Tip na víkend, pozvánky, zprávy

Dan J.

Strojvedoucí
Ale ty "Najbrt béčka" k němu, ach jo, kde jsou ty časy, když jel nějaký hitorický vlak, tak i s vozy k němu... :)
 

Miran

Moderátor
Správce
Buď rád že v jeho původním historickém nátěru zůstal alespoň Kyklop.....:)
 

David Hájek

Pomocník strojvedoucího
Zdravím,
sice to koliduje s Národním dnem železnice v Hradci Králové, ale snad někdo dorazí i do Bohumína i Ostravy ... ;)

http://www.denzeleznice.cz/moravskoslezsky-kraj

V Ostravě bude v areálu SOKV možná "jízda" s bertím pultem (novinkou bude možná i simulace funkční TR-sky u které ještě teď vysedávám a lámu si hlavu při programování mikrokontroléru v ovládací skříňce :eek: ) a protože se podařilo zrenovovoat jisté dvousvětlové trpasličí návěstidlo, návštěvníci by si za příznivého počasí mohli u výměny číslo 707 vyzkoušet jeho vééélmi zjednodušené ovládání a tím i řízení jízd lokomotivy řady 111 která bude po areálu SOKV vozit návštěvníky.

Holt, je třeba něčím ten Hradec trumfnout. :D

Účast a pomoc na akci také přislíbil Howky s Gajdmou, tak snad vše klapne na výbornou.

David
 

David Hájek

Pomocník strojvedoucího
Zdravím
a děkuji Howkymu + jeho známému i Gajdmovi za dnešní pomoc s organizací dění kolem bertího pultu a "vjezdového" trpaslíka v areálu SOKV Ostrava. Počasí nám sice dnes v Bohumíně a Ostravě nepřálo, ale zase taková hrůza to nebyla. Nevím jak jmenovaní pánové, ale já teď doma vydýchávám dnešní šichtu s pocitem dobře odvedené práce.;)

Podle všeho totiž budeme mít něco málo nových fírů a výpravčích/dispečerů. MSTS dnes s "Bertou" totiž fungoval víceméně bezvadně a také možnost přepínat si světla na trpaslíkovi využilo nejedno dítko. Byla to sice další taškařice z naší garáže, ale bylo fajn, že si návštěvníci mohli vyzkoušet jak ovládání návěstidla, tak potom i pohled na něj z lokomotivy. Fírové po domluvě všechny návěsti samozřejmě respektovali. Někdy bylo úsměvné sledovat nejmenší prcky, kteří nechápali skutečnost, že malý červeně svítící trpaslík může zastavit něco tak velikého jako je Žehlička 111 026 či Velké lego 708 004 a potom ho po stisku tlačítka a změně návěstního znaku na "Volno" zase rozjet.

Takže zopakuji loňské konstatování - A o tom je. :cool:

David

dz_1.JPG dz_2.JPG dz_3.JPG dz_4.JPG dz_5.JPG
 

Howky

Průvodčí
Jojo Davide souhlas, dneska to bylo parádní. Mrknu na fotky a taky něco přidám plus nějaké to video :)
 

David Hájek

Pomocník strojvedoucího
Zdravím,
v rámci sobotního (11.6.2016) Dne Karviné ... http://www.karvina.cz/portal/page/p...ity/Aktuality 2016/Dny Karviné 2016_final.jpg si na své příjdou i fandové železnice. Mimo jízdy historického vlaku taženého parní lokomotivou mezi žst.Karviná hl.n. a žst.Karviná město bude možno mezi 7:30 hod. a 14:30 hod. navštívit i prostory Klubu železničních modelářů v areálu výpravní budovy žst.Karviná hl.n. ( 49.8552308N, 18.5273939E ). K vidění budou mimo jiné také rozpracované i dokončené moduly kolejiště jisté stanice ležící na trati č.322 ve velikosti TT, panelové kolejiště velikosti HO, na prvním nástupišti (viz. uvedená pozice GPS) si bude také možno vyzkoušet "jízdu" s pultem stroje ř.749 v prostředí herního simulátoru MSTS a dostane se i na možnost vyzkoušet si ovládání trpasličího návěstidla.

David
 

David Hájek

Pomocník strojvedoucího
Zdravím,
pozvánka na Den železnice 2016 v Ostravě ...

http://tipynacestu.cd.cz/simple/media?action=view&id=6388

http://tipynacestu.cd.cz/simple/media?action=view&id=6389

Ovládání návěstidla ( viz. příspěvek z 4.9.2016 ... http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/1700/page-2 ) si bude možné v případě příznivého počasí vyzkoušet na pozici 49.8516400N, 18.2651531E u výměny č.707. V případě počasí nepříznivého zde 49.8512492N, 18.2639461E. Na stejném místě, ale v objektu administrativní budovy SOKV, bude k dispozici i pult stroje ř.749 ... https://www.youtube.com/watch?v=h00m3O56hBM . Co se týče možnosti svezení se po areálu SOKV, letos to určitě nebude kousek 111 022 a tak v úvahu připadá např. 111 003. ;)

David
 

VáclavS

Průvodčí
Leták_Pečky_prezentace_sve_cinosti2.jpg

V sobotu 2.9.2017 budu osobně přítomen celý den u japonského kolejiště. V provozu budou modely z mé sbírky, provoz bude odpovídat začátku 70. let na západě Japonska. V neděli tam bude kolega se soupravami rychlovlaků "šinkansen".
 

Michal

Cestující
Přijďte mě a malarda navštívit na Den železnice do České Třebové 24.9.2017. Můžete si tam vyzkoušet řízení Esa v Train Simulatoru 2017 pomocí pultu. Krátká upoutávka:
 
Nahoře