Hudební aktivity stavitele tratí BP (Zbynek57)

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Dlouho jsem na fórum nic nepřidal, tak jen info, že alespoň v hudbě se neflákám. Na začátku roku mne oslovila kolegyně houslistka jak jsem hrával v Moravskoslezské sinfoniettě v Ostravě. Anička je nejen výborná houslistka, ale i hudební skladatelka a potřebovala pro svůj projekt, abych do její skladby pro YouTube nahrál cello. Jelikož je až od Vyškova, tak jsme si zahráli jen takto dálkově a na videu je jen má doprovodná hra. Anna se naklonovala do 6 houslistek a dirigentky. Je to její vlastní aranžmá z filmu Amelie z Montmartu


Nyní máme rozjeté další dva projekty. Jeden už po hudební stránce hotový a další od včerejška nacvičuji. Jsou to její vlastní orchestrární skladby. Já tam hraji několik partů violoncell a simuluji i kontrabasy. Nedávno si ke mě do Hustopečí udělali výlet a tak jsme si po třech letech zahráli naživo. Mám jen útržkový záznam z kamery v prodejně. Nutno poznamenat Anna jen improvizuje z mých not, které jsou v jiném klíči a že na klavír hraje doprovod Karolína. Ale jen ze záznamu z dřívější zkoušky.
https://1drv.ms/v/s!Aju7pwIuMC-LjoJTkxu3l4sN7B4r0g
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Kromě tvorby do MSTS mám občas i nějaké fidlání na cello. Minulý čtvrtek vernisáž malíře V. Rubera v Pršticích (kousek od Brna) Doprovody jsem měl jen nahrávky ze své aparatury. A také to mělo úspěch. Karolína je na vejšce v Brně a domů téměř nejezdí, tak se člověk musí zařídit jinak.

Pak stále spolupracuji na projektech s Aničkou. Nedávno vydala na Spotify a Apple music svou vlastní skladbu, kde hraji 4 party violoncell a Anička zbytek:

Fleeting Leaf

A předevčírem jsme nahrávali další její novou skladbu. Navštívila mne doma na nahrávání violoncell. Pak u mě v práci jsme udělali nahrávky, Naštěstí jsem vše měl nacvičené, tak to šlo rychle. Na fotce už jen posezení po večeři. A přípitek na další spolupráci.
Měl jsem takový hudebně aktivní týden. MSTS opět muselo jít stranou.
doma.jpg
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Jo jo, tak to bejvávalo. Ale Pražáci to už dávno prokoukli. Mě se kdysi jeden ptal, jestli někde mají víno, které není označeno "pro Pražáky" :D Ale v dnešní době si myslím tenhle folklor už vymizel. Vinaři si budují jméno na kvalitních vínech. Ale také si nechají zaplatit. A ne 20 korun za litr, jako dříve. :D
 

Martens

Strojvedoucí
Správce
Jo, Zbyňku....víno za 20 Kč/litr? To je to KKV - kvalitní krabicové víno z Moravy.....a na krabici je Vyrobeno v Maďarsku :)
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Po hodně dlouhé době jsem zase něco dal na YouTube. Už tři roky mám upravenou tuto rockovou legendu od Zeppelinů a až nyní mám k tomu zpěvačku. Jinak MSTS mělo u mě prázdniny, tak pomalu zase začnu dokončovat rozestavěné a vypadá to na předvánoční aktualizaci.
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Jestli budete 29.11 někdo poblíž Hustopečí, tak přijďte do mé prodejny nejen na koncert, ale i na Black Friday, kdy můžete výhodně nakoupit. Asi by se vztahovala 20% sleva i na MSTS BP osobní odběr. :) Ale je nutné se objednat předem, abych stíhal načíst flešky :)
pozvankaBF.jpg
 
Nahoře