Lakovna Acatus

Považan

Cestující
Veľmi pekné skiny. Klobúk dolu. Zaujímalo by ma, ako je to s fotodokumentáciou z tohto obdobia. Rád by som ale pridal jednu moju "puntičkársku" pripomienku. V dobách ČSD sa ešte tieto súčasti strešnej výzbroje nepoužívali. 240.033.jpg
Tieto tam začali dávať až okolo roku 2009. Niektoré kusy, napríklad o 033 to viem isto, nemali ani tie lemy nad reflektorom. To je len pár detailov, ktoré by som si ja v tom freightanime vyalfoval. Ide to tam celkom pekne. :)
Tu je ešte odkaz na tú 033. Síce už z roku 2005 ale strechu má približne rovnakú.
alebo 039 z 1993:
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Nemáš v plánu
bylo by možné
No koukám, že je to stejné jako u stavění tratí. Člověk má radost, že si konečně našel čas k finálnímu dokončení a vždy následují stejné reakce. "jestli nemám v plánu ještě......"
Lidi neblbněne, já si myslím, že je to stejné i u modelářů i skinařů. Nikdy nic neplánujeme, ale tvoříme na co máme momentálně motivaci, co by se nám líbilo. Nejlépe to snad vystihl ve svém zápatí Pikku. Nějak ve smyslu, "važte si každého nového modelu, protože nikdy nevíte, jestli to není už ten poslední"
 

Dan J.

Strojvedoucí
Ale malinko se zastanu toho, že mne někdy taky mrzí, že je mašinka v náteru ČSD z let minulých, ale je tam navrzlé to CZ - ČDC a jiné moderny, ale je mi jasné, že je to z fotky a dle nynějšího stavu. :)
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Ale tohle by měl každý "vláčkař" vědět. :) Jenomže já jsem také klávesu O neznal. U této 350 jsem si jenom všiml, že to nejede, protože je jinak prasátko u HV. Tak jsem slepecky přejel myší po pultu, cvaklo to, prasátko se otočilo a mašina konečně jela. Jiné mašiny ale tuto animaci nemají a pak mi to někdo poradil, že je to klávesa O.
 

vláčkař Jenda

Pokladník
Zdravím,
neměl byste někdo kontakt (nejlépe mail) na tvůrce modelu ČSD 240.086-9 (z msts-rv.cz) Acatuse? Vím, že je tento model teprve ve fázi testování a dolaďování, ale když s ním vytvořím soupravu a pokusím se spustit Openrails, hodí mi to bug, že prý nelze najít lokomotivu, či co. A skutečně v hlavním menu OR v okně "Lokomotiva:" nemůžu onu československou laminu najít. Ale když zadám defaultní "- Lokomotiva -", v okně "Složení soupravy:" můžu přesto daný consist najít a hru se pokusit spustit.
Jo a v TSRE5 jsem při bližší "inspekci" zjistil, že maximální rychlost, síla a výkon jsou všechny na 0. Nevím, jestli to má s tím něco společného, ale řekl bych, že je to rovněž chyba.
Jenda
 

Acatus

Provozní technik
Tomazo našel problém, proč laminám nešel zapsat zápis include do OR engu (v podlsožce), za což moc děkuji. Je to prý kvůli přítomnosti původního (msts) engu, ve kterém tomu něco vadí (na toto upozorňoval už i Zbyněk), a který jsem v modelu ponechal pro msts-káře. Po vymazání msts engu ze složky mašiny 086 a zrušení podlsožky Openrails zápis include zapsat už lze a nadto Tomazo opravil nějaké další detaily (zvuky apod.), tak asap opravím. Jestli to pomůže výše zmíněným potížím, netuším, nicméně se tím vyřeší alespoň možnost volby LIGHTs 1 - 4, které Tomazo připravil a jsou v podsložce u té 240.086.
Čau. Proč nemáš u toho vozu ČSD Ba nadefinované parní vytápění?
Čau Dane, já naklonoval wag bez něj? Ani nevím, kde to tam je, ale omrknu. Díky.
 
Nahoře