Problémy s akt. 26 u trate 321 v OR

alcapone

Pomocník strojvedoucího
No hromadu rozdílu oproti mě. 1 tabulka zaškrtnuto všechno krom živáku v kabině.
OR3.jpg
OR4.jpg
OR5.jpg
Za další, nevidím sestavu PC, noteboku. Fakt si každej myslí, že mu někdo poradí proč mu to nejde, když nevidím co má na stole či vedle. Za další důvod proč vám nemusí jit 321 je to, že to máte všechno pokupě. Jak řikám nevídím co máš v PC, tak těžko může někdo něco poradit.
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Já si myslím, že pokud v OR funguje jedna trať musí fungovat všechny, protože všechny tratě jsou tvořené ze stejného těsta a žádná nemá nic navíc, co by dělalo kolizi s OR. Rozdíl bude jen v rozsáhlosti tratí. Čím větší projekt tím vyšší nároky na počítač. Pamatuji si, jak jsem na minulém počítači měl u jedné aktivity v Praze FPS kolem 20 a jak se trať rozšiřovala, v té samé aktivitě FPS spadlo až na 10 až 14. Vyřešil to až nový modernější počítač. Nyní na tom novém moderním počítači, kterému už jsou 4 roky, ale MSTS stále běhá výborně, tak OpenRails je na něm nehratelné, protože jízda není plynulá a pravidelně se to každé 3 vteřiny škubne, jako když se natáhnou kšandy. Loni jsem si kupoval notebook a na něm mi naopak jede mizerně MSTS, ale OpenRails šlape na výbornou. Přitom nastavení OpenRails mám totožné na obou počítačích. Proto si myslím, že žádným nastavením se problém nevyřeší. Zkoušel jsem i vypnout stíny, zkrátil dohlednost a jízda jede škubavě beze změn.
Ale tady je zajímavé, že jedna trať jede a 321 až od určité aktualizace dělá problém. Pak by chtělo identifikovat, co se v té aktualizaci přidalo, ale i tak se mi to nezdá. Možná se překročil nějaký limit zvukových hlášení. Nic jiného mne nenapadá.
 

Martens

Strojvedoucí
Správce
Za další nevym proč to rvete do Program Files (x86), tam patřej programy na správu PC.
Trošku se mýlíš, protože složka Program Files nebo Program Files (x86) je standardní instalační složka, kam se mají instalovat "slušně vychované" aplikace - a to jakékoliv (nejen pro správu PC)....nebo snad Office či MSSQL jsou programy na správu PC?

To, že se MSTS instaluje bokem je dané i tím, že doba, kdy byl MSTS napsán, tak neznala na písíčkách něco jako přístupová práva a bylo to zcela jedno....starší aplikace toto neřešily a proto se v dnes "běžném" adresáři chovají zcela nevyzpytatelně a vždy je to problém práv.

Navíc, pokud si stáhneš nějaký model, všude je předepsaná cesta Train Simulator/Trains, atd.
Zbyňku, tak tohle je zrovna chyba instalátoru a toho, kdo jej vytvořil...slušně vychovaný instalační script (a jde to) si sáhne do registru do patřičného klíče a přednabídne Ti cestu, kde máš v PC MSTS nainstalován.....

A to, co píšeš o OR a spustit jako správce jen potvrzuje můj předchozí příspěvek - OR je psán v jiné době a pro jiný OS a již respektuje dnes již běžné požadavky OS, než jak to bylo u MSTS, psaného v době Win98 a WinXP
 

Venny

Signalista
Na chvíli vstoupím do diskuze...
Problematika parametrů OR a jejich optimální nastavení si možná nezaslouží vyhození do ODPADu. Mě osobně a jistě spoustu dalších, co se zajímají o projekt Open Rails, by zajímalo, co se pod kterým parametrem skrývá, co ovlivňuje, jaké jsou doporučené plus / minus hodnoty nastavovaných veličin + co se stane, pokud je budu měnit jako inkrement nebo dekrement, kdy (za jaké situace) je dobré některý parametr aplikovat / neaplikovat, vzájemná ovlivnitelnost atd... Pokud už byla tato problematika někde zveřejněna, budu rád za odkaz. Pokud ne, uvítám jakékoliv postřehy a vysvětlení.
Např. si dovedu představit, k čemu jsou v Experimentálních nastaveních parametry koleje či použití troleje s nosným lanem (poznám to hned na zobrazení / chování OR), ovšem nemám ani šajn, k čemu je autopilot, kolizní kvádr, na jiné kartě zase netuším, co mohu ovlivnit parametry jako pojistný ventil brzd, instance modelu či filtr klouzavého průměru adheze. :eek:
Byly zde publikovány 2 varianty nastavení některých parametrů OR. Ty první byly "téměř" rozcupovány jako nesprávné. Při pohledu na své nastavení jsem zjistil, že jsem parametry někde mezi, ovšem blíže k první variantě. Přitom s 321 (ani s BP, 310,...) na OR nemám zvláštní problémy. Od Alcaponeho je velice sympatické, že své parametry uvedl, ovšem nevysvětlil, proč má některé věci odlišně a co těmi změnami vlastně ovlivní. Vlastní experimentování bez patřičného proniknutí do skutečného významu parametrů může být často kontraproduktivní a já ho rád nedělám, pokud nemusím. Z vlastní zkušenosti vím, že "náhodné" šťourání se v nastavení aplikace se nemusí projevit ihned, ale podle Murphyho zákonů ovlivním chování programu v naprosto netušených souvislostech. U mě např. to bylo tzv. "postupné požírání / mizení vzdálenějších objektů", způsobené zapnutím cílového FPS (karta Experimentální), a to současně při doporučeném herním nastavení GK - viz jinde.
Je mi jasné, že chování OR bude u každého uživatele trochu odlišné na základě hardware, operačního systému, rozsahu používaných tratí, vozového parku a co já vím ještě. Individuální přístup nevyjímaje (přehlednost, pořádek ve složkách, stav aktualizací, atd.). Proto jsou zde parametry, které by nám, řadovým uživatelům bez vyšší znalosti problematiky či programovacích fíglů dovolily dostat simulátor do latě. Samozřejmě za předpokladu pochopení parametrů a jejich funkcí. :)
Ještě jednou - nejen za sebe budu rád, objeví-li se zde nějaký odkaz či přímo komentovaný přehled aspoň nejvýznamnějších parametrů OR. Kdo mi chce odpovídat, že si mám vše sám odzkoušet (nejsou zlaté tácky na skladě) a pak to sem hodit, ať šetří námahou a místem. Neznám odbornou terminologii, neznám konstrukci OR, vláčkům můžu věnovat pouze tolik času, kolik mi to situace v zaměstnání a doma dovolí. Moje žádost je natolik zdvořilá a věcná, že si zasloužím vyzrálejší odpověď.
Děkuji všem, kdo mi mohou poskytnout své postřehy, názory... ;)
 

stefek200

Cestující
Mě třeba pomohlo u 321 v26 to,že jsem si udělat znova všechny vstupní body,tak aby byly kompatibilní s OR a najednou mi hra kdekoliv naběhla.U jiných tratí jsem problém neměl,ale kdyby se někomu stalo něco podobného,tak ať ví co by relativně mohlo pomoci.
 

Fiktik

Začátečník
Nastavil jsem vše podle Alcaponeho (viz 3 obrázky výše). Mám OR verzi X3542. Jedu aktivitu Petrovice - Přerov, zatím jsem u Hranic na Moravě a nepadá to.
 

martinh22

Cestující
nevíte prosím proč mi vlaky v trati 321 jedou strašně pomalu a nepřekročí ani 10 km/h i když mám vše nastaveno vše na plný výkon ale stále jede tak 8 km/h to se pak nedá hrát? díky
 
Nahoře