Trať ŽSR 130 Bratislava-Štúrovo v.2

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj, prosím vás, co je blbě, že mám na klávese "tab." místo požádání o jízdy proti stůj píšťalku?
Dan
 

Dan J.

Strojvedoucí
Nechápu? Trať jede pod Global BP, a soubd BP, já přehazuji i tyhle složky. 321čku mám úplně zvlášť jak Global, tak Routes, tak Sound. Instalaci jsem spustil napřímo a ztrať nainstaloval do Global, Routes a Sound BP. Takže co mám poopravit.

EDIT:
VYŘEŠENO. Trať to tahá ze své složky SOUND v trati nikoliv v MSTS.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Dane, a přesné řešení? Kde co přepsat a nebo vyměnit .wav?
Ahoj Ze složky sound překopírovat do složky sound v trati soubory wav "d_perm_01" a "d_perm_02".

Jinak jsem narazil na další záhadu, od Šuran mi nechce vjet vlak trffic do nákladního v Nových Zámcích i když má volno na vjezu, zastaví a stojí tam jak "jetel".
Nov Zamk z Sur.jpg
Samozřejmě to jedu v OR. Pak je tu nějaká rozsypaná obloha před Bratislavou, to taky vidím prvně:
obloha.jpg
 

Dan J.

Strojvedoucí
Tak jsem přestoupil do traffic a kouknul na TM a ejhle, na vjezdovým sice svítí žlutá, ale na TM má vlak červenou. Chtělo by to, kdyby se našel odborník a trať poupravil na chod v OR. Ale stejně je to velmi divné, tam žádné návěstidlo není, to vypadá na nějaký pozůstatek..
Nov Zamk z Sur2.jpg

Tak jsem ještě otevřel editor a je to nějaké skryté "mrtvé" návěstidlo, nebo tam má být, ale dvě návěstidla za sebou vypadají spíš jako chyba v trati.
Nov Zamk z Sur3.jpg
 

m61

Pokladník
Tuto chybu vidím v TSRE5 - zde je fantomový signál. V nabídce "View" vyberte položky TrackDB Items . Černé kostky se objeví, pokud pod ním není červený mnohoúhelník semaforu, je to fantomový signál. Vyberte část kolejnice pod ní a stiskněte z - tím odstraníte fantomový signál spolu se žlutou čarou, která ukazuje, že kolejnice je v databázi tras. Přidejte kolejnice - stiskněte znovu klávesu z. Nakonec uložte změny - Menu Route - Save. Spusťte Trat 130 - zkontrolujte, zda je to v pořádku - pokud ne - Zrušte Ctrl-z . Google Translator
http://koniec.org/tsre5/data/TSRE5_v0.69753.exe
http://www.onrails.eu
Fantom signal Nove Zamky.jpg

Fantom signal Nove Zamky2.jpg
Fantom signal Nove Zamky3.jpg
Fantom signal Nove Zamky4.jpg
Fantom signal Nove Zamky5.jpg
Fantom signal Nove Zamky6.jpg
Open Rails 2019-11-16 11-54-12.jpg
 

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj.
Ten fantom návěstidla bude dělat bordel i v MSTS, poněvač je nelinkován a jakýkoliv průjezd do dobočky háže stůj. To není věc OR.
m61, díky za návod, já si to opravím, ale problém je, že když vydám aktivitu, nepojede to ostatním.
Dan
 

Fana Staněk

Hradlař
V MSTS ne. To je objekt po pádu databáze a ten v MSTS "nezlobí". To je asi ten samý případ, jako jsem měl na zastávce Milavče na Domažlicku. Zbyněk už víckrát popisoval, jak se toho zbavit. Chce to ale alespoň minimální zkušenosti se stavbou tratí.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Jasně, tak by snad mohl hodit nějakou miniaktualizaci oprav, já zatím prověřuji Komárno - BA Město - Bratislava a zatím super, kromě té jedné chybky v NZ. Jinak úprava pro OR od Josefa Vogeltanze šlape. Takže, takže jak jsem se bavil s Alcaponem, bylo by super to samé i pro BP.
 

duuso

Pomocník strojvedoucího
Jasně, tak by snad mohl hodit nějakou miniaktualizaci oprav, já zatím prověřuji Komárno - BA Město - Bratislava a zatím super, kromě té jedné chybky v NZ. Jinak úprava pro OR od Josefa Vogeltanze šlape. Takže, takže jak jsem se bavil s Alcaponem, bylo by super to samé i pro BP.
Čas Dane, čas. Za všechno může čas.
 

bob57_cz

Učitel češtiny
Já jsem se ptal na tu chybu vazby návěštění mezi návěstidly ve videu od m61. Bude to špatně v OR i v MSTS, předpokládám. Po návěsti očekávej 40 nemůže následovat 40 a opakovaná výstraha (na nedostatečnou zábrzdnou vzdálenost), když žádná předchozí výstraha nebyla návěštěna.
Nebo to už bylo na Slovensku zlegalizováno?
 

VáclavS

Průvodčí
Jo tohle MSTS u cesťáků dělá. Měl jsem stanici na předělané novozélandské trati Southrail, kde byly v jedné stanici vícero cesťáků na průjezdu stanicí (dvě hlavní koleje byly rozděleny na tři kratší úseky s vloženými spojkami) a fungovalo to úplně stejně - také to přeskakovalo výstrahu a po návěsti volno další cesťák rovnou návěstil "opakovaná výstraha" (v přímé trase) nebo "40 a opakovaná výstraha" při postavení odbočkou.
 

mikulda

Průvodčí
Správce
To jde ošetřit hodně blbě. MSTS neumí pracovat s návěstí přespříštího návěstidla, pouze s návěstí příštího. A pokud se příští návěst chová jako 40, (SINGALASPECT_APPROACH1) tak prostě návěstidlo bude ukazovat Očekávej 40 bez ohledu na to, která světla tam fyzicky svítí.
Příčina je ve skriptu návěstidel, stavitel trati s tím nic nezmůže.
 
Nahoře