do hodin Trainsetu zatím píšu omluvenku, protože jsem si nasadil moc vysokou laťku do aktualizace trati a rád bych to dal konečně do stavu vhodného ke zveřejnění a konečně vydal tu stále odkládanou aktualizaci. 
.............
No, jelikož jsem měl možnost aktualizaci projet v chystané aktivitě a viděl jsem tu parádně provedenou práci, když jsem při jízdě seděl s otevřenými ústy u monitoru (už dělám 2. díl Jaroměř - Bratislava). Tak budiž ti omluvenka potvrzena.   Ne, vážně, ze své zkušenosti, sám nestíhám MSTS věnovat veškerý volný čas a to dělám jen aktivity. Natož stavět tratě a k tomu ošetřování trainsetu. Honzo díkes, že jsi se toho ujal. Já sám mám v trainsetu taky nějaké resty a nemohu se dokopat k opravám, vždy si řeknu, až dodělám tuhle aktivitu....
S pozdravem Dan.
|
|
| Dnes 15:17 |
|
Dan J.
Mistr Aktivitář

|
(Dnes 17:03)Kank napsal(a): (Dnes 08:29)Dan J. napsal(a): Takže napíšu Kankovi, zda by nebyl problém dodat za název ve wag souboru onen rok: r_09, to "r" bych tam dal určo, ať to někdo nedoplete s označením vozu.
Dan
Ahoj Dane, v tomto se prosím nejprve obrať na Kadra, on jako autor skinu do toho má právo mluvit. Pokud bude souhlasit se změnou, není problém u mě balík se skinem aktualizovat.
Ahoj.
Dobrá, napíšu mu. Dan.
|
|
| Dnes 18:43 |
|