Nehody

Martens

Strojvedoucí
Správce
Letošní prázdniny jsou na našich kolejích srážkově nadprůměrné ... 2 laminy v Jihlavě.

Podle informací z tisku je fíra z CityRail (ten, co najel do odstavené CDC laminy) současně zaměstnaný u ČD jako expert na bezpečnost.
Další neověřené info - údajně náklad z CityRail neměl propojené potrubí mezi mašinkou a prvním vozem, takže brzdila jen loko.
 

Lukyn-CZ

Průvodčí
Já bych ty neověřené info raději ani nezveřejňoval. Akorát to nahrává spekulacím. Jihlava nebyla výchozí stanice, tak jak brzdil před tím? V Dobroníně křižoval, tak jak by tam zastavil bez brzd? Jen loko? A to by si nevšiml, že mu to nebrzdí uplně normálně??
 

bob57_cz

Učitel češtiny
Ano, ale on tam stál nějakou dobu.. ;)
I zastavit se dá bez použití průběžné brzdy.
Je tam mnoho neznámých. Nastoupil v Brně, ale z toho nevyplývá, že vlak odtud vezl (mohl jet k vlaku RG). Pokud křižoval v Dobroníně, jel od HB, takže tam nejspíše obracel a tudíž přepřahal. Vlak bez otevřených kohoutů nemohl při přepřahu v HB odbrzdit a nebrzděný odjet. Nebo jej celý někdo odcucal?
Když vidím autora Jan Sůra honzalb, je mi předem jasné, jaké jsou ty jeho info z „Podle dobře informovaných zdrojů”. Známá figurka na gayrepu jako honzablb.
 

Pawlik

Průvodčí
Před časem jsem si říkal, co to je za atrakci, že na mostě vedoucím přes hradeckou dálnici stojí vraky nákladních vozů.
 

Tom Kanka

Průvodčí
...
Když vidím autora Jan Sůra honzalb, je mi předem jasné, jaké jsou ty jeho info z „Podle dobře informovaných zdrojů”. ...
Je třeba vidět i zásluhy. Díky publikaci drbů tímto "autorem" se původně celkem seriózní server Zdopravy.cz postupně dostal na úroveň onoho "Káčka". A pokud někdo není schopen přijmout kritiku a reakce, které s ním nesouhlasí, maže, dotáhne to ještě dál! ;)
 

Šnek

Vlakvedoucí
Ono je to ve fázi šetření, SŽ obhajuje, že byly koleje v pořádku, přitom podle fotek nebyla téměř vidět hlava kolejnice. Podle výpovědí motor jel jako na saních, dle rychloměrného proužku došlo k nárazu při sedmikilometrové rychlosti motoru a třicetikilometrové rychlosti měřičáku.
Sám jsem zvědavej, jak šetření dopadne. V tomhle případě jsem na straně strojvedoucího.
 
Nahoře