Lokomotivy ve filmu

aaron2

Začátečník
V seriálu "Rodáci" si zahrála 433.002... V podstatě ve všech vlakových scénách...
 

Venny

Signalista
Sice už byl film Železný dědek rozebírán na těchto stránkách mnohokrát (díky obrovské škále lokomotiv té doby), ale určitě někomu neuniklo, že se v několika scénách mihne i Šlechtična, která by v zachycované době konce války tam ještě asi neměla co dělat, ovšem v době vzniku filmu byla žhavou novinkou a bylo asi nutno ji trochu prezentovat... :) ;)
 

OndraJ

Skladník
Jen doplním, že film se točil na tehdy ještě pravidelně provozované Čiernohronské železnici krátce před zastavením jejího provozu (31.12.1982). Ve filmu se objevují m.j. místních "kolbenky" (č.1 je identifikovatelná, jestli jich bylo použito víc nevím).
 

Ronoath

Posunovač
Když jsme u těch úzkých slovenských: Kde byl točen film "Vlak do stanice nebe?" Popřípadě nějaké podrobnosti?
 

Edie

Průvodčí
Vím, že to je blbost, ale koukal se někdo na film Masas & Papas? Zdálo se mi, že v jednou záběru byl Kraken.
 

OndraJ

Skladník
Ronoath napsal:
Když jsme u těch úzkých slovenských: Kde byl točen film "Vlak do stanice nebe?" Popřípadě nějaké podrobnosti?

Vlak do stanice nebe se točil - bohužel opět krátce před zavřením trati (30. 12. 1972) - na Považskej lesnej železnici, samozřejmě za použití místních lokomotiv. O něco více se lze dočíst např. zde a zde o lokomotivách.
 

KimiR

Provozní technik
Ahoj jelikož znám taneční hudbu a chtěl si poslechnout tento song,Tak udivem,sice to není ve filmu ale točeno v prostorách Praha hlavní nádraží.A když někdo bude sledovat pozorně tento videoklip zpěvačky Lasgo,třeba zjistí i čísla mašin :D.
Lukáš
 
Nahoře