Windows 8 a MSTS

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Oni nás stejně přinutí, abychom z XP odešli. Koupil jsem si externí cloudový disk i z důvodu, že už nemám volné USB. Zkusil jsem se na něj pak připojit z práce domů. Vše funguje, viděl jsem adresáře, ale neotevřel je, protože není podpora na XP. Musím mít minimálně Visty.
Co se MSTS týká, to že někomu nefunguje na Osmičkách není systémem, ale HW. Někdo už psal, že zkusil místo osmiček nainstalovat Sedmičky a závada byla stejná.
Vidím řešení, že si MSTS zkopíruji na externí disk nebo flešku a když budu kupovat například notebook, tak na vystaveném vzorku si vyzkouším, jestli MSTS na něm spustím. Omezeně funguje i bez instalace. Jenomže tohle není možné přes E shop ani v prodejně, kde nemají vystavený vzorek. Ale otázka je, jestli by byli ochotní.

Určitě by pomohlo napsat na fórum seznam nových notebooků, komu MSTS na Osmičkách funguje. Možná by to byla i zajímavá debata.
 

faldicek

Pokladník
No co zatím sleduji diskuzi, tak ti co nemohou MSTS na 8/8.1 spustit mají garfiku ATI. Osobně jsem na 8.1 zatím MSTS nezkoušel, ale na stolním PC s win 8 a grafikou Nvidia to šlapalo v pohodě...

Odesláno z N5
 

Delay

Signalista
Faldicek musím protirečiť a to že som niekde na facebookovej stránke čítal že pod Nvidiou 740M MSTS robí presne to isté čo pod AMD. Čiže začínam fakt netušíť čo sa deje. A kde je problém
 

David Hájek

Pomocník strojvedoucího
Zdravím,
v mém případě jde opravdu jen o PC pro pulty, takže nevyžaduji žádnou "nabušenou" sestavu. HW již nakoupen mám ( zmíněnou MB + GK ASUS R7 240 + proc. I3-4150 + RAM 6GB/1600 MHz), ale šlo mi právě o to, jaký OS tam nainstalovat. Win XP tam už holt nepůjdou. Vyžaduji se facto jen bezchybný chod MSTS. V každém případě na mě hošan v Alfě čučel jako tele na nová vrata, když jsem mu nahlásil, že toužím po tom, aby na tomto "železe" fungoval 13 let starý software. ;)

Ještě mě napadlo - je možné si na nějakou omezenou dobu ty Win 8.1 nainstalovat a když zjistím, že vše funguje jak má, pak si je jako přenositelnou verzi i zakoupit ? No, to si ale na webu Microsoftu vlastně mohu ověřit sám. :rolleyes:

David
 

bullitson

Začátečník
Ano, lze na stránkách MS stáhnout (nutná registrace a nějakej jejich download manager) 90ti denní trial verzi Windows 8.1 Ultimate. Sám jsem to zkoušel kvůli MSTS, ale bohužel neúspěšně, protože mám grafiku ATi/AMD. Nejprve zkoušeno ještě na ATi Radeon HD 5770 a teď nedávno na AMD Radeon HD 7950.

Tomáš
 

Korfi91

Začátečník
Zdravím,

když už jsme u toho problému se spuštěním MSTS ve Win 8. Mám podobný problém, vlastním notebook ASUS X550V mám Win 8.1., grafická karta Intel HD Graphics 4400. Instalace proběhla v pořádku, ale problém nastal při spuštění samotného MSTS mi začne v menu přeblikovat obrazovka a objevují se nějaké číslice. Nemohl jsem ani na nic kliknout, jelikož jsem přesto nic neviděl to samé i ve hře pořád samé čísla. Nevím co s tím, už jsem celé MSTS nainstaloval i odinstaloval minimálně 3x. Pořád to samé, MSTS Bin jsem přeinstaloval taktéž. Veškeré ovladače na grafiku mám. Opravdu nevím co s tím, díky za každou radu. :oops:

David
 
Naposled editoval moderátor:

Miran

Moderátor
Správce
Obávám se. že dotaz na stejný problém již zde padl. Viz předchozí stránky tohoto vlákna. Řešení asi bohužel neexistuje. Tedy pokud nezahodíš ten NTB nebo někde neukradneš W7. Ale pozor: Krást se nemá!

P.S. W7 se ještě nechají legálně koupit.
 

Qvido

Začátečník
MSTS pod W8

Zdravím,

mám dotaz, jestli se už někomu z Vás stalo toto:
01.jpg

Stejné je to i při spuštění tratě. Nemáte někdo radu?
Stalo se mi to po instalaci na nový počítač s W8.

Pokud se to tu již někde řešilo, tak poprosím o link na dané téma, ale nic podobného jsem zde nenašel.

Děkuji za radu.
 

bullitson

Začátečník
S ATi/AMD to nejede vůbec. Hodí to "Program přestal pracovat", či jak je ta hláška od Velkého Billa. Zkoušel jsem to na svém PC s trial verzí W8.1 Ultimate 64bit. Ten rozsypaný čaj si myslím, že děla grafika Intel, ale ruku do ohně za to nedám.

Tomáš.
 

Delay

Signalista
Ano je to tak grafika Intel to ma na svedomí. AMD je v poriadku. Písalo sa už na Intel podporu zatial bez odozvy. Ale pravdupovediac, už som si zvykol na Open Rail :) žiadne pády, v Prahe FPS 40 :) krásne detaili :) hlavne treba byť trpezlivý chlapi natom fakt makajú :)
 

liborvymola

Začátečník
Dobře tedy. Mám HP Pavilion, dvoujádro, W8, grafika AMD. Po normální instalaci hláška "program neodpovídá".. Je možnost, že po dosazení W7 nebo XP na tento notebook MSTS rozjedu? Nebo je řešení jiná grafická karta? Popřípadě jakou? Děkuji za odpověď.
 

Delay

Signalista
Zdravím, prišiel som na pár zaujímavých vecí.
Add 1, MSTS na Windows 8.1 Profesional x64 ide ale.... už pri defaultných tratiach mi FPS nad 25 ani nevystúpilo. Skúšal som viaceré trate výsledok rovnaký, negatívny dopad mal tento Windows aj na naše trate kde napr. v Bohumíne som mal max FPS 8 meskor stúplo na 15 snímkov za sekundu.

Add 2, toto isté som skúšal na Windows 7 Ultimate x64, výsledok bol prekvapivý. Zapol som rovnakú trať a aktivitu a hľa FPS na maximum. 59 snímkov. Neviem čím to može byť či Windows 8.1 tým že nemá podporuje nevie sa k hre správať alebo si to fakt neviem vysvetliť.

Chod Windows 8.1 x64 je na mojom PC výborný. No po tomto vyskúšaní som prešiel znova na Windows 7 x64. Verím že Microsoft pridá podporu Train Simulatora.
Testovania boli vykonané štandardne podla pokynov, spúšťaní ako správca.

Parametre PC -> Procesor -> AMD Fx(tm) - 4100 Quard Core 3,6 GHz (Turbo 4,2GHz), RAM 4GB (1800MHz), Grafická karta -> MSI Geforce GTX 460 1GB

Možno som na nič nové neprišiel ale píšem sem len môj postreh :)
 

alcapone

Pomocník strojvedoucího
Tak u mne, MSTS na W8.1 Bing funguje. Obyčejná instalace a zatrhnutí kom. W7 a základ jde, jdu na naše tratě.
 

Icik

Pomocník strojvedoucího
U mě funguje také, ale jen na jednoduchých tratí. Pokud pojedu BP nebo 321, tak mám daleko více problémů s načítáním respektive nenačítáním SMS objektů. Následují časté pády po najetí na soupravy. FPS se drží u 15-25, takže není o co stát. Jedině v okně se FPS vyšplhá na hodnoty porovnatelné s Windows 7 64-bit.
 

alcapone

Pomocník strojvedoucího
Kluci, kde pak najdu editor msts ve W8.1, ve W7 jsem šel na nabídku start a tu hledam a nevidím.
 

Miran

Moderátor
Správce
Kluci, kde pak najdu editor msts ve W8.1, ve W7 jsem šel na nabídku start a tu hledam a nevidím.
Pokud máš vytvořeného zástupce na spuštění MSTS ve tvaru ...Disk/umístění/train.exe -mem:512 atd. a funguje, tak stačí tohoto zástupce zkopírovat a na konec přidat parametr -toolset
 

alcapone

Pomocník strojvedoucího
Děkuji. Nakonec najduto. Jak jsou ty dlaždice, nebo jak tomu se tady u těch W8 nadává, tak dole jsou nově nainstalované aplikace a programy, tak na to kliknout a jít na pravo, kde se posune obraz na seznam a tam to bylo. Já se to učím, zatím se snažím dát šanci W8.1. MSTS a OR zatím funguje. Mám tam zatím trať 180.
 
Nahoře