Odpovědět 

Hodnocení tématu:
  • 0 hlasů - 0 průměrně
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Řazení vlaku
Autor Zpráva
Gajdma Offline
Posunovač
**

Registrován od: Apr 2008
Hodnocení: 14
Příspěvek: #241
RE: Řazení vlaku
(23-08-2010 18:25)Silnice není závodní dráha napsal(a):  Tady je hned na třetí stránce prezentace tabulka s jednotlivými druhy čísel osobních a soupravových vlaků. http://www.fd.cvut.cz/personal/jacurmar/...pv/GVD.ppt
Mám jeden dotaz - čísla vlaků se u soukromých společností mimo ČD dodržovat nemusí? Jinak nechápu, jak můžou mít Jančurovy žluté vlaky číslovány Sp 150x. A IC mají v návrhu 10xx. A navíc - IC vlak je vnitrostátní, tudíž nechápu, jak může mít IC vlak i do Žiliny, a těch kiksů tam má víc...

Nehledě na to, že vlak bude stát na zastávce Ostrava Stodolní, že je nová, tak tam bude stát IC? Nebo kvůli tomu, aby z IC vystoupili "turisti" přímo do baru?

Kdo něco po mě chce, využívejte k tomu SZ. Je to proto, že jako student nemám tolik času a pokud mám, tak jsem unavený na to, abych se dohadoval s ostatními kolegy.
----------------------------------------------
Přeji hezké dny bez pádů MSTS. Marek Gajdács

(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 23-08-2010 21:53 od Gajdma.)
23-08-2010 21:50
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Citovat příspěvek v odpovědi
klimi Offline
Signalista

Registrován od: Aug 2006
Hodnocení: 1
Příspěvek: #242
Gajdma: Je jen na dopravci, kde bude vlak zastavovat.
Jinak těch "kiksů" je tam víc, například EC vlaky s číslem >200 apod...
23-08-2010 21:55
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Citovat příspěvek v odpovědi
Tom Kanka Pryč
Pokladník
**

Registrován od: Oct 2009
Hodnocení: 7
Příspěvek: #243
(23-08-2010 14:21)klimi napsal(a):  Lv mívají povětšinou čísla 7xxxx.
PS: 35342 v tomto případě použít nejde, neboť v tomto směru musí být číslo vlaku liché nebo se mýlím?
Smile Sorry, myslel jsem to jako příklad a nějak jsem si to neuvědomil - samozřejmě, že bude liché.

To Dan J.: Ráno jdu do práce, tak Ti najdu i vhodnou trasu pro Lv z Vršovic do Jihu (určitě ale bude v relaci Lv 7xxxx - dokonce bych řekl, že i druhá číslice bude 1, ale o to teď nejde)
Z ONJ až do Jaroměře použijeme číslo zvláštního vlaku dle předpisu D7, pouze musíš ošéfovat, aby se aktivita neodehrávala ve stejný den, kdy by eventuelně nějaký zvláštní vlak s tímto číslem jel. Smile
Takže číslo bude pro tento vlak již z ONJ, pouze v úseku OHJ-Ph se bude jednat o Zvl.Sv 3xxxx a na hlavním to bude mít lomenici na Zvl.R 3xxxx.
23-08-2010 21:55
Tom Kanka Pryč
Pokladník
**

Registrován od: Oct 2009
Hodnocení: 7
Příspěvek: #244
Doprava: Vlaky zavedené - Lv 71059 Praha Vršovice-Praha ONJ vjezd, Sv 35541 Praha ONJ vjezd-Praha hl.n., R 35541 Praha hl.n.-Jaroměř
23-08-2010 23:25
Dan J. Offline
Mistr Aktivitář

Registrován od: Jul 2006
Hodnocení: 18
Příspěvek: #245
(23-08-2010 23:25)Tom Kanka napsal(a):  Doprava: Vlaky zavedené - Lv 71059 Praha Vršovice-Praha ONJ vjezd, Sv 35541 Praha ONJ vjezd-Praha hl.n., R 35541 Praha hl.n.-Jaroměř
Ahoj Tome.
Dííííky moc, už to vpisuji do hlášek v aktivitě.Wink
S pozdravem Dan.
24-08-2010 08:40
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Citovat příspěvek v odpovědi
Gajdma Offline
Posunovač
**

Příspěvek: #246
(23-08-2010 21:55)klimi napsal(a):  Gajdma: Je jen na dopravci, kde bude vlak zastavovat.
Však taky jo, ale nevím, jestli je to rozumné řešení a zda se nějak vyplatí, podle mě by mu vyšlo daleko lépe zastavovat třeba v Ostravě střed z důvodu toho, aby cestující měli přípoj jak na autobusovou dopravu (ÚAN), tak na dopravu tramvajovou. Na Stodolní je přípoj jen na tramvaje. A cestující jsou navíc ochuzeni o linku 9, z NH-čka do Poruby a posilové linky z Výstaviště. Co se tramvají týče, v Ostravě střed je také přípoj na trolejbusy, kdo by se chtěl třeba podívat do Ostravské ZOO, na Stodolní jsou trolejbusy trošku více vzdáleny... Jen tedy říkám, že to není dobrý tah.
A mě je to jedno, já zůstanu věrný ČD jen už kvůli tomu, že je to zadarmo.

(23-08-2010 21:55)klimi napsal(a):  Jinak těch "kiksů" je tam víc, například EC vlaky s číslem >200 apod...
To se snad ale jedná jen o Kysucu, Žilina - Ostrava-Svinov, s tím, že "súprava sa v stanici Ostrava-Svinov privešuje za súpravu vlaku 110 do Prahy hlavnej stanice." (rozhlas v Čadci), jinak rozhlas v Čadci tento vlak zvládá fakt úžasně Tržinec, Havížou, a podobně, stejné hlášení je i v Žilině, a ve Vrútkách, je to asi něco jako u nás ČD Speaker, kdo chce nahrávku mám jí a v září snad bude zveřejněna u Marka Bareše, to jsem jen tak odbočil...

Omlouvám se za OT, tohle už řazení vlaků není, ale bavíme se stále ještě o číslování...

Kdo něco po mě chce, využívejte k tomu SZ. Je to proto, že jako student nemám tolik času a pokud mám, tak jsem unavený na to, abych se dohadoval s ostatními kolegy.

(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 24-08-2010 10:08 od Gajdma.)
24-08-2010 10:06
klimi Offline
Signalista

Příspěvek: #247
Nevim, neznám. Ostravsko je úplně mimo mě...
K číslování: http://www.zelpage.cz/razeni/10/cr/EC/
Avala, Weber, Střela, Slovan...
24-08-2010 10:17
Gajdma Offline
Posunovač
**

Příspěvek: #248
Klimi: Co když je třeba jiné číslování v Maďarsku nebo třeba i v Srbsku, co se Avaly týče, a na Slovensku je to vůbec stejné jako u nás? Protože na Slovensku mají i vlaky na lokálce číslo 4místné a u nás je to většinou 5místné.

Ostravsko - Jen pro představu - tady jsem natočil video, ale je z 4Mpix foťáku, takže nic moc kvalita, ale vidět to jde... První je střed a pak je Stodolní.
http://www.youtube.com/watch?v=w_gyxkfR5mk

http://www.vlaky.net/zeleznice/spravy/00...entrum.asp

A tady jsem našel nějaké fotky, sice už starší, ale v podstatě se za ty 2 roky nic nezměnilo. Jen název, původní byl Ostrava centrum (Stodolní), dnes jen Ostrava Stodolní.

(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 24-08-2010 10:56 od Gajdma.)
24-08-2010 10:53
klimi Offline
Signalista

Příspěvek: #249
Gajdma: Ono nejde o velikost stanice, ale o to, kolik lidí tam vystoupí/nastoupí Smile
ČD pojem lokálka "neznají". Nevim, jaký význam má 5 místné číslování...
Avalu beru, ale Střela, Slovan atd. jsou potom mimo číslování...
24-08-2010 11:12
Gajdma Offline
Posunovač
**

Příspěvek: #250
(24-08-2010 11:12)klimi napsal(a):  Gajdma: ... ale o to, kolik lidí tam vystoupí/nastoupí Smile
Řeknu to takhle, frekvence cestujících je menší než na Ostravském středu nebo Svinově a zato je větší než na Ostravském hlavním nádraží, nebo třeba Kunčicích, což jsou velké stanice v Ostravě, přesto je ta frekvence malá, takže místo Stodolní bych spíš bral ten střed, ale jak jsem psal, dokud mám režijku, tak toto nemusím řešit...

24-08-2010 12:14
Odpovědět 

Skok na fórum:

Uživatelé prohlížející toto vlákno: 1 hostů