Projekt Open Rails

Dan J.

Strojvedoucí
Upřímě, teď se na počási vykašlat, jeden aktivitář bude chtít, aby bylo počasí zapnuté a druhý zase ne
V žádném případě, dynamické počasí v aktivitě byl jeden z hlavních důvodů přechodu z MSTS na OR. Aktivitář si má počasí v aktivitě definovat sám, nová volba v OR je tak k spestření volné jízdy. Všechny screeny co tu dávám, tak si počasí upravuji sám.
Tohle chování počasí není způsobeno ani vadou a ani vývojovým stádiem OR. To je způsobeno tím, že některé objekty, zvláště pak vegetace, obsahuje nejen letní a zimní textury, ale obsahuje taky textury podzimní a jarní... Ty
To mne napadlo, ale:
1. proč když Loadnu OR v onu kritickou dobu, tak je zasněženo úplně
2. proč když stojím na místě v Bohumíně a zrychlím si čas a celou aktivitu sleduji z jednoho místa počasí, tak jen zasněží, pžestane a textury zůstanou
Podle mne by šlo toto ošéfovat přímo v OR.
Prosím o pomoc s tímto problémem: v okně Přerušit / Přehrát se mi nezobrazují uložené pozice
Zajímavé, jak na Monogame, tak v klasickým OR jsem se s tímto jevem ještě nesetkal a doufám, že se ani nesetkám, to vypadá, že se OR něco nelíbí buď v aktivitě, nebo nestíhá PC s uložením. Na starém compu mi takto OR nechtěl ukládat screeny, prostě PC měl dost a neuložil obrázek.

Ale ještě dvě výhradu k OR bych měl:
1. Nechápu proč, když přejdu na stanovišti, tak ovládám smetáky vlastně jako kdyby opačně, což je správně, ale po loadnutí OR si to simulátor otočí, jakoby do výchozí pozice.
2. Mohlo by se něco udělat s přechodem v mašinách, jako je 742, nebo Karkulka. Tam se rozdrbou venkovní pohledy z okna.
 

Fana Staněk

Hradlař
Už asi dvě verze pozpátku neukládají pozice po stisknutí klávesy F2. Toho jsem si všimnul taky. Ani ve volné jízdě. Ale abych se vrátil k tomu počasí. To je zase výstřelek OR, kde si dynamické počasí automaticky samo přepíná módy mezi zimní a podzimní a jarní se sněžením.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Už asi dvě verze pozpátku neukládají pozice po stisknutí klávesy F2
Tak to nevím, teď mám nahozenou Monogame a poslední verzi jsem měl X3994 a tam to ukládalo normálně, jinak já automatické změny počasí v OR vůbec nemám zaškrtlé, počasí si definuji sám.
 

Icik

Pomocník strojvedoucího
Dane, tyto problémy se špatně řeší, protože si musí programátor spustit to samé co ty a přesně reprodukovat tvůj problém. Není vůbec jednoduchý přesně popsat to, co kdo myslí.
Pokud uděláš testovací mini aktivitu na trati, která je v MSTS s defaultním vozidlem, a bude se neustále opakovat tvůj popsaný problém, je veliká naděje toto vyřešit. Toto platí pro všechny, kterým se něco nelíbí nebo nefunguje.
 

Dan J.

Strojvedoucí
testovací mini aktivitu na trati, která je v MSTS s defaultním vozidlem, a bude se neustále opakovat tvůj popsaný problém
No potíž je, že mám defultní tratě z MSTS smazané. Pokud ale nebude potíž, pokud udělám úsek na 321 s jedinou mašinou, která jde stáhnout na netu, klidně udělám testovací aktivitu se zadaným problémem a popisem o co go. Jen to pak musí někdo poslat. U mne je potíž Angličtina.
 

Icik

Pomocník strojvedoucího
Právě ta defaultní trať z MSTS je základ. Stačí jen jedna. 321-čku mít jen tak k dispozici nebudou.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Jenže se podívej na defultní tratě, to jsou tratě, které zabírají minimum. Defultní vozidla z MSTS jsou úplně o ničem, poslechni si zvuky traffic, nějaké hučení, vozy zní jako valení sudů, bavím se o MSTS a nevím, že by byl nějaký zvukový update na defultní vozidla. Testovat OR na minitratích mi přijde jako projíždět závodní okruh mésto ve formuli na trojkolce. :)
 

Dan J.

Strojvedoucí
Jasně, ale uznej, že staré tratě pro MSTS se dělaly v roce, kdy by jsme si nedovedli představit, že PC utáhne vůbec 321, nebo BP. V aktivitách šlo nasadit tak 1 až 2 traffic, jinak vše padalo. Takže je třeba jít s dobou. Testovat tedy velké tratě.
 

dem

Strojvedoucí
Lenže ty si nepochopil Dan, že toto máš spraviť na to aby si zistil, či je problém s OR, alebo s traťami.......Niekedy reaguješ strašne osobne aj na dobre mienenú radu a tá sa úplne minie účinku....

Ak ti to spraví aj na default trati, tak je veľká nádej, že to potom vývojári budú vedieť odstrániť......Pokiaľ toto nespravíš tak ti neostane nič len sťažovať sa a celkom zbytočne....
 

Dan J.

Strojvedoucí
Mo, ono to co jsem psal ani s tratí moc nesouvisí. Jde spíš o počasí a přehazování textur. Šlo mě spíš o to, proč OR v podzim, když zadám poletující sníh umí udržet krajinu bez sněhu, pokud nepřeuložím, ale až najedu do jiného čtverce udělá část objektů se sněhem. Po přeuložení zasněženo komplet. Další věc, která s tratí nesouvisí je dojezd traffic k perónu. Jinak ano, máš pravdu zkoušet se to asi bude muset i na defultkách. Zkusím něco vytvořit a uvidíme.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj, tak je zajímavé, na BP mi to v nastavení v Monogame s tím FPS taky nějak blbne, takže si to nastavuji na GK, ale ač jsem dal 30 FPS, ta se mi to tále škube, co s tím? Dávám sem, jak to mám nastavené na GK v profilu pro OR:
nastavení GK.jpg
 

dem

Strojvedoucí
Prečo tam máš anizo a aa tak brutálne nastavené keď ormg má aa vlastné a vyhladzuje pekne? To ti žerie podľa mňa zbytočne výkon.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Zdarec, které zatržítko? "Metoda režimu vyhlaszování" Nebo které zatržítka? Narovinu, já to nikdy takto v profilu nenastavoval. Dělám to poprvé.
 

Venny

Signalista
Třeba takto, Dane?RX560 2a- Herní nastavení Global-OR FPS30.jpg

Chill můžeš klidně vypnout, pokud ho máš, protože se vylučuje s nastaveným řízením FPS. Pokud jedu menší tratě, FPS má řízení vypnuté. Pokud to tu někdo vysvětlí a případně poradí, co s tím, budu velmi rád.
 
Nahoře