Trať Dvoukolejka od JiříkTK do Open Rails

JiříkTK

Pomocník strojvedoucího
4.jpg 3.jpg

Teď teprve vidím, jak jsem to před lety neuměl a kolika začátečnických chyb jsem se dopustil. Něco z toho jde opravit lehce, něco ztuha a něco vůbec. Největším oříškem jsou právě ty vzdálené hory. To, co bylo v MSTS při dohlednosti 2 km skvělé, to je v OR při dohlednosti 10 km neakceptovatelné a musí se buď upravit nebo předělat anebo úplně zrušit.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj Jirko.
Tak došlo na Dvojkolejku, kde jsem se v tvorbě pro OR konečně na tuto nádhernou trať dostal. Mám hned dvě věci.
1. Bohužel ve verzi pro OR nemáme zatím dostavěny Počátky a vlečku uhelných dolů, velká škoda, zvlášť když v OR půjdou nakládat vozy.
2. V Kašnici otevírá traffic dveře na obou stranách, takže i do kolejiště.
Kašnice-perony.jpg
Přeji hezký den Dan.
 

Dan J.

Strojvedoucí
V Zadově, zase traffic otevírá dveře přesně na druhé straně než má (ZOs do Aramova, traffic). :)
Zadov-perony.jpg
 

JiříkTK

Pomocník strojvedoucího
Tak to prosím sepisuj a časem opravíme. Listopadové mlhy se blíží. Dávat to sem na forum je nadbytečné. Jinak je na DVK v souvislosti s OR práce jako na katedrále. Ale chybí mi motivace.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Dávat to sem na forum je nadbytečné.
Ahoj.
No, dle mně ani ne, v mejlu se to může někam zašantročit, když to budu vypisovat doma, tak to zašantročím já a tady to zůstává, takže stačí otevřít internet a prolistovat připomínky zde a hnedle víš. Ale asi založím vlákno s hlášením chyb pro DVK v OR.
 

JiříkTK

Pomocník strojvedoucího
Dan mne vyhecoval k tomu, že jsem si k trati opět sedl a udělal úpravy, které žádal. Moc se mi do toho nechtělo, protože za něco více než rok od poslední aktualizace jsem v ní našel z pohledu OR nějakou tu stovku (!!) nedostatků. Jen za včera a dnes jsem přišel na dalších devětadvacet závad. Sice ne principielních, ale závad.

Z toho, že rok nikdo nic nehlásil, mi vyplývalo, že se po trati nejezdí, tak jsem si kladl otázku, proč bych měl sedět u editoru tratí a kazit si oči.
 

dem

Strojvedoucí
To je tým, že mi ti veríme a zbytočne nebuzerujeme autora...... Samozrejme update ak bude, budeme viacerí len radi.
 

JiříkTK

Pomocník strojvedoucího
Jenže já bych byl za konstruktivní buzeraci vděčný, více očí více vidí a více mozků má víc nápadů. Inteligentní buzerace mne vyhecuje k činům. Je to zvláštní kontrast, na jedné straně jsou skinaři kritizováni za každou blbost, a mně nikdo nenapíše, že jsem zapomněl domek nebo stromy na trati a v řece mi chybí voda.

Takže to vypadá tak, že až bude mít Dan hotovu právě rozdělanou aktivitu, tak spolu s ní půjde do světa i nová verze Dvoukolejky.
 

dem

Strojvedoucí
Jiřík ja nehrám aktivity , preto je najlepšie rovno obrátiť sa na Dana. Ja ani nemôžem vedieť , či tam tá voda mala byť, alebo nie :) Ale môžem ti sľúbiť, že čo zbadám to sa ozvem.
 

JiříkTK

Pomocník strojvedoucího
Tak když už se Danovi podařilo mne vyhecovat k nějaké činnosti, tak jsem kromě jeho požadavků odstranil z trati řadu tmavých terénních hromad. Ty v MSTS dobře imitovaly vzdálené kopce. OR je bohužel zobrazuje reálněji a tak je máme před sebou tmavé muldy jako na dlani.

Bez názvu 1.jpg

Takovýto kopec považuji ještě za přijatelný.

Bez názvu 2.jpg

Mnohé další jsem nahradil kulisama. Ale ty mají taky své mouchy.
 

JiříkTK

Pomocník strojvedoucího
Tak kopečky jsou hotovy

Bez názvu 3.jpg

Pro srovnání: Nahoře původní stav, dole nový.

Bez názvu 4.jpg

A jen tak mimochodem, tyto mraky v OR jsou z pohledu meteorologa příšerné. V MSTS se daly vykouzlit lepší. Tady to možná jde též, ale nedumal jsem zatím, jak.
 

JiříkTK

Pomocník strojvedoucího
Dvě velká Danova přání splněna. Oddechl jsem si, už zbývají jen drobnosti.

Bez názvu 1.jpg

Úzkorozchodka je kompletní, zastávka Starého dvůr je opět na místě

Bez názvu 2.jpg

A stejně tak malý důl v Dočátkách
 

JiříkTK

Pomocník strojvedoucího
Bez názvu 1.jpg

A příklad těch drobností ze stejného místa jako v předchozím příspěvku: Zkosená hrana nástupiště, cesty, dopravní značky a pod.
 

JiříkTK

Pomocník strojvedoucího
Bez názvu 1.jpg

Toto je inovovaná stanice, kterou jsem kdysi dávno nazval po ujovi Pikkovi.

Když se podíváte na mé stránky, najdete tam ke stažení inovovanou verzi Dvoukolejky pro OR. Tak nejen stahujte, ale i hledejte chyby. Abychom někdy počátkem příštího roku mohli dát do světa snad už poslední verzi.
 

AdamS

Cestující
Dnes som stiahol aj aktualizovanú verziu Dvoukolejky a skúsil tam presunúť aktivitu. Nie je žiadny problém! :) Avšak v úseku Zadov - Lopovice som objavil dve chybičky.
1. Na zhlaví v Zadove (smer Lopovice) je rýchlostník 70, ale rýchlosť načíta až 400 m za ním.
2. Neviem či je to mne chýbajúcou textúrou, alebo v trati, ale nezobrazovali sa mi násypy na niektorých úsekoch trati. Prikladám aj pár screenov, v ktorých miestach sa to vyskytlo a v akej miere.

Open Rails 2017-11-12 04-50-26.jpg Open Rails 2017-11-12 04-56-47.jpg Open Rails 2017-11-12 05-01-43.jpg Open Rails 2017-11-12 05-01-48.jpg
 
Nahoře