Odpovědět 

Hodnocení tématu:
  • 0 hlasů - 0 průměrně
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TRAINSET BP, připomínky, návrhy
Autor Zpráva
Dan J. Offline
Mistr Aktivitář

Registrován od: Jul 2006
Hodnocení: 18
Příspěvek: #201
RE: TRAINSET BP, připomínky, návrhy
Luky zdravím, to je takový problém si nové vozy postahovat ze stránek od modelářů? Všechna nová vozidla jsou naladěná dle standardů a hlavně za sebe, pokud se do TBP něco dodá, moc bych se přimlouval za podrobný výpis oněch vozů, která jsou pak duplicitní. Myslím, že výpis vozidel není velký problém, já to dělám u každé aktivity. Big Grin
S pozdravem Dan.
18-06-2010 11:35
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Citovat příspěvek v odpovědi
Dan J. Offline
Mistr Aktivitář

Příspěvek: #202
Pánobé zdravím.
Tak a máme další shodu v názvech vozů. Big Grin U Kanka vyšel skin od Kadra, vůz ČD A 026-9, pojmenovaný v trainsetu: CD vuz A 026-9. V TBP je zařazen vůz skin od Jacka (zelený) CD vuz 026-9. Vozy jsou sice každý v jiné složce, ale pokud máte 2 shodné názvy, MSTS si občas postaví hlavu a dělá blbosti. Takže teď babo raď Wink, u kterého vozu změnit název, jestli u těch zelených dodat CD vuz A 026.9 r.93, jenže to by se muselo změnit v trainsetu BP, poněvač se to jinak při aktualizacích přebije, nebo změnit název Kadrva skinu u Kanka a dodat tam r.2009?
S pozdravem Dan
Dnes 07:22
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Citovat příspěvek v odpovědi
Zbyněk Šemora Offline
Pan Stavitel

Registrován od: Mar 2004
Hodnocení: 25
Příspěvek: #203
Odpověď je velice jednoduchá. Pokud někdo vymodeluje nebo naskinuje nějaké vozidlo, je jeho povinností, pokud jej chce zveřejnit jej označit tak, aby se nerušil s už existujícím modelem. A to že dal stejný název do jiné složky je známá věc, že to tak být nesmí.
Takže je několik řešení.
1. Jedná se o stejný už existující model, ale ten byl nekvalitně naskinonovaný. Pak se domluvit s autorem nebo pokud je v TBP, vyjednat vyřazení a nahradit novým modelem.
2. Jedná se o stejnou řadu, ale novější provedení. Pak platí vždy odchylné značení, osvědčil se například rok změny nátěru na konci názvu, například _09
3. Jedná se o stejnou verzi stroje, ale autor si nepřeje jiné šíření než z jeho zdrojů. Pak by si každý autor mohl dát nakonec svůj například dvoupísmenový index. (co nejkratší pro přehlednost)
V žádném případě se nesmí tlačit na dřívější autory, aby kvůli nové verzi se musely podřizovat starší. To by byla cesta do pekel. Ať se to líbí nebo nelíbí, pokud se cokoli zveřejní, nějaké zásady ve značení souborů se musí dodržovat a eventuelní duplicity je nutné ošetřit ještě před vydáním.

Mám pocit, že nedávno něco podobného řešil Honza U. Také našel podobné konflikty.

Věřím, že každý normální člověk tento systém pochopí a pokud vznikly duplicity nebyl to určitě úmysl a věřím, že autor nových věcí bude ochotný vydat opravu. S opravou takových nových consistů bude určitě méně práce než opravovat consisty používané už mnoho let.
Dnes 08:03
Dan J. Offline
Mistr Aktivitář

Příspěvek: #204
Ahoj Zbyňku.
No jedná se o skiny na nový model Ondry janiše. Jeden dělal Jacek, provedení v zeleným nátěru a byl zařazen do TBP. Ten další je novější skin, taky na model od Ondry a jde o vůz A v novým zelenobílým nátěru vydaný později. Takže napíšu Kankovi, zda by nebyl problém dodat za název ve wag souboru onen rok: r_09, to "r" bych tam dal určo, ať to někdo nedoplete s označením vozu.Big Grin
Dan
Dnes 08:29
Honza Offline
Provozní technik

Registrován od: Apr 2004
Hodnocení: 10
Příspěvek: #205
A já jen doplním, že těchto duplicit je v TBP a na netu více (např. některé Čoudovi skiny). Řešil jsem tu tyto věci a ještě rešit budu. Abych tady jen tak zbůhdarma nežvanil, je v současné době "restaurován" obsah Čoudova webu a jsou právě vyřešeny i tyto konflikty. Teď čekám na reakci Čoudy na svoji SZ, abych mu mohl zaslat placku a on provedl revizi na webu.
Další duplicity budu muset řešit třeba se Zbyňkem, a to tam, kde nejde o odlišný model ani skin, ale novější verze zveřejněné mimo TBP (např. Pikkova 703 045 ve starém a novém provedení). Také jsem se pokusil přes SZ připomenout Pavlíkovi, protože už skutečně potřebujeme revidovat nebo nahradit web na sinusu.

Honza

Honza Ungrman
Dnes 13:37
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Citovat příspěvek v odpovědi
Zbyněk Šemora Offline
Pan Stavitel

Registrován od: Mar 2004
Hodnocení: 25
Příspěvek: #206
Pracujte, pracujte. Big Grin
Já si do hodin Trainsetu zatím píšu omluvenku, protože jsem si nasadil moc vysokou laťku do aktualizace trati a rád bych to dal konečně do stavu vhodného ke zveřejnění a konečně vydal tu stále odkládanou aktualizaci. Big Grin
Ale hlavně zvolte nějakého velitele špiona, který ohlídá eventuelní další duplicity. Určitě jsou mezi námi tací, kteří mají v adresáři trainset kompletní. Duplicity odhalí Conbuilder.
Dnes 15:02
Dan J. Offline
Mistr Aktivitář

Příspěvek: #207
(Dnes 15:02)Zbyněk Šemora napsal(a):  Pracujte, pracujte. Big Grin
Já si do hodin Trainsetu zatím píšu omluvenku, protože jsem si nasadil moc vysokou laťku do aktualizace trati a rád bych to dal konečně do stavu vhodného ke zveřejnění a konečně vydal tu stále odkládanou aktualizaci. Big Grin
.............

No, jelikož jsem měl možnost aktualizaci projet v chystané aktivitě a viděl jsem tu parádně provedenou práci, když jsem při jízdě seděl s otevřenými ústy u monitoru (už dělám 2. díl Jaroměř - Bratislava). Tak budiž ti omluvenka potvrzena.Big GrinBig Grin Ne, vážně, ze své zkušenosti, sám nestíhám MSTS věnovat veškerý volný čas a to dělám jen aktivity. Natož stavět tratě a k tomu ošetřování trainsetu. Honzo díkes, že jsi se toho ujal. Já sám mám v trainsetu taky nějaké resty a nemohu se dokopat k opravám, vždy si řeknu, až dodělám tuhle aktivitu....Big Grin

S pozdravem Dan.
Dnes 15:17
Jacek Offline
Mistr Zvukař

Registrován od: Jul 2004
Příspěvek: #208
(Dnes 08:29)Dan J. napsal(a):  Ahoj Zbyňku.
No jedná se o skiny na nový model Ondry janiše. Jeden dělal Jacek, provedení v zeleným nátěru a byl zařazen do TBP.
Těch mých skinů je daleko více, u všech mám na stránkách žlutý index TBP a poznámku, že jde o stávající skin zařazený v TBP přepracovaný na nový model. Značení souborů je stejné, stačí jen původní smazat a nahradit novými. Consisty není třeba upravovat. U hnacích vozidel je i aktuální ladění.
Dnes 16:16
Dan J. Offline
Mistr Aktivitář

Příspěvek: #209
(Dnes 16:16)Jacek napsal(a):  
(Dnes 08:29)Dan J. napsal(a):  Ahoj Zbyňku.
No jedná se o skiny na nový model Ondry janiše. Jeden dělal Jacek, provedení v zeleným nátěru a byl zařazen do TBP.
Těch mých skinů je daleko více, u všech mám na stránkách žlutý index TBP a poznámku, že jde o stávající skin zařazený v TBP přepracovaný na nový model. Značení souborů je stejné, stačí jen původní smazat a nahradit novými. Consisty není třeba upravovat. U hnacích vozidel je i aktuální ladění.

Ahoj Jacku, však ano. Ty tvé skiny přepíší stará vozidla a je klid. Tam jde o skin vozu A vydaný nedávno u Kanka od Kadra. Tam je shodný název s tvým skinem zeleného áčka.
Dan
Dnes 16:36
Kank Offline
Pan Modelář

Registrován od: Oct 2005
Hodnocení: 17
Příspěvek: #210
(Dnes 08:29)Dan J. napsal(a):  Takže napíšu Kankovi, zda by nebyl problém dodat za název ve wag souboru onen rok: r_09, to "r" bych tam dal určo, ať to někdo nedoplete s označením vozu.Big Grin
Dan
Ahoj Dane, v tomto se prosím nejprve obrať na Kadra, on jako autor skinu do toho má právo mluvit. Pokud bude souhlasit se změnou, není problém u mě balík se skinem aktualizovat.
Dnes 17:03
Dan J. Offline
Mistr Aktivitář

Příspěvek: #211
(Dnes 17:03)Kank napsal(a):  
(Dnes 08:29)Dan J. napsal(a):  Takže napíšu Kankovi, zda by nebyl problém dodat za název ve wag souboru onen rok: r_09, to "r" bych tam dal určo, ať to někdo nedoplete s označením vozu.Big Grin
Dan
Ahoj Dane, v tomto se prosím nejprve obrať na Kadra, on jako autor skinu do toho má právo mluvit. Pokud bude souhlasit se změnou, není problém u mě balík se skinem aktualizovat.

Ahoj.
Dobrá, napíšu mu. Dan.Wink
Dnes 18:43
Odpovědět 

Skok na fórum:

Uživatelé prohlížející toto vlákno: Tade, Zdenekk, 1 hostů