Podelím sa ešte s jedným - kombinácia mäso a čokoláda
kuracie plátky s jemnou omáčkou
Potrebujeme: 4 rezne z pŕs, 4 dl kuracieho vývaru, 250 g šampiňónov, 40 g nasucho opražených mandľových lupienkov, 20 g čokolády, 2 PL hladkej múky, 1 PL oleja, 1/2 PL masla, soľ a mleté korenie.
Očistené, umyté a osušené rezne mierne rozklepeme cez fóliu, osolíme, okoreníme a z oboch strán mierne poprášime múkou. Prudko opečieme z oboch strán na rozhoriatom oleji (cca 2,5 minúty z každej strany), podlejeme vývarom a pod pokrievkou dusíme 15 minút. Šampiňóny očistíme, nakrájame na tenké plátky a opečieme na panvici na rozohriatom masle.
Kuracie pláty vyberiemie zo šťavy, v nej rozpustíme čokoládu (aspoň 50 % kakaa), omáčku dochutíme korením, soľou a vrátime do nej mäso. Pridáme opečené plátky húb a všetko prehrejeme. Na záver posypeme opraženými mandľami. Podávame s pečenými zemiakmi. Prajem dobrú chuť.