Hudební aktivity stavitele tratí BP (Zbynek57)

Dan J.

Strojvedoucí
Z jiného soudku. Já si pamatuji, no spíš nepamatuji, jak jsem se v Brně vožral v přímým přenosu v rádiu tehdy tuším radio HEY, tak jsem s moderátorem zapíjel v přímém rozhovoru předskok před Iron Maiden, až se mi to totálně vymklo z rukou, a normálně jsem vytuhnul. Ještě, že tam byli další dva členové kapely, kteří situaci zachránili. Pak mně fanoušci na kšeftech poplácavali po zádech, že to byl ten správny uderground... No, ale v kapele byli na mně nasraní docela dlouho a popichovat přestali tak po půl roce. :) :)
 

Tax

Moderátor
Správce
Já si pamatuji, no spíš nepamatuji, jak jsem se v Brně vožral v přímým přenosu v rádiu ...
Hehe, mne sa raz tiež zadarilo prísť na vystúpenie ožratý pod obraz. Rozmýšlali či ma pustiť hrať, ale usúdili že to pôjde. Nakoniec kde by aj v piatok večer našli vhodný záskok? :p A skutočne vytriezvel som a počas produkcie som stiahol ďalšiu fľašu vína ) Kua, to boli časy :D
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Taxi, na co hraješ? Já bych si tedy pod vlivem alkoholu hrát netroufl. Měli jsme takové zvyky cestou z hospody po 4 až 5 pivech jít ke mě do práce, abych něco zahrál na cello. Většinou něco od Metalicy. To se tak zasukovávaly prsty, že z toho vyznělo něco strašného. Doslova opilecké hraní. Něco pomalejšího, budiž, ale jak to jde do tempa, konec. Ptal jsem se kolegů z orchestru a říkali to samé. Jakmile něco vypijí, výkon jde do háje. Samozřejmě sklenička na kuráž neuškodí, jen se to nesmí přehánět. Až je pak po všem, může se pařit.
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Když se ožere publikum, to by tak nevadilo, ale když někomu z publika zazvoní v telefonu písnička úplně mimo rytmus než hraješ a dotyčný to nevypne a nevypne. To bylo velice nepříjemné. Abych se přidal do rytmu a melodie zvonícího telefonu, takový profík nejsem. :)
 

Dan J.

Strojvedoucí
Hehehe, tak to bych tě chtěl Zbyňku vidět, když na kšeftě zpěvák nahodí to klasické: "Ruce nahoru a hej, hej, hej..." a kotel jede třeba do protidoby, nebo já mám v onom míste sinkop a musím držet rytmiku, to je potom prdel... :) :) :)
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Tady jsem ještě včera dal konečně dohromady zvukový záznam z poslední akce. S kamerou kromě HTV tam nikdo nebyl, tak jen audio. Parťák měl takové malé záznamové zařízení, jak je na zemi mezi námi vidět. Jenomže mu to nešlo zapnout a začíná to až od Kmotra. První skladbu jsem ale měl natočenu z generální zkoušky přes mou krabičku Scarlett Solo ve studiu Jízdní kola Zbyněk Šemora :) , tak jsem jí přilepil na konec. Myslel jsem, že bude víc fotek, ale bohužel použitelné jen dvě, tak jsem to jen prostřídal.
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Ve čtvrtek 15. 9. 2016 jsem si opět zahrál, tentokrát na pozvání malíře Antonína Vojtka a jeho manželky, na vernisáž do Břeclavi, kde vystavoval malíř Jiří Kepert. Byl to sice všední den, ale měli jsme narváno. Přišla tam asi něco přes stovka lidí. Hodně jich poslouchalo ze sousedních místností, protože se dál nedostali. S kolegou jsme se museli sehrát jen za jednu zkoušku dva dny před, ale dali jsme to. Hlavně šlo o mě, napsal jsem si dost těžké party. Hráli jsme průběžně během programu 3 skladby: Say Something, All of me a Hello. Poslední Hello od Adele, to mi na zkouškách dalo hodně zabrat, myslel jsem, že to nechám na příště, ale nakonec tato skladba měla největší úspěch. Malá ukázka z konce první skladby natočené na generálce. Záznam z vystoupení zatím nemám.
semora.cz/a/upoutavkaV15.mp3
První fotka je ze zvukové zkoušky před vystoupením, protože po zaplnění sálu by už taková fotka nebyla možná. Na předposlední fotce jsou zprava paní Vojtková, pan Vojtek a vystavovatel Jiří Kepert. Netuším co na mě dělala paní Vojtková za gesta, ale asi jsem měl prozradit, co budeme hrát. Já hrál z not, kolega improvizoval zpaměti.
Příští vystoupení budu mít v Hustopečích na nádvoří jedné vinotéky na Burčákových slavnostech. Budu to muset dát sám s doprovodem jen ze záznamu, protože kolega současně hraje s kapelou jinde. Ale na venkovním nádvoří to zase tolik nevadí. Ozvučení bude, takže žádný problém.
Malíř pan Vojtek s námi plánuje další akce, tak by mělo být i nějaké příště. Někdy v říjnu nějaká akce s hercem Romanem Vojtkem. Ještě nemám bližší informace.
zvukovka15_9_16.jpg
obecenstvo.jpg
hello_naostro.jpg
vernisaz15_9_16.jpg
VERNISAŽ KEPERT Pavel2.jpg
detail.jpg
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Nasratá nebyla, byli jsme pochváleni. Ale stejně by mne zajímalo, co znamenaly ty upřené pohledy na mě. Kolegovi jsem sice nařídil, když nám jedna zkouška časově nevyšla, ať mne hlídá, abychom se eventuálně někde nerozešli, protože tam byl hodně sviňa rytmus mimo doby a bylo to hodně o sehrání. Ale dopadlo to dobře. Ale to už mi kdysi radila moje doučovatelka na cello z JAMU, když jsem za ní chodil do hodin. Nejde o chybičky, ale hlavně to zahrát. Asi jsme to opravdu zahráli.
 

Tax

Moderátor
Správce
@Zbyněk: Keď tá ženská nebola nasratá, tak potom celkom isto čarovala. ;) Učarovala Ti?
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Dem: Jestli tam byl ještě nějaký fíra z Břeclavi netuším, ale fotky mám od fíry cvičného Mikeše (spolužák), který tam byl také přítomen. Svět je malý, netušil jsem, že se tam potkáme. Struny Thomastik nemám, kolegové cellisté mi říkali, že lepší značka je Pirastro. Snažil jsem se jít do té nejlepší sady a A strunu jsem si koupil ještě extra pro sólové hraní. Je to nejtenčí struna a stojí něco přes 1000 kč. :D Houslisté to mají mnohem levnější.
Tax: No podle gesta bych tipoval, abych se trochu ztišil :) Ale vzhledem k situaci bych čekal opak, protože já hrál sólo.
 
Nahoře