Tvorba aktivity - problémy

Kořa

Cestující
Děkuji za radu,vyzkouším.Ještě prosím vysvětlení použití v čase.Dojedu s Os do stanice ve 13:25 a odjezd je 13:31 v kolik mám nastavit toho výpravčího a kolik mu mám dát vyčkávání?
Děkuji
 

poison

Pomocník strojvedoucího
Musíš to udělat tak, aby tam plácačka stál v čase příjezdu hráče, takže např. vyčkávací bod 300 (5.minut) start 13:21, hráč přijede +- 13:25 a do minuty plácačka "odejde". ;)
Pro mě je to vždy anabáze se správným použitím vozidla toho výpravčího, vybrané koleje a směru jeho jízdy a proto si vytvořím krátkou testovací úlohu s použitím traffic z finální aktivity, vše vyladím jak potřebuji v ní.
 

pendolino

Začátečník
Ahoj :) Mám problém s MSTS AE (konkrétne Trať 321), ktorý pri vytváraní hráčovho vlaku (pri kliknutí na Nový - viď obr.) zamrzne. Pred akt. 28 nebol problém.
Vopred ďakujem za odpoveď!
msts ae.jpg
 

dvacka

Průvodčí
Ahoj, máš promazané složky Activities, Services, Paths a Traffic ve složce s tratí 321?
Po nové aktualizaci se v těchto složkách objevily aktivity, které slouží k prozkoumání tratě. Je možné, že z tohoto důvodu to nefunguje.
 

pendolino

Začátečník
Tie aktivity, ktoré s aktualizáciou pribudli som si presunul do archívu. Takže v tomto asi problém nebude, ale aj tak ďakujem za odpoveď!
 

Venny

Signalista
Pendolino:
mám podobný problém i na jiných tratích. Když chci založit novou aktivitu, AE zamrzne. Novou aktivitu lze vytvořit jen po otevření již existující např. pomocí TrainStore. Soubory ze složek Activities, Services, Paths se automaticky přesunou mimo MSTS, podobně i Consists (*.con) a v aktivitě nepoužívaný Trainset (*.eng, *.wag). Posledně jmenované je ale nutné vrátit ručně zpět z TrainStore do MSTS z důvodu výběru vozidel do souprav. Je to však náročnější a nepříliš vhodné pro začínající.
Osobně mám v Trati 321 asi 15 poznávacích aktivit, tomu odpovídající počet *.srv. Tras mám poněkud víc (62x *.pat), jsou mezi nimi i tzv. volné trasy pro projíždění. Souprav (*.con) mám cca 360, ale nevím, zda mohou mít na daný problém vliv. Případně se s tím počtem dá laborovat - např. přesunem části (*.con) mimo MSTS. :)
 

Plexi

Signalista
Zdravím, mám problém. Chci tvořit aktivitu pro trať Luhačovice, ale když spustím consists editor při tvorbě .srv hráče, tak nemám v nabídce žádná vozidla a AE spadne. Nikdy předtím se mi tohle nestalo. Děkuji za odpověd předem :)
 

Acatus

Provozní technik
Ahoj,
seznamuji se s funkcí reverzního bodu (RB) při šibování v Dětřichově nad Bystřicí (trať 310), resp. po několika úspěšných stanicích maturuju na jednom Rbodě a měl bych dotaz: jaké je prosím správné umístění reverzního bodu v případě, že máme 3. SK (staniční kolej, nejde o nákladní k.), na které mi stojí hytlák a hráč na něj má nasunout po úvrati z 5. SK soupravu ložených/prázdných vozů (zhruba 10 vozů+loko ... ta sune, je tedy vzadu). Po najetí na hytlák od soupravy odvěsím tři prázdné vozy, které chci přešibovat zpět na 5. SK k rampě. Tady mám viditelně problém v tom umístění RB, protože se mi při úvratí za výměnou nestaví na 5. SK.

Dotazem je, zda-li má být ten reverzák správně tak, aby přes něj projela i loko na konci posunujícího dílu (tedy celý vlak)? anebo co nejdál na trase toho celého 10vozového posunujícího dílu (tedy co nejblíže k hytláku, resp. na konci té trasy)? Už se mi to u testovacího dílu z této žst. nějak povedlo trefit a přehazovalo mi to ten vexl u dané úvrati, ale pořád nejsem schopen pozici toho RB přenést do aktivity. Říkám si, jestli tam není nějaká spojitost s tím, že tam nechám těch 7 vozů?+hytlák, který tam je od počátku manipulace ve stanici. Bohužel ta 3. SK není v msts jako nákladní, jako ve skutečnosti, ale to možná vliv na to nemá, když už mi to jednou v testu jezdilo.
Děkuji za případné postřehy či rady. A.
 

Acatus

Provozní technik
Možná jestli nebyla chyba v několikanásobném přesouvání toho RB v editaci trasy hráčova vlaku? Teď jsem trasu hráče vymazal a znova natrasoval od nuly a už to frčí na té pozici, co před novým nadefinováním trasy nešlo:-/
 

poison

Pomocník strojvedoucího
Obecně platí, že mezi výhybku a RB se musí vejít celá souprava, takže hlavně při sunutí je potřeba si to ošéfovat. Nejlepší je vytvořit si loose consist sunuté soupravy, tu si tam postavit a podle toho umístit RB. Pozor, pak je třeba tu soupravu zase smazat, jistě nejen mě se snad 1000x stalo, že jsem se tam v testu nedostal, bo jsem tam ten loose consist nechal. :)
 

Acatus

Provozní technik
Obecně platí, že mezi výhybku a RB se musí vejít celá souprava

Jo. Tak to jsem potřeboval slyšet. Moc díky a LC jako pravítko, no to je nápad:rolleyes:! Teď mi i docvakává, že jsem už to tu někdy dávno četl. Opět děkuji Poisone.

Maňas 81621/81620 je už na kopci sudý, takže soon;).
Manas81620.jpg
 

Plexi

Signalista
Ahoj, mohl by mi prosím někdo poradit, jak naložit s touto chybou? Dělá mi to u téměř každého vozidla v trainsetu, výsledkem pak je, že se nezobrazují v nabídce během tvoření soupravy a tím pádem není z čeho ony soupravy skládat. BIN jsem přeinstaloval několikrát, nepomohlo mi to. Na druhém počítači mi to dělá také, ale pouze u vybraných vozidel a nemá to téměř žádný výše popsaný vliv na tvoření aktivit.chyba1.JPGchyba2.JPG
 

bob57_cz

Učitel češtiny
Řádek 261 je první výskyt zápisu Unit ( 4 ), takže ač si myslíš, že spouštíš train.exe ve verzi pro bin, není tomu tak. Spouštíš soubor train.exe, který binovské úpravy neumí. To znamená, že musíš odstranit instalační podsložky binu, vložit do simulátoru výchozí train.exe z ofiko update a pak teprve znovu nainstalovat bin.
Jednodušší je vložit správný ze zálohy, ale to by musela ta záloha být napřed vytvořena a uložena.
Jako tester experimentátor mám v záloze každou verzi a mohu vybírat:
train.jpg
 

Plexi

Signalista
Díky moc za rady, takže jestli tomu správně rozumím, tak (zjednodušeně) musím odinstalovat Bin, nainstalovat update train.exe a poté znovu nainstalovat Bin. Jenže já funguji pouze na OpenRails a k train.exe a editoru jako takovému jsem se dostal právě kvůli jedné tratě, kdy jsem od známého dostal chybějící soubory, ovšem poslal mi celou složku s MSTS a originál MSTS a tedy ani train.exe nemám, nebude to problém?
 

bob57_cz

Učitel češtiny
Jenže já funguji pouze na OpenRails a k train.exe a editoru jako takovému jsem se dostal ...
Chyba je zobrazena v MSTS. A ten, jak vidno, není korektně zprovozněn, takže ani jeho editor nemůže fungovat odděleně.
Buď bude základní simulátor bez binu s trainsetem bez doplňků nebo dodat správný bin, který umí pracovat s rozšířeným trainsetem.
BIN jsem přeinstaloval několikrát, nepomohlo mi to.
To by mne zajímalo, jak jsi to přeinstalovával. Asi klasicky bez čtení chybových hlášek, protože ty instalátor vypisuje zřetelně. Zde na foru i na webu binu jsou přesně popsané správné postupy i konkrétně uvedená chyba a její náprava. Proč se ale obtěžovat s hledáním, když si mohu rovnou nechat naservírovat stříbrný tácek žeáno?!
 

Plexi

Signalista
Asi se budeš divit, ale žádné chybové hlášky mi instalátor nevypisoval a instaloval jsem vše tak, jak mi poradili ostatní zde na fóru, tzn. odinstaloval jsem bin pomocí Uninstall_(verze binu).exe a poté jsem smazal složku MSTSBIN_BACKUP, stáhl Bin 1.4, nainstaloval jej a poté teprve stáhl a nainstalovat aktualizaci 1.8.0521. A ještě jednou opakuji, že vše proběhlo bez chybových hlášek.

Možná jsem ještě zapomněl říct, že když se mi tohle stalo poprvé, tak mi už tehdy někdo poradil, ať přeinstaluji Bin, tenkrát mi to pomohlo, ale potom už byly jakékoliv další pokusy marné.

Ještě by mě zajímalo, jak je možné, že na obou počítačích funguji takto (tj. pouze OR, bez originálního MSTS), ale neplechu to dělá pouze na jednom.
 
Nahoře