TRAINSET BP, připomínky, návrhy

Vojtik

Cestující
Dal jsem se do upravování svého Trainsetu (protože v něm mám neskutečný nepořádek) a mám dotaz.

Když si stáhnu skin, kam jej mám uložit? Ze stránek modely-msts se to instaluje do složky cd_363-001_hk (co vůbec znamená to hk?), což tedy toleruji. Ale co když si stáhnu jen soubor *.rar, ve kterém jsou přímo engy, s soubory a jiné?

Pro příklad, stáhl jsem si skin nějaké 810. Mám jej dát do "cd_810", nebo na něj vytvořit složku podle čísla vozu? Mám tu totiž složky typu "cd_810183", "cd_810222" a podobné. Co je správná varianta?
 

CANDY

Posunovač
to "HK" znamená skratka autora(autorou) čo model vypracovali tuto to je Hekl a Kulica ak sa nepletiem ak hej tak sa ospravedlnujem :) autori si tak dali na svoje modely a skiny takúto menovku a je to lepšie. ked napríklad v conbuildru premienam loko a vidím že mi chýba povecme ČD 150.026-3 HK tak viem že to je zo stranok autora http://modely-msts.cz/...
 

Midrafon

Průvodčí
Vojtik napsal:
Dal jsem se do upravování svého Trainsetu (protože v něm mám neskutečný nepořádek) a mám dotaz.

Když si stáhnu skin, kam jej mám uložit? Ze stránek modely-msts se to instaluje do složky cd_363-001_hk (co vůbec znamená to hk?), což tedy toleruji. Ale co když si stáhnu jen soubor *.rar, ve kterém jsou přímo engy, s soubory a jiné?

Pro příklad, stáhl jsem si skin nějaké 810. Mám jej dát do "cd_810", nebo na něj vytvořit složku podle čísla vozu? Mám tu totiž složky typu "cd_810183", "cd_810222" a podobné. Co je správná varianta?

Řaď si je do trainsetu tak, aby si v tom měl pořádek a ne chaos. Tedy v duchu schématu složek TBP, takže řady loko k sobě, pokud to jde, protože textury nejsou vždy relevantní a skin je dělaný na textury jiného a potom vznikají nesmysly.
 

Tonik

Pokladník
Nojo,jenže když loko v rámci úklidu nepořádku přemístíš do jiné složky než jakou vytvořil autor,třeba dle vzoru TBP,budeš v tom vlastně vyrábět další chaos.V trainsetu budeš ty mít pořádek,ale pro ostatní to bude vlastně nepořádek,protože oni to mají jinak,pravděpodobně dle autora loko.Takový "uklizený" trainset pak tedy není moc vhodný na tvorbu aktivit a na "ježdění" aktivit ti pak dá dost zabrat,než to v CB všechno potvrdíš,aby to bylo ready....
 

Vojtik

Cestující
Při instalaci úplně nového Trainsetu a jeho postupné aktualizaci jsem narazil na tyto problémy.

Najednou se mi tam zjevila složka "cssd_810", ve které byly ovšem pouze engy, jinak nic. Dále mi pak chyběl soubor "cdc_363025.sd". První vyřešeno smazáním, druhé posláním souboru od kolegy. Je chyba u mne v PC, nebo někde po trase?
 

Luky

Posunovač
Dobrý večer Zbyňku,

prosím Vás, chci se zeptat jaké změny v trainsetu BP můžeme ve vánoční aktualizaci očekávat? Myslím tím třeba vozy a lokomotivy, která budou mít nový update, kabiny, vylepšené ladění a nebo i vozy, lokomotivy, které budou z TBP zcela vymazány. Také nesmím zapomenout na kolejová vozidla, která si bude potřeba stáhnout a nainstalovat do PC, aby třeba některá z aktivit fungovala. Můj trainset už je hodně starý, naposledy si pamatuji, že jsem tam měl jako úplnou novinku Tauruse 1216 a už se mi nechce probírat hromadou předchozích aktualizací trati a TBP a postupně každou instalovat. Tudíž se už moc těším až třeba na Vánoce, nebo v Novém roce budou k mání nová DVD. Díky za odpověď.
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Nápodobně pěkný večer.
Já na aktualizaci trainsetu zatím nemám žádný volný čas. Vánoční aktualizace trati mi dala tolik zabrat, že ani nebude zatím žádná nová aktivita, ale plánuji po vydání trati, že dám dohromady nějakou aktivitu, až na to bude klid.
Co se vlaků týká, postupně se pokusím něco vyjednat. I když ke štěstí mi toho moc nechybí.
 

CANDY

Posunovač
myslím si že všetci máme obrovský vozový park v Trainsete :) není potreba robiť nový trainset. ale ked tak všímam vela vozidiel je od hekla a kulicu dalej somatka a pod... myslím že tieto vozidla by sa jedine maly doplniť. Autori by snád nemaly stým problém :) len moj názor.
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Candy, ty jsi vůbec nepochopil, o čem je řeč. TBP není žádný paralelní jiný trainset, ale začal vznikat v roce 2003, kdy jsem požádal autory ke svolení, abych k trati mohl přidat své aktivity. Tehdy většina uživatelů neměla buď vůbec anebo mizerné připojení k internetu. Pak byl další problém, vozidla volně ke stažení byla velmi špatně naladěná, nepovolené zápisy v ladění, duplicity a jen to málo opravit čistě na hrubky byla práce asi na týden. Pak přišel Ppoollll se sdělením, že ladění máme všude úplně špatně, tak jsem to dával s pomocí dalších lidí asi dva roky dohromady. (Michal, Honza U, Roman Š. Bob z Ostravy,) Tenkrát bylo tady velké zbouření na vsi, když jsem sjednotil na všech lokomotivách výchozí polohy hejblátek, pak za pomocí Ppoollla, který mi poslal šablony ladění jsem všude nastavil vámi milovaný správný zásah rychlobrzdy, protože mnohdy to zasahovalo při rychlosti nižší, než je maximální rychlost lokomotivy a bez tolerance.
Pak přišel Džordž s Binem a jako jeden z mála pochválil mou práci na vozidlech, protože s příchodem binu správně fungovala jen vozidla s TBP a zbytek, který byl ke stažení a neměl nové ladění od Ppoolllla, tak měl smůlu. Nebylo možné odpojit vozy, či vlak nešel vůbec odbrzdit. Takže nastavení spřáhel podle Frinty a Ppoolllovy šablony byly nadčasové. Později se rozšiřování a spravování ujal ŽSR, který na tomto materiálu z TBP přeladil většinu vozidel.
Takže ve finále z TBP vznikly vzory ladění pro zbytek dalších skinů či modelů stejné řady.
Současně, i když rychlé připojení k internetu má téměř každý, TBP má stále svůj význam, protože je stále hodně lidí, kteří jsou jen uživatelé, do adresářů nevidí, ale chtějí také jezdit. Z mého DVD mají jistotu, že DVD mohou nainstalovat i na pustém ostrově bez civilizace a bude jim to fungovat (z nějaké vlastní elektrárny).
Za další, každý začátečních získá s tratí slušný základ vozidel a když si pak sám doplní další vozidla, tak už má kam kouknout, do jakého adresáře se to má nakopírovat nebo jak má vypadat consists, aby si vytvořil vlastní soupravu.

Takže asi tolik, pro Vás mladé (uživatele MSTS), kteří nevíte nic o historii TBP. Není to tedy jen snůška downloadů z různých webů, které jsem si přilepil na DVD, ale jen pro mě to bylo několik let mravenčí práce vše zprovoznit, aby s tím vůbec bylo možné jezdit aktivity, kde se jen nejezdí z A do B. A k tomu si připočítejte další roky práce hlavně od ŽSRho, který měl piplačku s už obrovským balíkem, aby vše updatoval na vyšší verzi ladění.
 

CANDY

Posunovač
Ja som pochopil očom je Trainset... Zbynku to že sa nevyjadrujem ako vy profesionály neznamená že neviem o čom je reč. Ja som len tým chcel povedať že už ked by sa robili zmeny v trainsete tak by som na tvojom mieste pridal vozne ktoré sú najviac používané. A nie nejaké zo zahraničia ktoré nikdy nevidely kolaj na trati.
 

CANDY

Posunovač
A ešte niečo PRACU VSETKYCH CO NA MSTS A DO MSTS ROBIA JE SUPER OBDIVUJEM VAS. Možno že si poviete že mi ničím neprispievame do msts a že si vašu prácu nevážime. Je to skor naopak Aspon JA si tu prácu velmi vážim stale sa snažím naučiť. s čím do msts prispejem trate mi stavať nejdú. Modelovanie skúšam čo a ako ... aktivity nikdy mi nevychádzal traffic tak som to nemal zdravie máme len jedno. Možem povedať že aj ja som iba užívatel. Ale už viem čo kde a ako ked mám chybu a pod.

Ja by som sa tieš velmi rád učil s niečím novým ale ani jedlo bez receptu sa nedú uvariť. (pokial nieste tvorcom receptu).
Toť všetko.
 

nebulus

Pomocník strojvedoucího
Ono je asi trochu problém, že nie každý dá povolenie na použitie svojích vozidiel v TBP, takže asi nejaké mega rozširovanie sa konať nebude...
 

Luky

Posunovač
Zbyňku prosím Vás, na NTB mám verzi Vaší tratě BP 82.1 (na NTB mi stará verze trati zatím stačí, ale na velkém PC ne:D) a chci se zeptat, když z TBP odstraním lokomotivu řady 380 a nahradím ji novým modelem 380ky od J.Skůry, zda mi s novým modelem bude fungovat aktivita "Den blbec", kde se s ní jede z Prahy do Břeclavy. Budou do budoucna součástí TBP i modely RailJetu, nebo model mašinky řady 381, ptám se jen proto, abych věděl, která vozidla si budu muset doplnit sám. Díky za odpověď.
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Den Blbec je už od loňska s novou 380002, staré malované modely jsem vyřadil, protože když se daly vedle sebe, to je nebe a dudy. Ale tenkrát jsme byli rádi za to co bylo. Jinak stahujte všechny novinky. Já to sledovat nestíhám a po aktualizaci od MSTS odpočívám. Včera jsem se sice pokusil otevřít editor a dokázal jsem maximálně dogenerovat další terén a osadit několik pravítek na měření. Na víc už nebyla energie. Chtělo by to dobít baterky. :D
 

Čouda

Pomocník strojvedoucího
Já bych nechal TBP být a soustředil se na dodržování nastavených norem, popřípadě vytvoření jednotného tainsetu. Ale mám ten pocit, že do 21.12.2012, kdy bude konec světa, to asi nestihneme..
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Čouda napsal:
Já bych nechal TBP být a soustředil se na dodržování nastavených norem, popřípadě vytvoření jednotného tainsetu. Ale mám ten pocit, že do 21.12.2012, kdy bude konec světa, to asi nestihneme..
Kdepak, to bude začátek Nového Trainsetu. Mayové to už tenkrát předpověděli :D
 

Luky

Posunovač
Kluci, tak to se mi na Nový Trainset vyplatí počkat, protože v tom svém mám pěkný nepořádek a uklízet se mi nechce, podstatné je, že mi zatím vše jezdí bez poruch, tak snad mi ještě rok lokomotivy v TBP vydrží, než je dám sešrovat a seženu nové, nebo staší po opravách v Novém TBP.
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Luky, já někde četl, že ten kdo přepočítával Mayský kalendář do našeho se prý o 100 let seknul, ale je to jen JPP, tak se na ten Nový Trainset tolik netěš :D
 

Pavlík

Pomocník strojvedoucího

Edie

Průvodčí
Pavlíku, jsem velice rád, že jsi nakousl toto téma.
Ono by to chtělo povyházet daleko víc, třeba x6x s jedním sběračem, a tak podobně, jenomže jak to dopadne? Nelíbí se ti? Tak si je vymaž. A že ti pak budou aktivity blbnout? Však si to přece pak oprav. A jsme u konce.
 
Nahoře