Železniční vozy pro Open Rails z dílny Pikku Locomotive (and Wagon) Works Inc.

pikla

Začátečník
Tak to je skvělá zpráva, jen to bude chtít upravit Zlatohorku pro OR. Ještě poupravit pro OR model krytého vozu Z a bude to paráda. I když vozidel ČSD není nikdy dost, zvláště prvorepublikových. Já bych se ještě přimlouval za přípojný vůz Clm ( Cl ) z let 1932 - 1934. Tento vůz už sice pod označením Blm jezdil ještě v roce 1974 na trati Rumburk - Dolní Poustevna.
Pozdrav a s dovolením se zapojím do diskuse, protože patřím k těm staromilcům (jsem už docela starý...) - jezdit po ZH se ssací brzdou je v jejím současném stavu dost problematické a do reálu to má hodně daleko. Předpisy z I. republiky třeba stanovují, že do stanice s výhybkami nezávislými na poloze vj. návěstidla (i vzdálenostního návěstidla) byla vjezdová rychlost 10 km/h a výhybkář dával u výhybky ruční návěst. No a dosáhnout toho v ZH je asi nemožné... - ledaže by se našel machr (a jsou takoví na tomhle fóru :) ), který by jí trochu narovnal - to není trať, to je sjezdovka. Docela by mě zajímal sešiťák a brzdící procenta :). A nebo trochu prodloužit Vlečku - stačilo by do jedné větve za rozdvojením vložit úsek s Malým Bekovem, třeba... Stran přimlouvání se za osobní vozy z té doby - přidám se. Já se u Pikka už delší dobu snažím o lokálkový DF vůz (mám ho slíbený :))
 

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj kluci.
Teď jsem si všimnul a nevím, zda to je verzí OR CZ, nebo už to nejelo i v OR MG, ale nejdou mi otevřít levé dveře u vozu ČSD D6-0497:
dvere leve.jpg
Pravé se mi normálně otevřou. Přitom, když je otevču v SV, tak fungují oboje:

dvere leve2.jpg
ToJo jinak v OR vidiím poprvé, že by to nefungovalo.
Kdyby někdo navrhnul nebo věděl, jaké označení (číslo vozu) by měly ty krátké Ci v roce 1960 po převedení do 2. vozové třídy, jako Bi-?? (2. a 3. vůz v soupravě) udělal bych skin. Ale na netu jsem našel jsm jen ty CI.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Dan, akurát mám aktivitu s vozňami Bmz kde sa dajú otvárať dvere a bez problémov. Na obidvoch stranách.
Jenže já nemluvím o Bmz, u ČSD Bai je taky otevřu oboje, mluvím o tomto konkrétním voze ČSD D6-0497:, nevím, kde může být chyba. V MSTS, to otevíralo normálně, ale OR je nechce otevřít a psal mi Jarda Brabec, že ani starý OR je neotvírá. O to mi jde.
 

Jarin

Pokladník
Zkoušel jsi nejnovější MG OR z Elvasu? Dělá to tam taky?
Jirko, já než něco někomu řeknu nebo napíšu tak si to několikrát ověřím. Ne pouze u jedné verze. Jsou vydány 3druhy obyč.OR,MG nebo vaše.Vše nejnovější vydání.
 

Josef Vogeltanz

Pomocník strojvedoucího
Dekomprimoval jsem si model D6 i hytlák D-k a porovnal způsob zápisu animace. Je tam na pohled patrný rozdíl mezi způsobem zapsání u pravých a levých dveří. Ty funkční se otvírají na opačné straně, druhé nejdou vůbec (kontrolováno v soupravě, kde jsou D6 a D-k v soupravě za sebou. Nutno se tedy smířit s faktem, že tato chybička je v modelu samotném.
 
Nahoře