Zbyněk Šemora napsal:
Zase si to Bobe nepochopil, mysli trochu dopředu. Řešili jsme tu kolaps při více než 50 engech v jedné složce a o nepřehlednosti TP ani nemluvě.
Věnuj se ladění, jinak se zde budeme jen dohadovat o ničem.
Bohužel na mě kdysi padlo břímně starat se o Trainset a vše dát do jakéhosi řádu a Ty stále tam něco vidíš, co by mělo být jinak. Ale nikdo si neuvědomuje, co to dalo za práci vše dát do nějakého systému a opravit všechny překlepy.
Ppoollll na svých stránkách zkouší jiný systém, ale už roky má jen špičku ledovce celého Trainsetu. Přemýšlej proč. Není to žádná sranda vše přeznačit a ještě vyladit.
Tak vysvětli všem, proč chceš všechna vozidla LP Trainsetu dávat do jedné složky??? Nyní jich je 5 ale za půl roku jich může být 500, takže mysli trochu dopředu.
Pořád meleš ty svoje konzervatismy.
Budeš si muset nově zvyknout, že s novými vlastnostmi vozidel bude nutno i upravit trainset.
Já jsem nenapsal ani slovo o tom, že by LP vozidla měla být ve společném jiném adresáři. Pro mne mohou být společně s kmenovými - tím líp při editaci/ladění. (Jiní to pochopili hned.)
Psal jsem jasně o jménech souborů a jejich vnitřních jménech, což jsou parametry, které jsou pro editory při vyhledávání důležité. Editor nezajímá, v kterém adresáři které vozidlo leží. Jako sestavovatel conzistu si vybíráš z databáze, kterou ti editor zobrazí bez ohledu na jejich umístění. A měl by je seřadit podle vnitřního názvu - default nebo podle jména souboru eng/wag - některé externí editory ( a není jich málo ) či jiného klíče ( podle data je ta nejpitomější varianta a takový editor bez možnosti výběru způsobu řazení je na prd a u mne nemá co na práci ).
Nechtěj po mně, abych já vysvětloval všem, co ty jsi nepochopil.
PS: později jsi to níže trochu napravil, ale...ne vzhledem k uvedenému tvrzení.
( Nic ve zlém.) Základní trainset jsi už sestavil ze všeho, co se dalo v dané době postahovat a víc už jej nechej být a počkej na "veliký třesk". Do té doby bude takový, jaký je nyní. Je tu dost lidí ochotných na něm zapracovat a podle "odladěných etalonů" naklonovat celý nový komplet.
Re:Věnuj se plně tomu, co děláš dobře - stavbě trati a nerozptyluj se trainsetem. Jen zbytečně tříštíš síly.
Ppoolllla nech na pokoji, nikdo nemáme času nazbyt a někde něco zůstáváme dlužni. Až konečně doladíme lokotky do rozumného stavu, tak se rychle vypustí. Vozy má Pavel vzhledem k možnostem msts v daném čase dobré. A díky vydatné pomoci Džordže se zase bude muset lecos změnit - k lepšímu.
Kebarko napsal:
Ja by som rozlišoval 3 základné skupiny vozidiel (podla kvality vyhotovenia), a to:
1. Vozidlá najvyššej kvality - použitie pre vlak hráča
2. Vozidlá strednej kvality - použitie pre TRAFFIC
3. Vozidlá nízko-polygónové - použitie pre vyplnenie vzdialenejších kolají vo veľkých staniciach (vzdialenosť od hráča cca 70m a viac)
Bolo by dobré keby sa dosiahol všeobecný súhlas s takýmto delením vozidiel. Mohli by sa aj zadefinovať podmienky pre vozidlá skupiny 2. a 3.. Napríklad rozlíšenie textúr, počet polygónov (kujus), množstvo detailov ktoré by tam mali byť resp. nemali byť, ...
Nemalo by to byť niečo čo by prikazovalo modelárom ako majú stavať vozidlo, ale mali by tu byť určité mantinely, ktorých by sa mali držať. Tieto by boli dohodnuté jak pre 2. skupinu tak pre 3. skupinu.
A jsme zase u značení trainsetu a přehlednosti. Tohle mělo být řešeno už na 2.slezině, ale už předem bylo oznámeno, že právě toto se tam řešit nebude. Škoda.
Moje vize pro zpřehlednění je asi takováto:
pro lp a tr tyto "indexy" dopředu
Name ( "lp_csd_Aza_001" ) lp_csd_Aza_001.wag
Name ( "tr_csd_Aza_001" ) tr_csd_Aza_001.wag
pro "plné" modely s plným označením a určením
Name ( "csd_Aza_001" ) csd_Aza_001.wag
Name ( "csd_Aza_001_int" ) csd_Aza_001_int.wag
Name ( "CSD363074-6" ) csd_363074.eng (eng: vl.správa ANO kontrolNo NE)
Name ( "CSD363074-6postrk" ) csd_363074pk.eng
Name ( "CD 731.006-3" ) cd_731006.eng (mezera)
Name ( "CD 731.006-3 obracena" ) cd_731006.eng (dlouhé)
Name ( "CD731.006obracena" ) cd_731006rv.eng (zkrácené)
Name ( "CD151001" ) cd_151001.eng
nebo
Name ( "ZSSK 350 015-4" ) zssk350015.eng ( ! mezery ! )
Name ( "ZSSK-350-015-4" ) zssk350015.eng ( bez mezery )
Name ( "ZSSK350015-4" ) zssk350015.eng ( bez mezery )
Name ( "ZSR350011" ) zsr350011.eng
Podtržítka, pomlčky, tečky, bez - hlavně maximálně zkracovat !
Prázdné mezery raději nepoužívat.
Název by neměl v žádném případě překročit 28liter(včetně mezer) - pak to editor zvorá,
doporučuji zkrátit do 18liter pro zobrazení v editoru bez "ořezu".
Při dodržení rozumných "zásad" je šance na přehlednost.