CZSK verze 1.7

nytek23

Začátečník
Když už jsme u toho napájení a stahovaček, tak na trati BP je mezi Malešicemi a Hostivaří špatně stahovačka. Napětí vypadne v místě, kde je stahovačka směrem do Vršovic:
mal1.jpg

Nicméně v místě, kde by stahovačka měla být, tak napětí je:
mal2.jpg
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Jak jsem už psal jinde. Stahovačky jsem umisťoval podle dokumentace v tehdejší době a současná místa na trati, kde je to skutečně bez napětí v ORCZSK, tak to se mnou nikdo nekonzultoval. Ale i tak je nutné aby to bylo podle osazení jak to je ve hře. Ale do Hostivaře je opravdu stahovačka až u vjezdu. Respektive byla. Před koridorem. Ale jestli je tam hluché místo bez napětí, to už si nepamatuji, ale na SS to nebývá, protože stahovačky jsou jen kvůli rozdílu napětí měníren. Trvalá byla v Rostoklatech a asi tady v Hostivaři.
 

Dodo

Signalista
Aktualizácia Vectron Pack-u.
-Boli upravené zvuky TM, upravené zvuky brzdiča
-Upravená TCH od Pawlika, upravený include súbor s ovládaním + upravené pozície v kabíne takže najlepšie stiahnuť komplet celý Pack
a ďaľšie iné veci popísané v readme.
Všetkým uvedeným v readme veľká vďaka.

Taktiež bol aktualizovaný Pack Wagons kvôli svetlám čo sa nedávno riešilo. Ak ešte niektorý vozeň nebude svietiť stačí napísať do SZ, nedalo sa mi všetko otestovať. Preto máme Vás :)
Update-PackVectron.jpg
 

vaskovy_vlaky

Pokladník
Promiň, něvěděl jsem, že to dá tolik práce, já na to hovno vidím a proto se v tom nehrabu, víš, uděláte změny v OR a vše beru, je to super, ale když tě o něco požádám, nemusímš mně takhle odpálkovat, nemusíš mi ladit trainset, ale ať jsem oslovil Jacka, Josefa, Igora, dříve i Taxe, jakéhokoliv modeláře, když jsem makal na skinech a kohokoliv z party okolo vlaků, nikdo mně takovou slušnou formou neposlal do řiti.
Klidně mi to pošli do SZ, opravím
 

Dan J.

Strojvedoucí
Tak, jedu 2. díl aktivity motoráku na DVK, kde se opět přeskakuje na AI a zpět a funguje to úplně úžasně. Akorát nesmí hráč pod tabulkou F9 zapínat postrk, jinak bude pomalý a aktivitu nedojede. :) Ale ty postrky jsou fakt úžasná věc.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Pokud jedu v aktivitĕ s tou 850 a najedu na AI vlak 830. Přestoupím do 830, tak musím v tabulce pod F9 v menu zadat "připojir pistrk". Svítí bíle. Naopek, než přelezu zpĕt do té 850, tak u ní pod F9 postrk vypnu. Rovnou, aniž bych jej vypnul jsem přecházet nezkoušel.

Pokud ale nebudu zapínat pistrky, budu pomalejší a může mi ujet AI vlak na který mám najet a končím.
 

Acatus

Provozní technik
Ahoj, nemáte pls tucha, co lze mít nastaveno špatně, že mi v CZSK stojí a i jezdí veškerý traffic bez vyjímky se staženými sběrači? Dokonce mi přijede v aktivitě jako traffic šestikolo, ne které přelézám z dieselovky a nelze přes "O" nahodit, zvednout sběrač, rozjet (viz Act Mn 81241 na trati 190-193 ŽSR).
Předem díky za feedback.
 

Icik

Pomocník strojvedoucího
Ahoj, verze OR CZ/SK? Včera jsem opravoval AI pro TT scénáře se stejným problémem. Teď by AI měly fungovat a když zkouším aktivitu, tak sběrače elektrik šlapou v pohodě. Vše bylo způsobený změněným výchozím stavem MU kabelu na lokomotivách, kdy je kabel odpojený, pokud nemá smysl.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj, když už jsme u těch úprav, nešlo by (už jsem to tady kdysi psal), aby ORCZ "kousnul" i nahrávky v Mp3? Hoši, dá se strašně krásně vyhrát, aby byla každá aktivity specifická a oživit ji ruchy na trati. Ale ty WAV soubory jsou velké jak kráva a nikdo nebude chtít umisťovat aktivitu, která bude mít velikost malé tratě. Tohle by fakt bylo k nezaplacení.

mp3.jpg
 

Icik

Pomocník strojvedoucího
Dane, OR používá rozhraní OpenAL, které v této verzi nepodporuje mp3. To znamená, že by se musel celý interface přepsat na jiný a já to neumím. Jindřich nevím, ale motivace k tomu rozhodně není. Nevím jak ti pomoci. Snad jen doporučení ukládat wav soubory do PCM unsigned mono 8-bit. Pak to bude mít cca 2x velikost jako mp3 a kvalita ve hře snad tolik neutrpí.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Dane, OR používá rozhraní OpenAL, které v této verzi nepodporuje mp3.
To byl jen návrh, co by strašně ušetřilo místo, samozřejmě jde zvuky k aktivitě uložit na nějaké úložiště a dát odkaz ke stažení, pokud by to znamenalo velký zásah do ORCZ, tak je to asi schůdnější.
 

Acatus

Provozní technik
Ahoj, verze OR CZ/SK? Včera jsem opravoval AI pro TT scénáře se stejným problémem. Teď by AI měly fungovat a když zkouším aktivitu, tak sběrače elektrik šlapou v pohodě. Vše bylo způsobený změněným výchozím stavem MU kabelu na lokomotivách, kdy je kabel odpojený, pokud nemá smysl.
Ahoj, pátku starší verze. Po aktualizaci projeto a už se to chová jak má. Díky.
 
Nahoře