poison napsal:
Já osobně si také myslím,že značení consists je věc každého,a nevidím problém v kopírování consist sem a tam.Já osobně narozdíl od Martense mám v trati jen aktivity,které právě buď dělám nebo hraju.Pokud některou aktivitu nebudu déle používat nebo ji mám projetou jednoduše ji smažu i s příslušnými consists a to hlavně z toho důvodu,že se mi rychleji načítá jak editor tak vlastní sim.Nechápu jak můžeš mít v trati 43 aktivit.Tomu pak říkám bordel.Ale je to jen můj názor.
Neříkám, že tam těch 43 aktivit mám trvale....už hodně dlouho tam mám jenom ty, které hraju, ale zapoměl jsem dodat, že
pro potřeby ladění a testování MSTS Activity Moveru jsem si všechny aktivity k trati sehrál dohromady......
Jinak tam nemám ani consisty k tratím, které jsou jaksi mimo, protože mají jiný global......
Jo smažeš si ji s příslušnými consisty....smazat to jde jedině v přápadě, že podle návu consistu poznáš, ke které aktivitě patří.....v opačném případě jsi v ptr....nebo mi snad chceš namluvit, že si otevřeš aktivitu a analzyuješ si, které consisty do ní patří? Nebo mi řekni, jak 100% poznáš podle consistu, pokud je označen Os12345.con, ke které aktivitě patří, bez toho aby jsi detailně analyzoval každý servis nebo act soubor dané aktivity ? :?: :?:
Ale jinak ....nic z těchto pravidel nemůže být závazné, ale jenom doporučení, protože se kolem této scény opravdu už motá spousta aktivních autorů...
a Poisone a Robe, nezlobte se na mne, ale myslím si, MSTS vidíte jenom z pohledu svojí instalace.....
pak samozřejmě žádné pravidla nepotřebuješ, měj trainset i consty značeny třeba podle jmen v kalendáři nebo jak bdeš chtít, třeba consist1.con,, consist2.con....
BTW když jsem začínal profesionálně programovat před 15 lety, taky jsem si značil proměnné, procedury a metody ve zdrojáku tak, že jsem se v tom vyznal jenom já....ale za tu dobu jsem napsal spoustu vlastních komerčních aplikací, ale taky jsem přebíral i spoustu zdrojáků a tohle mne naučilo vytvořit si nějaká
pravidla značení svých zdrojáků
tak, aby se v tom vyznali i jiní......proto tohle všechno a proto si odvažuji tvrdit to co tvrdím a to je to, že podle zatím vyjádřených názorů nikdo, ani Poison, ani Robo, a v podstatě všichni, kdo nesouhlasí s jakýmikoliv pravidly, se nedívají na MSTS jako na celek včetně pasivních uživatelů a jako na komunitu.... ale jenom na svou instalaci, ve které se vyznají jenom oni sami.....
Možná se to, co jsem napsal někoho dotkne, ale za tím, co jsem napsal si pevně stojím.....a taky si myslím, že je to názor, který nikoho ze jmenovaných neurazí a je to jenom pohled z druhé strany......
Pakliže opravdu si myslíte, že žádná doporučení nepotřebujeme, tak stačí říct, ale celou tuhle diskusi můžeme uzavřít s tím, že to prostě není potřeba....Zbyněk smaže trainset, každý si začně značit moedly, consisty a aktivity podle svého....a já, veškeré dotazy na jak vyselektovat soubory a consisty patřící k jedné aktivitě budu z této diskuse s velkou radostí přeposílat jednotlivým autorům aktivit ke zodpovězení....a jsem zvědavý, jak dlouho to tady vydrží bez toho, aby tady padl dotaz, že někomu chybí to či ono.....