Hlášení chyb pro trať Bratislava - Praha v Open Rails

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
No jo, ale teď koukám na jinou závadu. Ten podjezd tam moc nelícuje. Zase ty normy :) Buď to zahážu hlínou nebo vyměním za jiný most.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Hlavně tam nehýbej kolejema, bo mně trefí. :) Samozřejmě, pokud by to bylo nezbytně nutné nedá se nic dělat, le budu sedět s kalkulačkou hodinu u compu.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Zbyňku, nejde v editoru tratí smazat ty "kamzíkosrny"? Je to fakt brutálně směšné a hnusné, když se ti v OR při jízdě boří do štěrku, nebo levitují nad polem a sem tam čumí z náspu jen hlava. Strašně to je znát třeba v úseku Brnršov - Tábor a to hyzdí dojem z celé jízdy. Bohužel v OR neakceptuje stažení zvěře v editoru aktivit. A ve finále se takový druh zvěře na našem území ani nevyskytuje.
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Také jsem si všiml, že nemají rády Openrails. V MSTS hopsaly normálně.
V reálu nám také hopsaly srny před vlakem. A také nám nedovolili, abychom na ně z vlaku stříleli. Je to reál. Proto jsem tam ty "jednorožce" dával. Ale těch může být i tisícovka. Už netuším, kde se mi všude potulují. Jak zahušťuji lesy, tak jsem nepotkal žádnou srnu. Asi už vyhynuly. Anebo se někde schovávají.
Tohle je spíš pro vývojáře Openrails, aby zvěř trochu usměrnila a běhala jak má. A nahradit model českou srnou by snad neměl být problém. Zkrátka srny do krajiny kolem kolejiště patří. Každý strojvedoucí mi to potvrdí, že sem tam na nějakou srnu musí houknout. A průser byl v noci. Ta zvířata šla za světlem reflektoru lokomotivy a zůstala stát na kolejích. Tak jsme zhasínali reflektor a houkalo se. Ostatně jako v MSTS. Proto to tam je.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Jo souhlasím a srnu bych mohl i naskinovat, ano, je to reálná situace, ale mně vadí ten BUG a pozor, dělalo to i v MSTS, pokud jsi měl model náspů. Chodily jen po pevné krajině MSTS, jinak se propadaly taky. Někdo měl i u trati v read me vypnutí zvěře, právě z tohoto důvodu. Odpověď ohledně peónů v HK máš u mne ve vlákně aktivit.
 

tomazo

Cestující
Zdravím,
kousek za žst. Sklené nad Oslavou směr HB jsou na štrece vyvrácené stromy.OR-po bouřce.jpg
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Ale to by nemělo zasahovat do kolejí, pokud je v trati složka Openrails/Breclav - Praha.trk a tam zápis:
include ( "../Breclav - Praha.trk" )
ORTSUserPreferenceForestClearDistance ( 2 )
ORTSUserPreferenceRemoveForestTreesFromRoads ( 1 )
Já jsem to ještě neprovokoval, jestli to funguje. Například silnice jsem zasypal bloky lesů a že se tam pak podívám, jestli je silnice ve hře volná. Ale už jsem zapomněl, kde to bylo. :)
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Tak jsem se tam podíval v editoru a tohle místo jsem nenašel. Jen u vjezdu do Skleného byl jeden strom mírně v profilu. Tak jsem blok stromů trochu odsunul. Asi to místní lidé vyčistili. Stejně tam nemám co dělat. Za hranice okresu se nesmí. Vládní nařízení.
 

lukasj

Začátečník
Ahoj,
všiml jsem si, že se mi místy na mapě vyskytují stromy, co jsou napůl zasněžené a napůl zelené.
Myslím, že o tom už pan @Zbyněk Šemora nedávno psal, že se mu onen strom nepodařilo najít, pokud se od té doby něco nezměnilo.

 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
:)
Aha. Já to zkoušel jenom ve shapewieveru. To dělala skupina stromů v Bratislavě, že stromy byly z půlky zimní a z půlky letní. To byla skupina pas-les nebo jak se to jmenuje. Tak jsem se podíval na stromy a když jsem dal zimní i do winter, tak už tento blok byl celý zimní. A dál jsem to nekontroloval. :)
Ale tam ty stromy jsou celé zelené, nejen z půlky. Možná je ještě nějaký zapomnenutý. Až zase pojedu Pannonii, tak zkontroluji. Ale jestli někdo rozpozná, co je to za stromy, tak sem s tipy, jak to opravit. Já udělal maximum tím, že jsem všechny zimní dal nejen do Snow, ale i Winter.

Jinak legrace je to, že tento stav je nejméně 15 let a vůbec nikomu to nevadilo a nikdo to neřešil. A tehdy byl ještě aktivní tvůrce stromů a určitě by věděl, v čem je zádrhel.
 

Fana Staněk

Hradlař
Zbyňku, mrkněte se prosím do Havl.Brodu. Tam to návěstidlo, ve směru na Brno, na obrázku vlevo, svítí nějak divně. Děkuji.
 

Přílohy

  • RunActivityLAA 2021-04-09 00-14-30-698.jpg
    RunActivityLAA 2021-04-09 00-14-30-698.jpg
    380.9 KB · Zobrazeno: 43

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj Zbyňku.
Tohle nevím, zda je chyba, nebo záměr. Postupně co jsem měl pracovní aktualizace jsi osazoval přejezdy, až teď jsem si všimnul jednoho nechráněného, který zůstal jak bez označníku přejezdu, ta i pískáčku před ním, Je to myslím hned 1. nechráněný přejezd za Hrušovanama nad Jevišovkou, za těmi rybníky vlevo, když jedu směr Mikulov na Moravě.
prej_za_HrnJev.jpg
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Zbyňku, mrkněte se prosím do Havl.Brodu. Tam to návěstidlo, ve směru na Brno, na obrázku vlevo, svítí nějak divně. Děkuji.
Volná jízda? nebo aktivita? Tady se nic celé roky neměnilo, to by už jinak někdo hlásil. Dvě červené žádné návěstidlo neumí. Až budu ON, tak se tam podívám. Jestli to třeba nedělá nějaká anomálie v OR.
 
Nahoře