TRAINSET BP, připomínky, návrhy - archív #1

Vyhovuje mi Trainset BP ?

• Ano, vše mi funguje bez problémů

Hlasů: 23 57.5%
  • Souhlasím a jsem ochoten spolupracovat na dalším zdokonalení

Hlasů: 14 35.0%
  • Je mi lhostejný, vše si přeznačuji dle svého systému

Hlasů: 3 7.5%
  • Nevyhovuje, mám připravenu ke zveřejnění svou práci

Hlasů: 0 0.0%

• Hlasovalo členů
    40
Stav
nelze přidat další příspěvky.

Kuba

Provozní technik
RE: TRAINSET BP, připomínky, návrhy

zsr napsal:
- PKP EU07 (rychlik Smetana do Prahy)

Malá drobnost, ten rychlík není Smetana, ale VLTAVA. Smetana je EC do Vídně v podání EJ ČD 680.

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí

Kuba napsal:
zsr napsal:
- PKP EU07 (rychlik Smetana do Prahy)

Malá drobnost, ten rychlík není Smetana, ale VLTAVA. Smetana je EC do Vídně v podání EJ ČD 680.
Už jsem se lekl, že jsem to udělal já. Sestavoval jsem podobný consists do aktualizace a vltava jsem ho snad pojmenoval.
Tady je: pkp_EU07446_R208_Vltava.con
Ale zde máme v TBP nedostatek ruských vozů, takže je to velká improvizace z rzd. To samé je s vozy od jihu.

Jinak mne celkem těší, že okolní státy začínají používat náš systém značení, asi zjistili že to něco do sebe má. :D

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí

Chlapi, ostuda. Bedřich Smetana napsal cyklus symfonických básní Má Vlast a jedna z jeho symfonických básní se jmenuje Vltava
(Vyšehrad - Vltava - Šárka - Z českých luhů a hájů - Tábor - Blaník)
Že si v Trainsetu zopakujeme hudební výchovu, to by mne ve snu nenapadlo :)

Mortega

Cestující

pardon, že otravuji, ale v seznamu vozidel ke stáhnutí je fráze:

BigDas
http://andrzejlandrzej.strefa.pl/
cabEU07

...jesli dobře chápu, tak na těch polských stránkách je někde kabina k EU07, bohužel se s polštinou moc nekamarádím, či sem slepý, bohužel jsem tam nic nenašel :( Prosím pomoc! :D

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí

Jaká pomoc? Copak je někde napsáno, že se něco má jinde stahovat? To je seznam autorů a odkaz na jejich stránky, což byla jedna z podmínek k zařazení jejich prací do TBP. Kabina EU07 je součástí balíku T8. Jinak ŽSR psal, že nic z toho, co zařazoval nebylo správně naladěno. Tak si dejte pozor, aby jste si něco v aktualizaci nepřepsali nějakým staženým modelem. Například po najetí na vozy by jste se už nemuseli nikdy rozpojit nebo po přejití na jinou lokomotivu by nemuselo jít odbrzdit.

Mortega

Cestující

Zbyněk Šemora napsal:
Jaká pomoc? Copak je někde napsáno, že se něco má jinde stahovat? To je seznam autorů a odkaz na jejich stránky, což byla jedna z podmínek k zařazení jejich prací do TBP. Kabina EU07 je součástí balíku T8. Jinak ŽSR psal, že nic z toho, co zařazoval nebylo správně naladěno. Tak si dejte pozor, aby jste si něco v aktualizaci nepřepsali nějakým staženým modelem. Například po najetí na vozy by jste se už nemuseli nikdy rozpojit nebo po přejití na jinou lokomotivu by nemuselo jít odbrzdit.

Aha ahá! :) děkuju, sem automaticky začal ony vozidla stahovat, jak sem byl zvyklý ze starších aktualizací... :( njn, si sedim na vedení :D

Dan J.

Strojvedoucí

Zdravím.
Takže jsem úspěšně aktualizoval a nebyl bych to já, abych něco nezadu..al.:eek::( CB mi začal vyhazovat chyb při načítání někde v počátcích a pak u konce, vím, že to dělalo například když se neshodoval naázev eng s názvem hned v začátku textu v eng po otevření, ale teď bych musel asi projet stovky engů, abych zjistil proč, neumí nějako CB udělat test podobně jako s chybějícímí con a opravit to přímo tam?

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img228.imageshack.us/img228/2273/conbuilderproblm.jpg

S pozdravem Dan.

Naposled editoval moderátor:

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí

Hold si musíš přečíst Reports. Tam bude napsáno, co je špatně. Ale bude to něco hodně závažného.

IceMcLaren

Pokladník

Zdravim Dan, da sa to. Staci dat v CB test chybajucich suborov a tam treba zaskrtnut vsetky lokomotivy a potom vozy ktore CB nasiel. Ked ich testne tak by malo vypisat kde je problem.
Alebo este sa to da zistit aj tak, ze ked po tejto hlaske nabehne CB tak by tam mal byt taky maly vykricnik, staci len na neho kliknut a mali by tam byt napisane chyby.

Naposled editoval moderátor:

Honza

Průvodčí

Dane, sice to patří spíše k tématu Progamy, ale ... co tahle hláška v úvodu znamená se dozvíš po dokončení startu CB a kliknutí na žlutý vykřičník v menu CB ... vyjede Ti hláška s chybami, které CB našel při startu ... případné dotazy piš přes SZ

Dan J.

Strojvedoucí

Již jsem na to přišel, chtěl jsem to tu napsat jako upozornění, ale v aktualizaci TBP 8 už mašinka je, dělal to starý model čmela OKD, který měl název engu stejný jako Čmelák od Duusa.
Honzo, díky za radu, zkusím a jestli něco, tak se ozvu, ještě mi dělá rotiku nějaká vagón a to už hodně dlouho a zaboha nevím který.

S pozdravem Dan.

Marek B.

Začátečník

Doufám, že to tu už nezaznělo, ale opakování je matka moudrosti :). Jde někde trainset bp stáhnout nebo je jen na dvd s tratí ?

Předem děkuji za odpověď.

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí

Už to bude asi rok a něco. Pro tyto účely na jeho žádost jsem poslal Zdeňkovi I DVD, aby trainset rozškatulkoval, jako to dělal Karel Kebert a vystavil na svém portále trainsim.eu. Ale v jakém je to stadiu netuším.
Hold na takové nezáživné věci asi nejsou lidi.

Čouda

Pomocník strojvedoucího

Ahoj!

Mám dotaz. Jak jsou na tom stroje PKP v TBP s laděním? Je tam originíl Polské jestli se nepletu. Může mi někdo říct, jestli je to reálné, nebo to má nějaké "moouchy". Díky.

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí

Všechna přidaná vozidla cizích správ, tedy i PKP ŽSR naladil. Poznáš to jednoduše.
Otevři si wag nebo eng a uvidíš tam toto:
Comment ( Wag modified by ZSR - http://csd.webzdarma.cz )
Tak jsem Ti poradil a už konečně víš jak to poznat. :D

Luky

Hradlař

Pane Šemora,

nešlo by prosím něco udělat ve Vašem trainsetu s motorovými vozy řady 809 a 810. Problém je s řazením, automat přeřadí, teprve až když se motor dostane do maximálních otáček. Když přeřadím ručně na vyšší stupeň dříve, tak se mi to vrátí zpět na nižší.

Miran

Moderátor
Správce

Luky napsal:
Pane Šemora,

nešlo by prosím něco udělat ve Vašem trainsetu s motorovými vozy řady 809 a 810. Problém je s řazením, automat přeřadí, teprve až když se motor dostane do maximálních otáček. Když přeřadím ručně na vyšší stupeň dříve, tak se mi to vrátí zpět na nižší.

Nešlo, musíš se obrátit na autora modelů. Zbyněk pouze udržuje trainset, chování modelů nikoliv.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Nahoře