Aktivity Dvacka

dvacka

Průvodčí
Děkuji.
Doplněn je JŘ. Po aktualizaci jsem ji znova nejel, ale mělo by být vše v pořádku.
 

Acatus

Provozní technik
Ahoj, 545 vypadá zatím pěkně. Dojel jsem ale jen do Kolína, kde to padá. Kouknu do editoru a dáváš tam 8! traffiků do jedné vteřiny (18.54.00). V Pardubkách dokonce 9 a dál to bude asi podobné.
Kucí, rozhazujte je v msts trochu do průběžných začátků pls. Alespo'n co 10 vteřin. Díky.

A ještě k té 545. Máš to prosím tě stavěno na horní nebo spodní rychlostníky?
 

Dan J.

Strojvedoucí
MSTS je úplně jedno, kolik dáš traffic ve stanici do vteřiny, můžeš dát jeden čas a nic se neděje. MSTS načte traffic až teď už nevím, kolik před a kolik za zmizí. Rozdíl je naopak v Open Rails, který vidí každý traffic už od startu aktivity.
 

poison

Pomocník strojvedoucího
No nevím jak ty Dane, ale mám zkušenosti, že v MSTS to, hlavně ve velkých stanicích, mohlo dělat potíže tak jsem vždy dával ve startech pětivteřinový rozestupy a pohoda. ;)
 

papej

Posunovač
Dvacko, chtěl bych Ti poděkovat za aktivitu Rx 898 a zvláště pak za aktivitu Ex 545 "Hutnik", kterou jsem si parádně užil. Děkuji Ti a přeji do Nového roku stejně parádní nápady.
 

Acatus

Provozní technik
Zrovna jsem po rozházení těch počátečních časů bez problému (pádu) zastavil v Kolíně. Předtím mi to několikrát padlo v čase těch osmi trafiků a zjevně se příčina tou úpravou potvrdila.
 

Dan J.

Strojvedoucí
No, je pravda, že já jsem v MSTS nasazoval vozy ve stanici cca 6 minut před příjezdem a 6 minut po odjezdu hráče traffic zmizel. Pokud mi naskakoval traffic tzv. před xichtem, to neměl MSTS rád a kolikrát slítnul i s jedním traffic, příklad, když byl krátký ocásek přípojné trati a měl vjet osobák, tak to kolikrát slítlo.
 

dvacka

Průvodčí
@Acatus
Je to stavěno na horní rychlostníky. Vidím to tak, že ten traffic začnu dávat vždy 10 s za sebou. Ale do teď problém nikdy nebyl. Na zbytek zprávy máš odpověď v SZ. :)


@papej
Díky moc za pochvalu. Určitě v novém roce něco vymyslím. Teď to bude zřejmě nějaký náklad, když vyšla ČDC 363.015 :)
 

marenadl3

Začátečník
No, já jsem zase jel o něco svižněji, zpoždění vlaku Ex 545 jsem stáhnul v konečné stanici na +4 minuty, a od cca Prosenic jsem jel před trafficem, v Hranicích se mi brňák načetl až při míjení, v Ově a Bohumíně jsem přijel do prázdného nádraží a až po několika minutách se mi objevil okolní traffic. :p :D
Tak co ostatní, na kolik se vám podařilo dotáhnout zpoždění? Z České Třebové myslím to bylo +15 a pak doháněčka, 151 na mezi adheze... :)
 

dvacka

Průvodčí
Měl jsem tam udělat ještě nějakou mimořádku, kde by se všichni hráči sjednotili na požadovaný čas. Jinak osobně jsem to celé testoval 3x a vždy jsem do Ostravy dojel s + 10 min. Kámoš při testu měl v Ostravě +11 min, takže podle tohoto jsem se řídil :)
 

Acatus

Provozní technik
Ahoj kucí,
dvacko, nemyslím si, že v 545 je chyba v tomto. Ono to zase není špatné dát hráči prostor si vychutnat tu snahu a dotáhnout zpoždění, tak jak marenadl3 píše, což 545ka skvěle umožňuje. Ostatně to dává hráčům tu radost, jezdí na max, snižují zpoždění....., v čemž nacházejí další smysl dané mise/hry. Takže podstata 545ky není postavená špatně, ale sleduji, že zjevně zde (na dlouhých ramenech) je při zpoždění opravdu potřeba brát v potaz tuto skutečnost rozptylu tras hráčů/PC sestav a v plánování aktivity rozdělit tvorbu se spožděním do dvou verzí:
- buď si hráče hlídám "u sebe" průběžnými mimořádkami a trafikům postačí + - 6 min
- nebo jim dám volnost dotahovat sekyru, ale musím tomu přizpůsobit životnost, hlavně tedy začátky trafiků.

marenadl3: děkuji za tvůj příspěvek. Už jsem myslel, že jsem byl v tom Bohumíně ve 22.02 sám:)
Jinak 545 skvělá volba i tím, že stavíš suchdol a studnu. Moc jsem si ji užil a těším se na ni ještě jednou s peršanem:)
dvacko děkuji i za 898ku. Dobrý "chlebíček" na večer:)
 

dvacka

Průvodčí
Omlouvám se za způsobené problémy, ale na Vánoce byla webmasterem vydána špatná aktivita pod odkazem na Rx 898.
Nyní by mělo být již vše opraveno a můžete si projet Rx 898 z Olomouce do Prahy :)
 

poison

Pomocník strojvedoucího
Dvacko, chtěl bych Ti poděkovat za aktivitu Rx 898
...dvacko děkuji i za 898ku...

Přátelé díky mé blbé hlavě a shonu o Vánocích jsem při tvorbě webové stránky k dvackovo Rx 898 nalinkoval pod odkaz aktivitu R 898, který dvacka vytvořil v roce 2015, prostě skoro stejný název a stejný autor a tak všech více jak sedmdesát stažení včetně mnoha jízd nebyl ten pravý Rx 898. Všem, včetně autora se omlouvám za mou chybu a od teď máte opožděně Ježíška. ;)
 

Acatus

Provozní technik
a já si říkal, že sa v tej Olomóci při prvním pohledu z kabiny nějak nemůžu zorientovat - na jaké že to koleji vlastně su:)
 

dvacka

Průvodčí
Zdravím,
chtěl bych se zeptat, při jaké akci v tomto roce jel nebo pojede zvláštní R 7700 z Lužné u Rakovníka do stanice Praha-Braník? Díky moc za odpověď, popř. za nějaké podrobnější info :)
 

754 067

Hradlař
Chci si zahrát aktivitu EC 101 "Moravia", ale po připojení v Bohumíně k soupravě, když můžu jet, tak mám na návěstidle "Stůj" a nepomůže ani TAB.
Co dělat?
 
Nahoře