Kuchařské a žrací záležitosti členů tohoto fóra...

#1
Kuchaři

David Hájek napsal:
Ahoj Davide, když už jsi od fochu, potřebuji poradit, kde soudruzi z NDR dělají chybu.
Možná je to tím, že nemám zástěru, ale právě zápasím s výrobou vynikajících slaných tyčinek.
Poprvé jsem to zkusil před dvěma lety na vánoce a vše se povedlo na výbornou, ale už loni jsem zápasil s těstem, které mi nešlo vyválet, praská a drolí se, tak jsem přešel na metodu, kdy jsem tyčinky nepletl, ale dělám tenké válečky. Upečený export ale chuťově vynikající.
Dnes jsem si dal pozor, abych něco nezanedbal i těsto nechal déle kynout, ale opět se nedá válet ani šloulet, drolí se. Viz obrázek.
01.jpg
Zajímalo by mě, kde je chyba. Ale co už, jdu šoulet. Budou toho dva plechy, ale jestli to vydrží do sleziny, abych dal ochutnat, těžko :D
Až bude upečeno, dám na fórum přivonět :D
Třeba se nezadaří a bude to pro zasmání :D
Chtěl jsem to pect na vánoce, ale měl jsem tolik žrádla, že by se to už nedalo.
 
#2
RE: něco pro zasmátí

Tak jo. Nikdo neporadil (určitě chtěl někdo napsat, že "to se zde už probíralo", tak ať použiji nástroj "hledat" :D )
Nakonec to dopadlo takto:
Před vložením do trouby:
01.jpg
Po upečení:
02.jpg
Připraveno jako příloha k vínu.
03.jpg

Jinak jsem měl problém s pečícím papírem. Špatně se to od něj odlepuje. Dříve jsem měl lepší papír, kde se pečivo nepřilepovalo.
Zkrátka, kdyby někdo sledoval celou výrobu, asi by se smíchy neudržel, jak jsem se s tím "patlála patlála" .D
Ale chuťově to nemá chybu.
Nakonec když to tak nějak shrnu a vezmu na vědomí veškeré komplikace, stavění tratí do MSTS mi jde lépe. :D . Jenomže bohužel, takové tyčinky nikde nekoupíte a asi nikdo Vám je ani neupeče.
Kdyby někdo chtěl recept, není problém.
 

Edie

Průvodčí
#5
RE: něco pro zasmátí

Rulandy jsem vypil dost a dost. Sylvánské zelené mě mile překvapilo. Ale normálně v obchodech vidět není, musí pro něj člověk do vinárny. A pokud si připlatí dostane opravdu skvostný kousek.
 

Edie

Průvodčí
#7
RE: něco pro zasmátí

Primus? Chlape, nauč se pít pivo :D. Zkus Svijany, nejlépe 11°C. Jinak na gulášek bych se zastavil :D.
 

Čouda

Pomocník strojvedoucího
#9
RE: něco pro zasmátí

Když ho patřičně podchladíš a mísíš s jinýma chutěma, tak se i Primus dá. Co bys chtěl, dyť je to limonáda. Dva-tři kousky k obědu jako prd ;)
 

Čouda

Pomocník strojvedoucího
#10
RE: něco pro zasmátí

Jinak se můžem slíst tady u mě a jít ke Drakoj na Krakonoš. Řekl bych, že Svijany zaujmou druhý místo ;)
 

Edie

Průvodčí
#11
RE: něco pro zasmátí

No, Krakonoše jsem chutnal, kámoš ho vozí ze Žaclu, a moc mi nejede. Nejsem na hořký piva, mám radši sladší. Jinak spíš mám v oblibě Svijany, Kocoura, Bernarda....
 

Čouda

Pomocník strojvedoucího
#12
RE: něco pro zasmátí

Však každej má ty chutě jiný..

Abyste se zasmáli, jak mám teď těžkej život.. V 18:00 jsem vyhazoval sníh. Parkoviště krásně čistý. Do půl dvanáctý 10 - 15 čísel zase nasralo..

Čoudův VolksWagen smutně odpočívá v zajetí sněhu..

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://3x.cz/dm-H3GK.jpg

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://3x.cz/dm-JMTN.jpg

A ulice před domem vypadá jako z pohádky. Ladovská zima...

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://3x.cz/dm-LI2L.jpg


A teď malinko mimo.. Kolik sněhu je v Praze?
 

Edie

Průvodčí
#13
RE: něco pro zasmátí

No neboj se, že v Ústí to nevypadá jinak :D. Já se tak těšil, že ten sníh už neuvidím a ejhle....je to tu.
 

Čouda

Pomocník strojvedoucího
#15
RE: něco pro zasmátí

Já jdu naštěstí až v úterý na noční a pak až posledního. Takže se všem směju a lážo-plážo si vyhrnuju jen ten dvorek :D Užívám volna, vařím si gulášek. Na dráze to musí stát teď pěkně za hovno. Asi je tam půjdu dopoledne trošku potrápit a dát si kafe ;P
 
#16
RE: něco pro zasmátí

V Praze prd ale tady na sídlišti napadlo do 5 odpoledne 6 cm sněhu , jenže pak se oteplilo, začalo chcát a ze sněhu nakonec je jen voda a bláto. Letos to tady se sněhem stojí za (doplňte si podle sebe). loni krásných 40 cm sněhu.
 
Naposled editoval moderátor:
#18
RE: něco pro zasmátí

Ono v Praze vůbec sněžit nemělo, jen chcát. V jednu začalo, sněžilo asi do pěti do večera. Pak se oteplilo a sníh přešel do deště. Co stihlo napadnout, tak už zase utálo. Tuhle zimu tu nebyl sníh ani 24 hodin v kuse
 
Naposled editoval moderátor:
#20
RE: něco pro zasmátí

Čoudo, guláš vypadá, že je prudce jedlý :)
Dodržuješ rovnici váha masa = váha cibule?

Mikuldovo hermelín nakládaný zevnitř:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://3x.cz/dm-GH50.jpg
Hermelín rozpůlíme, na půlku nasypeme česnek nakrájený na tenké plátky, pepř, paprika a další koření dle chuti. Zavřeme druhou polovinou a necháme 14 dní v lednici uležet.
Můžeme poté grilovat a podávat s chlebem:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://3x.cz/dm-VJNP.jpg
Nebo osmažit v těstíčku:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://3x.cz/dm-RSQS.jpg
 
Nahoře