16. setkání MSTS Praha

Registrácia na "Slezinu Praha 2020"


  • Hlasovalo členů
    17

Plexi

Signalista
I náš pan prezident prohlásil nejednou, že novináři jsou blbci.

Dovolil bych si to malinko pozměnit. Podle našeho prezidenta jsou blbci ti novináři, kteří mu nejsou sympatičtí, nebo nedejbože jsou objektivní a píšou pravdu o_O

Od dob Haška a Havlíčka se to nezměnilo.
Však co by se taky mělo měnit, když Havlíček je současným superministrem dopravy, průmyslu a obchodu. A Hašek byl brankář, ale to taky není tak dávno na to, aby se něco měnilo :p
 

bob57_cz

Učitel češtiny
Však co by se taky mělo měnit, když Havlíček je současným superministrem dopravy, průmyslu a obchodu. A Hašek byl brankář, ale to taky není tak dávno na to, aby se něco měnilo :p
Měl jsi dávat ve škole pozor. Možná bys byl trochu v obraze a pochopil, že jsi průměrně o půldruhého století mimo.
 

Plexi

Signalista
Smajlík s vyplazeným jazykem měl dát najevo, že si záměrně dělám legraci. Průměrně inteligentní jedinec by to pochopil a jedinec, který dával ve škole pozor by si patrně uvědomil, že není Karel Havlíček jako Karel Havlíček a tomu správnému by napsal jeho kompletní jméno "Karel Havlíček Borovský". Ale buď si nejchytřejší.

Mimochodem, když se nad tím zamyslím, nepřipadáš si jako car Vladimír (jistě víš, ze kterého díla K. H. Borovského)? Občas to podle tvých příspěvků vypadá, že si myslíš, že i božstvo by se ti mělo podřídit.
 

bob57_cz

Učitel češtiny
není Karel Havlíček jako Karel Havlíček a tomu správnému by napsal jeho kompletní jméno "Karel Havlíček Borovský"
Nadále dokazuješ, že máš značné mezery ve vzdělání. Jmenoval se pouze Karel Havlíček. To je celé jméno. Další už je pouze součástí jeho literárního pseudonymu Borovský Havel.
Ten tvůj xichtík lze také chápat jako chybnou náhradu interpunkčního znaménka, které ti tam chybí.
 

Acatus

Provozní technik
.......Danovi jsem chtěl vysvětlit situaci kolem nastavování modelů "podobojí" ale vůbec jsem to nestihl. Za to jsem jej ukecal o rychlovku - aktivitu speciálně nastavenou na zkoušky vozidel.
Výborně. Testovací aktivita se shodnými vstupními podmínkami pro všechny by se šikla. Můžeme se pak bavit na dálku o tom samém a ne, že jeden pojede na odlišné trati, či verzi OR, jiný bude porovnávat parametry na ideální trati bez sklonů v přímé s jinak nastavenými vozy apod.
K otestování ladění lze však použít jakoukoliv aktivitu s danou trakcí. Přidanou hodnotou při stavbě aktivit je mi testování lokomotiv a jejich parametrů. Když už při stavbě mise musím projet trasu hráče otrocky vícekrát, často při finálních testech nasadím do čela různé mašiny/řady, přičemž si práci zatraktivním a současně můžu sledovat rozdíly/přednosti/nedostatky jednotlivých nastavení. Trasu znám, počasí, jízdní doba, časy a parametry vlaku jsou také dány a už můžu jen sledovat, kde loko vázne oproti jiné shodné řady/nastavení jiného autora, příp. u posledně vydaného Pnka sledovat rozdíly 122ka - 181ka - 163ka apod. To vše pak ve snaze porovnat i s realitou.
 

Josef Vogeltanz

Pomocník strojvedoucího
Ta aktivita je ale k poněkud jiným účelům. Možná jsi to zaměnil s podmínkami trati. Já jsem potřebovat testovat chování vozidel řízených PC, tak abych je viděl ze svého stanoviště (popř. venkovní kamery). Žádná ze standardních aktivit mě nevyhovovala, protože při opakovaných zkouškách je prioritou rychlé načtení zkušební trati a časového momentu zkoumaného místa (rozuměno - nemůžu z časových důvodů čekat až se mě budou zkoumaná vozidla míjet.
Pro porovnávání parametrů jinak platí, co jsi napsal.
 

Acatus

Provozní technik
PC traffics očumuji tak, že mu postavím jednoduchou aktivitu (dle potřeby co testuji) na dvoukolejce, na druhou kolej dám vlak hráče, ze kterého čumím na traffic při souběžné jízdě, přičemž mám zároveň u nosu parametry trafficu, když dám stejné soupravy/vozidla a řídím to podle jeho pohybu. Resp. takto nastavuji požadovanou Vmax PC trafficů.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Co jsem na slezině nevyslovil (zapoměl vyslovit) k testování traffic, není nic jednodužšího, než nasednout na vlak jako hráč, pak dát autopilota a mohu pozorovat přesně jak jede traffic, ale ten unreál jízdy při pozorování co dělá automatický fíra s mašinou je k pochc... smíchy.
 
Nahoře