ČSD Aa - vývoj

Jacek

Průvodčí
dem napsal:
Niečo pre pamätníkov...

Pěkný model, dovolím si malé rýpnutí, neb pamětníci to pamatují trochu jinak  :), nápisy byly žluté a některé úplně jiné, střecha šedá, ne šedohnědá, na čelech až od 80. let, atd. Černý rám byl z výroby, v pozdějších letech už byl zelený. Ale je mi jasné, že špatně to mají muzejníci, fotky toho vozu jsou na stejných stránkách jako tyto správnější:
http://www.vagonweb.cz/fotogalerie/foto/201002/ABa-1965-rj.jpg
http://www.vagonweb.cz/fotogalerie/foto/201302/IMG_7827.jpg
http://www.vagonweb.cz/fotogalerie/foto/201302/IMG_7815.jpg
 

dem

Strojvedoucí
Tak ďakujte Kulicovi , že poslal fotky :) Bez jeho fotiek by nič nebolo.....A ešte je tam veľa , veľa roboty, lebo ten voz nestál ideálne a nemohol to fotiť tak ako by on sám možno chcel.....Takže improvizujem ako sa dá....:)
 

dem

Strojvedoucí
Jacek ahoj.....

Pozriem čo sa s tým všetkým dá robiť, ale skutočnosť je taká, že historický klub čo si to dal zrenovovať do ČSD podoby to má takto s bielim popisom......Takže by som musel vlastne meniť skutočný voz na fiktívny.....Strecha je nedotknutá zatiaľ s A_063, preto ten nápis vývoj....

Tkaže teraz ani neviem čo s tým. Nechať origo ako je to na fotkách, alebo urobiť úpravu do štandardu...
 

Jacek

Průvodčí
Ahoj Dem,

ono je to těžké, dnes existuje plno nostalgických vozidel, budoucích muzejních a také komerčních, retro, apod. ale z několika stovek je možná několik skutečně historických kousků, které odpovídají nějakému konkrétnímu období. A nejde jen o nápisy nebo odstíny barev. Člověk, který není historik, nemá šanci poznat co je správně a co je paskvil. Dalo by se dokonce říct, že tady platí to heslo "stokrát řečená lež je pravda", protože ty chyby pak kopírují i další, bohužel pro mě třeba i výrobci modelů.
Co s tím.. fotky jednoho "správného" mám, ale v bídné kvalitě, to by na skin asi nebylo:
a246e9b297bda1ae4c8706699ab5b6bd.jpg

Nebo můžu nabídnout zkusit pak reskin tohoto modelu, když už rýpu:) , protože nápisy se správnými fonty nakreslené mám, pro obtisky to vypadá takto, jen bez toho zeleného podkladu. Zde jiný vůz:
6e8a183efd8ba1e8d6c13b7bc245b90a.jpg
 
Naposled editoval moderátor:

dem

Strojvedoucí
Dohodneme sa určite. Spravím teda toto čo mám, také aké to mám a ty potom reskinuješ do podoby, ktorá je historický správna.
 

dem

Strojvedoucí
Honzo do tvorby dvoch retro .....Jeden taký všelijaký a jedn správny od Jacka. Oba budú existovať....
 

Bendík

Provozní technik
Tak takhle vzrušující a konstruktivní debata se už tady dlouho neobjevila. Smekám a předem děkuji, že máte chuť toto dotáhnout do konce.
 

dem

Strojvedoucí
Teraz len neviem na čom to stojí... :) Chlapi dajme to nejak dokopy to ČSD nech vidia flamewaretrainsimkindermafiani, že sa dá robiť aj bez toho....
 
Nahoře