Kuchařské a žrací záležitosti členů tohoto fóra...

Čouda

Pomocník strojvedoucího
#21
RE: něco pro zasmátí

To víš, že dodržuju ;) Masa bylo pouze 800gramů a cibule taky tak. No každopádně na 4 dny žrádlo - snídaně, oběd, večeře. Liší se pouze v příloze chleba/knedlík. Kde se takhle za dvě stovky nažereš? :D
 
#22
RE: něco pro zasmátí

Edie napsal:
Primus? Chlape, nauč se pít pivo :D. Zkus Svijany, nejlépe 11°C. Jinak na gulášek bych se zastavil :D.
Když lahváče, tak piji Plzničku, ale současně kdy není tolik financí jsem přešel na Gambáče a když je opravdu finanční ouvej, tak člověk nepohrdne ani Primusem 11 v petce. 4 piva za cenu jedné Plzně.
Jinak u lahváčů to nikdy není ta chuť. Pro vychutnávky musíte do hospody. U nás vedle točí Starý pramen, někdy je to pochoutka, jindy sračky.

Jak tady koukám, můžeme založit kurzy vaření, každý umí něco. :D

Co se sněhu týká, jak to vypadá ? To je takový bílý poprašek ? A dá se z toho stavět sněhulák ? To už jsem hodně dlouho neviděl. :D
 
#23
RE: něco pro zasmátí

Když už jsme v tom vaření, tak co si dát flákotu hovězího na houbách ? I zde cibule a pórku není nikdy dost. I trocha feferonky, ať to má trochu ostří. :D
e4f7c143a614f9794647c81493386489.jpg
A v rubrice "pod pokličkou" se podíváme, jak se nám to dusí:
0a02da02745d6f34f67614442a215243.jpg

Těm co mají na oběd olejovky s chlebem se omlouvám.

Čoudo, ať počítám jak počítám, jak jsi přišel na ty dvě stovky za Tvé menu ? Vždyť asi tolik jsi dal jen za ty lahváče :D
 
Naposled editoval moderátor:

dem

Strojvedoucí
#27
RE: něco pro zasmátí

Škoda že som nepofotil. Včera som robil Bravčové karé na horčici, trochu korenia,soli, červenej papriky, a cesnaku. To som prudko opiekol s jednej strany a podlial vodou. Nechal podusiť dokiaľ to nebolo pekne mäkké. K tomu zemiaky s maslom a zimný šalát (čínska kapusta, pór, uhorčička, trochu strúhanej mrkvy) ochutené balzamikovým octom a trochu olivovým olejom....... :) To bola šleha :)
 

dem

Strojvedoucí
#28
RE: něco pro zasmátí

Som zabudol dodať, že šťavou s výpeku som polial kusy mäsa servírované na tanieri. Bolo to pekné šťavnaté...
 

Miran

Moderátor
Správce
#29
Zde můžete zveřejňovat jakékoliv recepty co se "žrádla" a dobré krmě dotýká.....
Časem sem snad přesunu i ty příspěvky z vedlejšího vlákna až mi to přiblblý engine MyBB povolí. Zlaté PhpBB....
Takže vařte tady....
 

zbynda

Provozní technik
#31
Tak chlapi, jestli tady nepadlo nic od té doby co to Miran přesunul tak si dovolim malinkej recept. Koupil jsem si totiž v tescu ve slevě za 800 ,- domaci pekárnu a musim řict, že je to super. Kupite si těsto nebo si ho udělate doma, date to do pekarny a za hodinu a pul mate vyborne těsto, ktere stači v té pekarně jenom upéct, to znamená, že za 3 hodiny máme domácí chleba nebo závin, a chutná to lépe než z obchodu. Jenom podoktnu, že tyto domácí pochoutiny mají o hodně více kalorií než kupované výrobky, takže to nedoporučují dělat každé ráno na snídaní. Mohlo by se stát, že už se taky s postele nezvednete. :D
 

dem

Strojvedoucí
#32
Kuracie stehná na masle a víne zo zeleninou:

Pekáč som vytrel maslom a na spodok som poukladal krúžky cibule...Na to som poukladal kuracie stehná, ktoré som posolil a jemne pokorenil čiernym mletým korením. Takto som to dal do rúry piecť asi na 10 minút. Podlial som to vodou a podusil....Ku koncu dusenia som to podlial ešte kvalitným veltlínom zeleným roč. 2005 (suchý) Prikryl alobalom a nechal podusiť.

Potom som zobral zeleninu (mrkva, petržlen, karfiol, hrášok, kukurica, pór, brokolica a na plátky pokrájané šampiňóny ) a na drobno pokrájané som vyplnil celí pekáč medzi stehnami.....Ďalej som si pripravil med a cesnak do jednej masy a s tým som potrel udusené stehná. Takto preparovaní pekáč som dal znovu do rúry zapiecť.....Všetka šťava s dusenia, čo ostala v pekáči krásne nasiakne do zeleniny a dá jej veľmi zamatovú chuť...Kuracie stehná som pravidelne pri pečení potieral medom s cesnakom. Potom som zobral citrón a nakrájal na plátky a vystlal som s nimi pekáč.. S druhou polkou citrónu som mierne pokapal celí pekáč. Zobral som na plátky nakrájané maslo a na každý kus stehna som jeden plátok položil a dal dopiecť.

servíruje sa na stred taniera zelenina a na to položené stehno s krúžkom citróna. Podáva sa k obedu zo zbytkom nepoužitého kvalitného veltlínu....

Ako prílohu (nie je nutná) som spravil varené zemiaky s čestvou petržlenovou vňaťou.

šalát: pór, cibuľa, rajčiny, čínska kapusta, uhorka , --osolené a dochutené olivovým olejom a bazilikovým octom. (nuntnosť nechať aspoň 10-20 minút odstáť v chladničke)

A teraz už len zopár foto :

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.q3.cz/images/923_tn.jpg [Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.q3.cz/images/452_tn.jpg [Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.q3.cz/images/271_tn.jpg

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.q3.cz/images/614_tn.jpg [Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.q3.cz/images/455_tn.jpg [Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.q3.cz/images/956_tn.jpg

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.q3.cz/images/397_tn.jpg [Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.q3.cz/images/358_tn.jpg
 
#35
zbynda napsal:
.... Jenom podoktnu, že tyto domácí pochoutiny mají o hodně více kalorií než kupované výrobky, takže to nedoporučují dělat každé ráno na snídaní. Mohlo by se stát, že už se taky s postele nezvednete. :D
Kaloriemi to asi nebude. Ale může to být tak dobré, že člověk sní dvakrát tolik než obvykle. Ale u snídaně by to vadit nemělo, pokud se tedy člověk jen, nejlépe autem, aby se moc nerozhýbal, nepřesune do kanceláře, kde na celý den zasedne ke stolu. K obědu si dá smažené se smaženým a k večeři Čoudův a Pepův bůček. Pak už jen člověk kyne mnohem rychleji, než to těsto v pekárně. :D
Dem, ten Tvůj recept, to může být dobré. Taková jídla mám rád. Jen ty fotky tam už nejsou. Za to bůčku se vyhýbám. Já od dětsví nemám rád tlusté. Ale maximálně dvakrát do roka, pokud je bůček libovější a dobře udělaný udělám výjimku. :D
 

YoLi

Cestující
#38
Bravčová panenka a lá Wellington
Panenku obalíme v bylinkách (moja obľúbená kombinácia je petržlen - tymián), prudko opečieme na panvici, nech šťava ostane v mäse, asi tak minútu až dve z každej strany. Po vychladnutí položíme na vyvaľkané lístkové cesto, zabalíme a dáme piecť pri 180 °C, kým nebude cesto upečené. Relatívne rýchle a fantastické. Ako príloha môžu byť varené zemiaky alebo dusená zelenina a čejkovický Modrý portugal do čaše :)
 

YoLi

Cestující
#40
Podelím sa ešte s jedným - kombinácia mäso a čokoláda :)
kuracie plátky s jemnou omáčkou
Potrebujeme: 4 rezne z pŕs, 4 dl kuracieho vývaru, 250 g šampiňónov, 40 g nasucho opražených mandľových lupienkov, 20 g čokolády, 2 PL hladkej múky, 1 PL oleja, 1/2 PL masla, soľ a mleté korenie.

Očistené, umyté a osušené rezne mierne rozklepeme cez fóliu, osolíme, okoreníme a z oboch strán mierne poprášime múkou. Prudko opečieme z oboch strán na rozhoriatom oleji (cca 2,5 minúty z každej strany), podlejeme vývarom a pod pokrievkou dusíme 15 minút. Šampiňóny očistíme, nakrájame na tenké plátky a opečieme na panvici na rozohriatom masle.

Kuracie pláty vyberiemie zo šťavy, v nej rozpustíme čokoládu (aspoň 50 % kakaa), omáčku dochutíme korením, soľou a vrátime do nej mäso. Pridáme opečené plátky húb a všetko prehrejeme. Na záver posypeme opraženými mandľami. Podávame s pečenými zemiakmi. Prajem dobrú chuť.
 
Nahoře