Jak na alfakanal???

Tonda

Začátečník
zdarec jezdci MSTS. můžete mi někdo prosím poradit jak mám na 471 (od Dejva) dát dopředu 6 návěstních světel? nějak sem se po tom pídil a někde sem vyčetl že mám něco udělat s nějakou AlfaVerze(í) :eek: . tady sem taky narazil a skončil. Vůbec navím o co de :? Předem dík za odp. Ať to jezdí.
 
Naposled editoval moderátor:

T

Posunovač
Alfaverze???

Hezký název,ale tady jde o to,že třetí dvojice pozičních světel je skryta alfakanálem nikoliv alfaverzí.Použij Tga Tool,otevři si texturu čela,v graf.editoru si otevři okno kde se tvoří alfakánál a ten čtverec,který je úplně nahoře vymaž,tím si okryješ tu dvojici světel na čele.Pak uložit a exportovat.Po opětném zobrazení modelu v sview by už to mělo být vidět.

JINAK V README U MODELU 471 JE PŘÍMO AUTOREM ZMÍNĚN NÁVOD JAK TO PROVÉST.....
 

Tonda

Začátečník
Aha. tak dík moc za odpověď. a sory za tu neodbornost :eek: , msts používám jen jako zábavu. tak o tom moc nevím. v pom readme sem to nenašel. ale ještě jednou dík
 
Naposled editoval moderátor:

Ivan.ps

Hradlař
RE:

Zdravím Vás. Mám problém s tvorbou alfakanálu. Najskôr to ale bude nejaká moja nepozornosť, pretože som alfakanál ešte nikdy nevytváral, ale aj tak by som potreboval pomoc.

Takže v Tga tool2 si loadnem *.bmp textúru napríklad o veľkosti 512x512. Kliknem na "Create Alpha Channel", potom kliknem do bieleho okienka vpravo hore a otvorí sa mi editor, kde si vytvorím alfakanál. Nakoniec prácu v editore uložím, tým sa vrátim do programu Tga tool2. Teraz by som si potreboval textúru s alfakanálom previesť do *.ace. Kliknem teda na Export/Ace (alpha) -keďže alfakanál je priehľadný. Akonáhle ale potvrdím export, tak sa mi iba otvorí textúra v programe, ktorý mám nastavený ako "MakeAce" - (v mojom prípade Photoshop), ale žiadny *.ace súbor sa mi neuloží.

Kde robím chybu? Prečo sa mi vlastne otvára po potvrdení exportu ten photoshop a nevytvorí sa žiaden *.ace súbor? Ďakujem
 

bob57_cz

Učitel češtiny
RE:

Ivan.ps napsal:
Kde robím chybu? Prečo sa mi vlastne otvára po potvrdení exportu ten photoshop a nevytvorí sa žiaden *.ace súbor? Ďakujem
V nastavení programu TGAtool2 nemáš správně definovaný převodník pro konverzi ( \Train Simulator\UTILS\makeace.exe,makeacewin.exe,makeace-ori.exe,MakeACEWinCZ.exe,... ), místo něj tam máš obrázkový editor.
 

David Hájek

Pomocník strojvedoucího
Zdravím,
po dlouhé době jsem se pustil do tvorby textur alfy pro jistý ovl.prvek a jako na potvoru jsem si popletl základní věc - co má být plochou bílou,je plochou černou a co má být plochou černou,je plochou bílou. Existuje tedy ve Photoshopu /u mě 7.0/ nějaká možnost takový obraz barevně "překonvertovat" tak,aby vše bylo naopak ? Pravda,asi hodně začátečnický dotaz,ale když to člověk nedělá každý den ... . :rolleyes:

Předem děkuji za případné tipy a rady.

David
 

Sfer

Začátečník
Dobrý den, začínám skinovat a mám problém s alfa kanálem. Když ho v TGA tool dám vytvořit tak to je moc průhledné, že mi zmizí i rám okna a když nato kliknu dvojklikem, aby se mi to převedlo do editoru, tak mi to napíše: Error creating proces. Neporadil by mi někdo, co s tím? Díky
 
Nahoře