Odpovědět 

Hodnocení tématu:
  • 0 hlasů - 0 průměrně
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počítačová poradna všeobecně
Autor Zpráva
Zbyněk Šemora Offline
Pan Stavitel

Registrován od: Mar 2004
Hodnocení: 25
Příspěvek: #801
RE: Počítačová poradna všeobecně
Já používám router jak v práci, tak doma a nedá se bez něj žít.
Ó dvě mi dodali s internetem cosi do USB, kabelovka doma také, ale po tom nic není, protože aby šel internet, vždy musí být zapnutý hlavní PC.
Do práce jsem si koupil nějaký ZyXEL 6P60 HW i s Wifi, ale bezdrát moc nepoužívám, protože pokud kopíruji soubory mezi PC, tak bych po Wifi asi zešílel, než se například 3 giga natáhnou. Drát je drát Smile
Doma mám, jak se to jmenuje, myslím tohle:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php?e...72Z9000J1Q
před několika lety to stálo mnohem víc. Jeden mi odešlel, ale kamarád přešel na Wifi a na něco výkonějšího, tak úplně ten samý mi věnoval. Měl problém, když na to zapojil pro internet dvě domácnosti, tak při obrovském toku dat při stahování se to nějak přehřívalo. Mě slouží bez problémů další dva roky. :-)
13-04-2010 11:53
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Citovat příspěvek v odpovědi
Tax Offline
Moderátor

Hodnocení: 16
Příspěvek: #802
Martine, ja Ti v tomto budem odporovať.

Router má mať zopár základných vlastností: dobre routovať, byť stabilný, mať dobrý firewall a musí mať zrozumiteľný software. WiFi síce nie je na obtiaž, ale radšej by som externý access point. USB je u routeru povážlivé, radšej tlačiareň so sieťovou kartou než cez USB, takisto radšej malý domáci server s ochranou dát ako zdielaný USB disk zapichutý do siete. Ale samozrejme každý máme na HW iné požiadavky.
Ovšem platí ( a týmto nikoho nechcem uraziť, ale fakt je to pravda ) že somárovi sú aj drevené hodiny dobré. Nie sme takí bohatí, aby sme kupovali lacné veci. Vieš, že by som Ti mohol na túto tému rozprávať celé hodiny Big Grin

Matýsek: na router Tenda som sa ulakomil aj ja a čakám, kedy sa poserie definitívne, aby som ho mohol vyhodiť Cool Asus, Belkin, Well, Dlink a podobné "značky" nie je o nič lepšia voľba. Ak chceš naozaj dobrý router, začni Zyxelom a potom už toho nemáš moc na výber Big Grin
13-04-2010 13:12
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Citovat příspěvek v odpovědi
Martens Offline
Pan Cabviewmaker

Hodnocení: 15
Příspěvek: #803
Taxi, síťová tiskárna je jistě lepší řešení, ale když volím zda použít funkční stávající tiskárnu a nebo vyvalím další cca 3 kpenez za novou se síťovou kartou a nemůžu to utopit v nákladech, tak co vyhraje? Doma mi běží 2 routery ASUS 550, z toho na jednom už jedu víc než 4 roky nonstop a nemám s tím problém.....na routerech ASUS nám běží v práci dalších 50 lidí a taky s tím nemáme nejmenší problém.....tedy zatím .... ale jak říkáš....je to jen o tom, jak vysoké požadavky si na to dotyčný klade a jak moc financí chce utratit a pokud chce jezdit "E-čkovým meďákem jen na nákupy, tak proč ne, že? Big Grin"
13-04-2010 13:35
Tax Offline
Moderátor

Příspěvek: #804
(13-04-2010 13:35)Martens napsal(a):  ... pokud chce jezdit "E-čkovým meďákem jen na nákupy ...

Big Grin Tak ten E-čkový meďák nemám, ani žiadny iný, leda model vo vitríne ...
Raz treba niekde začať, ona ani tá doterajšia USB tlačiareň nevydrží večne. Zaleží, ako vyskoko si dotyčný postaví latku.
Je pravda, že v ČR je so servisovaním Asus-u troška lepšia situácia, než na Slovensku, totižto aspoň to nemusíte posielať do zahraničia, ale keď si predstavím, ako som našu vlastnú navigáciu 3x balil do záručnej opravy ( Sil v OVA ), tak pri slove Asus sa mi postavia všetky tri zostávajúce vlasy na plešine a vo vrecku sa začne otvárať nožík Big Grin
13-04-2010 13:41
faldicek Offline
Skladník
*

Registrován od: Oct 2008
Hodnocení: 0
Příspěvek: #805
No tak s tímto mám také jistou zkušenost, asi před dvěma roky jsem si pořídil router Asus WL 520GU s USB. Potřeboval jsem mít přístup na tiskárnu i z notebooku. Tehdy to byl neskutečný zápas, jednou tiskárna nešla vůbec a když se mi to už povedelo nastavit, tak zase tiskárna tiskla stále dokola, prostě hrůza. Musím podotknout, že dříve asus nedodával pro nastavení printportu žádný software, dělalo se to přes webové rozhraní routeru, dosti složitá procedura. Pokud vím, dnes už je i na toto jednoduchý, průvodce, ale nakolik funguje, to netuším. Po těchto zápasech jsem nakonec přenechal multifunkci od HP bratrovi a investoval do Canonu s LAN + Wifi. Je to paráda, nastavení jednoduché, mohu využívat veškeré funkce tiskárny i na notebooku a cena kolem 2k Kč.
13-04-2010 22:35
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Citovat příspěvek v odpovědi
Miran Offline
Moderátor

Registrován od: Oct 2004
Hodnocení: 10
Příspěvek: #806
Problém s HDD Seagate
Tak jsem zatím dojezdil. HD s MSTS jaksi oněměl. Dejte si pozor na HD Seagate řady 7200.11. Údajně mají sériovou chybu, kdy z ničeho nic se HD normálně točí, vše se zdá být OK ale disk není vidět v BIOSu. Podle tvrzení firmy za to může firmware disku, který poškodí servisní stopu a neštěstí je hotovo. Za opravu si firma účtuje 3500 Kč bez DPH. Více zde: http://www.data112.cz/zachrana-dat-obnov...vou-vadou/
Protože jsem na disku neměl jen MSTS ale i část mé tvorby a další data o které bych nerad přišel, posílám disk na opravu a obnovu dat tak uvidíme.
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 27-07-2010 14:33 od Miran.)
27-07-2010 14:29
Zbyněk Šemora Offline
Pan Stavitel

Příspěvek: #807
Mirane, pak nám napiš, jak jsi dopadl. Jestli ta firma je opravdu tak dobrá a rychlá, jak o sobě píše.
28-07-2010 12:00
Tax Offline
Moderátor

Příspěvek: #808
(28-07-2010 12:00)Zbyněk Šemora napsal(a):  Mirane, pak nám napiš, jak jsi dopadl. Jestli ta firma je opravdu tak dobrá a rychlá, jak o sobě píše.

Toto, čo Miran popisuje ( strata zavádzacej či servisnej stopy ) je pomerne jednoduchá záležitosť, ktorú zvládam opraviť aj ja. Keby si sa v Bohumíne dobre pozeral okolo seba, robil som to Jackovi priamo na placi. Horšie je, ak sa už disk netočí, alebo sú poškodené hlavičky či platne. Tam je už obnova dát riadne mastná.

PS: Disky Western Digital sa mi prakticky nekazia, tuším naposledy zlyhal 20 GB disk pred peknými pár rokmi. Zato nefunkčných Seagatov a Maxtorov mám v šuflíku dosť a dosť Cool

Mimo poruchy, ktorú popisuje Miran disku pomôže do večných lovíšť poväčšine nekvalitný zdroj.
28-07-2010 13:30
Pawlik Offline
Kto umí, ten umí

Registrován od: Jun 2005
Hodnocení: 11
Příspěvek: #809
Měl jsme ve staré pixkle 2 stejně staré Seagaty, jeden je dodnes funkční a druhý se odporoučel před 14ti dny, po 7 letech provozu.
Když to někde povídám, nikdo mi to ani nechce věřit. Smile
28-07-2010 13:39
Zbyněk Šemora Offline
Pan Stavitel

Příspěvek: #810
Mě v životě odešly jen dva disky. První byl o obrovské a dnes neskutečné kapacitě 2 Giga. A druhý jsem si asi odpráskl sám (20 giga z druhé ruky), když jsem jej přechodně vytáhl od napájení (vypnutý stav). Ta dvojka mi odešla jen z důvodu výpadků energie. Ale od té doby co mám UPS žádná havárie.
Dříve jsem kupoval jen Segate. Mám ještě dvě historické šedesátky a točí se stále už od roku 2004 bez nejmenších problémů. Pak mám ještě 120 a 160 giga, také asi už 5 let a šlape to jak hodiny. V novějších PC mám SATA disky WD a také žádné problémy. Kapacitně je to už o ničem, ale člověku je líto to vyhodit. Ještě jsem měl jednu 100% funkční 40cítku a věnoval ji kamarádovi, protože měl stále problém, kam dávat data. Ale jemu, jako vždy co jsem mu od PC věnoval ,disk odešel během krátké doby. Asi vysílá nějaké negativní záření Big Grin
28-07-2010 14:57
Miran Offline
Moderátor

Příspěvek: #811
Já jsem dostal od boba57_cz odkazy na update firmwaru přímo od Seagate:
http://www.seagate.com/www/en-us/support/downloads/
http://seagate.custkb.com/seagate/crm/se...NewLang=en
Tyto updaty firmware by měly onen problém řešit, ale pouze v případě že se ještě závada neprojevila a disk je v systému vidět. V mém případě tomu tak nebylo a BIOS při startu systému po dlouhém přemýšlení napsal na pozici příslušného disku pouze lakonické none a bylo vymalováno. Jinak samozřejmě budu zde informovat jak to celé dopadlo.
28-07-2010 16:34
Miran Offline
Moderátor

Příspěvek: #812
Jak jsem slíbil tak tady je pokračování mé "disk story". Od dnešního dne mám opravený disk s novým firmware doma. Disk je plně funkční, jenom celá ta legrace stála 4200 Kč. Za tuhle cenu se nechá koupit i několik nových disků. Takže pánové vřele doporučuji všem kdo máte v compu disky téhle série, návštěvu oněch odkazů výše. Kvůli zjištění zda se vás týká tahle záležitost nemusíte počítač rozebírat. Na těch odkazech je taky ke stažení diagnostický nástroj který to udělá za vás. Potom si stáhněte příslušný update firmwaru a na svých discích si ho flashněte. Nezapomeňte samozřejmě na zálohu dat, neboť čert nikdy nespí a Murphyho zákon "Může-li se něco pokazit, tak se to zaručeně pokazí" také nepřestal platit. A nemyslete si že se vás to netýká. Otázka totiž nezní: "Může se to stát i u mne?" ale správně "Kdy se to stane u mne?". A že se to dříve nebo později stane, na to můžete vzít jed a zajíst to škvárou.
02-08-2010 15:07
nebulus Offline
Majster svojho remesla

Registrován od: Dec 2004
Hodnocení: 14
Příspěvek: #813
Mal by som laickú otázku pre odborníkov, mám externý HDD ( značku teraz neviem ), používam ho na zálohovanie. Včera som po dlhej dobe robil zálohy a potom som ešte robil iné veci na PC. Keď som skončil, tak som zistil že niekedy v priebehu večera som položil zapnutý mobil priamo na ten HDD. Otázka znie, či sa dáta mohli nejako poškodiť, alebo je to dostatočne odolné. Ani neviem ako by som preveril stovky GB, či sú v poriadku. Možno sú moje obavy neopodstatnené, ale pre istotu sa spýtam.

Podpis chýba
04-08-2010 10:00
Odpovědět 

Skok na fórum:

Uživatelé prohlížející toto vlákno: 1 hostů