Aktivity pro OR Dan J.

Dan J.

Strojvedoucí
Josko k BP jsem se ještě nedostal, jsem v práci a v kouscích volna dodělávám tu aktivitu na ŽSR 130.
 

B68

Cestující
Všetko v pohode, nikde žiadny pád
Ahoj, co máš, prosím za PC? :) Mám i7 7700K, 16GB RAM, grafickou kartu NVIDIA GeForce GTX 1070 - 8BG a je to samý pád.. Nechápu a už jsem z toho zoufalý. Pokud to nespadne hned po odjezdu ze Smíchova (což se za železničním mostem stane v 90% pokusů), tak to spadne na hlavním... Když si otevřu správce úloh, tak těm pádům nic nenasvědčuje - využití procesoru na 20-30%, RAM 20-25% a grafická karta 30-40%... Vůbec tomu nerozumím a nevím, co s tím mám dělat.. :) Pokud by někdo někdy řešil podobný problém u této aktivity, tak budu moc rád za nějakou radu.. ;)
 

Tax

Moderátor
Správce
Dano, moc pekný screen. Akurát to je nereálne. Pomaranč tam nepatrí, v Vajnoroch mohol byť leda tak až ako muzeálny po roku 1990. Namiesto pomaranča tam môže byť čmel alebo sergej, ale najviac pravdepodobný by bol hektor. Čmelov v 1969 zrejme moc nebolo. Potom tie autobusy - na tom mieste Mototechna vykladala embéčky, dopravný podnik mal vlastnú vlečku, vlastne ju má dodnes. Aha, parná mašina na osobnom vlaku smerom do mesta by stála na opačnej strane nástupišťa.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Čau Taxi.
Je třeba to brát tak, že jsem chtěl provětrat modely mašin, proto ten pomeranč, Sergeje a Hektory tam mám taky (nebyl by problém vyměnit), s těmi RTO se posunuje a už stojí jinde, poněvač k budově jsem musel dát Hurvajze na MOs směr BA Jih. Osobák je na jiné koleji, poněvač jedu za ním s R 17, který jede odklonem přes N. Zámky do BA Město, kvůli obratu soupravy a pak na hlavní, BA Město vyměním mašinu 498 za Laminu a jízda na hlavní, ten osobák má volno až k Odb. Močiar a tam zastaví a já jej předjedu a setkám se s ním v BA město, kde končí. Osobní doprava je dle jř 1969/70, nákladní vlaky jsem si vymyslel. Jinak ještě pro totální realisty, v jř. je uveden mezi BA a Štúrovo elektrický provoz, ale nedostatkem lokomotiv jsou na osobácích parní mašinky. :)
 

Tax

Moderátor
Správce
Ahoj, co máš, prosím za PC? :) Mám i7 7700K, 16GB RAM, grafickou kartu NVIDIA GeForce GTX 1070 - 8BG
Taká zostava ešte nie je záruka že to ide v poriadku. Hlavné príčiny sú tieto tri: Mrdník v OS, nekvalitný HW ( skladačka, treťotriedne značky PC ) ale jeden z najväčších problémov je medzi klávesnicou a stoličkou. Ako sa u nás hovorí, aký pán, taký krám
 

Venny

Signalista
Čau Dane, díky za příjemný zážitek s RJ 1003. Projeto na verzi OR U2019.10.20-0936 rev.36. bez problémů. Celkem asi 4-5 pádů, povětšinou v Praze a okolí, zřejmě při načítání náročnějšího traffiku. Po opětovném načtení z uložené pozice bylo vše OK. Cukání a pokles FPS v uzlových stanicích s velkým provozem neřeším, ale po odebrání provozu ze hry se FPS vracelo k normální hodnotě. K tomu jsem měl zapnutý monitor vlaků. Určitě je přínosem postupné načítání okolních souprav než hromadné v krátkém časovém úseku.
Abych to shrnul - největší problém byly náhrady a doplnění trainsetu, což se ale po určitém úsilí povedlo. ;)
 

Dan J.

Strojvedoucí
Hlavné príčiny sú tieto tri...
Čtvrtá je kolikrát trať stažená bůhví kde a bordel v trainsetu, hlavně když měním vozy musím vědět za co je měním, pokud jsou třeba pak soupravy delší může dojít ke kolapsu a pádu aktivity.. Nechci tvrdit, že je to případ B68. Ale po jedné dláhosouhlé konverzaci na FB, kdy nemohl žluťáka rozjed jeden fanda vláčků se zjistilo, že to byl případ právě trainsetu a výměny vozidel. A šlo o pád před odjezdem z Prahy.
 

Acatus

Provozní technik
... a je to samý pád.. Nechápu a už jsem z toho zoufalý. Pokud to nespadne hned po odjezdu ze Smíchova (což se za železničním mostem stane v 90% pokusů), tak to spadne na hlavním...
Taky bych si Danovy aktivity rád zajezdil, ale i mi ta RJ 1003 klekne po zastavení na hlaváku. A to mi OR, co si pamatuji, nepadá u ničeho jiného. Naposledy u Danových žabáků na Balabence. Začínám mít pocit zmaru dělat se s aktivitami, jestli je OR tak překomplikovaný:confused:. Věřím, že kdybych měl vše sladěno s Danovým nastavením, tak to projedu. Ale nemám, neb se mi nechce měnit 2,5 tisíce chybějících vozidel, takže nedokážu překecat editor, abych koukl na ten traffic v 7.38, co mi to shazuje, abych ho nelítostně vyhodil nebo nahradil vozidly ze svého trainsetu. Taky by mě zajímalo, proč Dane zrovna v Praze musí jezdit tolik traffiku, který ani z toho peršinga nevidím? Píše mi to traffic s číslem 32, ale nic mi to číslo v msts editoru neříká. Takže jestli najdeš chvilku, můžeš mi prosím napsat názvy traffiků, co začínají ve hře v 7. hodině 38 minutě a cca 40. vteřině?
Díky.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Rád bych, ale RJ už nemám v PC, dělám na něčem úplně jiném. A všechny traffic v Praze jsou vlaky dle reálu, je tam i nějaký posun a objezd soupravy tuším.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Bratislava Predmestie:
predmestie2.jpgpredmestie3.jpg
Taxi, zde je ten osobák z Vajnor, co jel k odbočce po druhé TK, aby jej předjel rychlík hráče, který v tuto dobu stojí v Bratislavě Nové Mesto.
predmestie4.jpg
 

B68

Cestující
Taká zostava ešte nie je záruka že to ide v poriadku. Hlavné príčiny sú tieto tri: Mrdník v OS, nekvalitný HW ( skladačka, treťotriedne značky PC ) ale jeden z najväčších problémov je medzi klávesnicou a stoličkou. Ako sa u nás hovorí, aký pán, taký krám
Díky za radu... U žádných jiných aktivit se mi nic podobného nestává a OR šlape jako hodinky.. :)

Čtvrtá je kolikrát trať stažená bůhví kde a bordel v trainsetu, hlavně když měním vozy musím vědět za co je měním, pokud jsou třeba pak soupravy delší může dojít ke kolapsu a pádu aktivity..
Trať mám oficiálně koupenou a v trainsetu u pohyblivých souprav jsem nic nenahrazoval. U odstavených vozů jsem to v případě problému s chybějícími vozy řešil tak, že jsem danou soupravu zkrátil o tyto vozy, nic jsem nepřidával.. Asi mi tato aktivita není souzená.. :)
 

Dan J.

Strojvedoucí
neb se mi nechce měnit 2,5 tisíce chybějících vozidel
Čau, nevím kde jsi vzal takové numero, mám základ TBP s laděním od Josky, pak opravy od Jacka na OR a doplňuji nové vozy, když se ti nechce, tak to je tvoje věc, ale já nebudu jezdit s vozy z pravěku, jen díky tomu, že se někomu nechce. :) To může být taky příčina pádu, i když myslím ve tvém případě, že víš dobře co a jak nahradit a že nedáš místo čtyřosého vozu krátký dvouosý. :).
odstavených vozů jsem to v případě problému s chybějícími vozy řešil tak, že jsem danou soupravu zkrátil o tyto vozy, nic jsem nepřidával.
To může být taky příčina pádů, jak zkrátil!? Zásah do aktivity, některé soupravy jsou součástí posunů a pokud zkrátíš takovou soupravu, nemusí sedět počet odvěšení vozů a nastat pád aktivity. Janě, že vozy jen stojící, tak tam je to jedno, ale jak ty, který nejsi autor víš, která vozy nejsou součástí nějakého posunu.
 

B68

Cestující
To může být taky příčina pádů, jak zkrátil!?
Problém byl asi v té Praze. Každopádně se mi podařilo dostat se za Prahu.. už jsem v Olomouci a je to super, užívám si jízdu.. :) Na problém, že bych něco špatně nahradil nebo zkrátil špatnou soupravu vozů, jsem zatím nenarazil.. ;)
 

Venny

Signalista
Některé použité nebo líp řečeno - nově požadované vozy ale opravdu vypadají jak z pravěku nebo pochází ze stránek, které již dávno přestaly existovat. To se Dane nezlob, jako argument údajná kvalita vozů neobstojí. A to nemluvím o problematickém ladění některých vozidel, často přiznávaném jak tvůrci aktivit, tak těmi, co se v problematice vyznají.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Vozidly, které jsou starší nahrazují díry v řazení, bohužel, to že weby zanikají si urgujte u adminů webů, bohužel s tím nic neudělám a nemám čas se tím zaobírat. Jkékoliv ladění nemá žádný vliv na traffic, takže to pro mne není argument. Odjakživa dělám aktivity tak, že mám plná nádraží, jak tomu kdysi bylo a nebo plná dle leteckých map, tak jak jsou (byly v danou dobu focení). Měnit to nehodlám, už když OR zvládne mnohem více než MSTS. Jen, třeba proč dávám vozidla ze zahraničních webů. prostě podobná době ČSD a naše nejsou, ukázka jsedné ze souprav:
souprava.jpg


Tak to tak vše k objasnění četnosti trainsetu a teď zpět k R17 z roku 1969, už osazuji Bratislavu Hlavní.
ba_hln.jpg
 

Acatus

Provozní technik
Čau, nevím kde jsi vzal takové numero
Ahoj Dane, kde by! V Conbuilderu. Co je na tom toliko k nepochopení? Máš tam 846 traffiků. V průměru jsou to jen tři chybějící vozidla na jeden traffic, z nichž některé mají i 30 vozů. To mi nepřipadne na úroveň pravěku. Navíc se nepleť, že jde o 2500 chybějících modelů. CB hlásí počet chybějících vozidel a takto to také uvádím výše. Ke zbytku u daného tématu je zbytečné se vyjadřovat.
 

Klokan 35

Hradlař
Nechci do toho moc kecat, ale pánové kdo jezdí aktivity od Dana jako já ještě z dob MSTS mám trainset skoro úplný a do RJ 1003 jsem doplňoval pouhopouhé dvě lokomotivy. Takže určitě to není problém Dana !!!
 
Nahoře