Trať Kúty - Brno - (směr Praha) - archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
G

Guest

Host
Předem bych chtěl panu Šemorovi pogratulovat k prvotřídní práci a připojím s dovolením pár poznámek:

1. V České Třebové, pokud jedu např. s EC od 3. nástupiště z 2.SK směr ÚO přes křižovatku na 2.TK a zároveň mám v aktivitě traffic rychlíku z ÚO 1.TK směr 2. nástupiště (také přes křižovatku), tak MSTS povolí vlakovou cestu pro oba zároveň (jednou se zdařila nehoda, což mě celkem rozhodilo :D )

2. Vjezdové návěstidlo ve Svitavách v 1.TK od Opatova mě pouští vždycky na výstrahu, ale další návěstidlo má volno.

3. Při jízdě po 1.TK z Třebovic přes Rudoltice mi zůstává až do Krasíkova TR 100 km/h (myslím, že tam je již plná)

Nevím, jestli se to stává jenom mě, ale píšu to spíš jako námět na vyladění.

P.S. Ještě si neodpustím poslední věc - jedinou vadou trati na kráse je žst. Choceň. Myslím že by si zasloužila nový stav, dnes je to vyloženě vzorná stanice, bylo by fajn tam jezdit 160. Modelovat bohužel neumím, takže jenom rejpu.


Dík, H.
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Honza: 1. Až dostavím Prahu pustím se do rekonstrukcí starších stanic, kde by měly být angličany, atd včetně České Třebové, která bude největší oříšek. Problém je v tom, jakmile sáhnu na jedinnou vyhýbku, znefunkční to všechny aktivity. Proto si to šetřím na železné nervy, abych současně obnovil funkčnost stávajících aktivit. Jedině tehdy se může sáhnout na Choceň.
2. Vjezdové návěstidlo, to je nejen ve Svitavách, ale i v Blansku, odbočka Rokytka, atd, všude tam, kde má MSTS moc práce přepočítat všechny kombinace. Stačí chvíli počkat přes návěstidlem a po chvíli naskočí příznivější znak. Vsugerujte si, že výpravčí pozdě staví.
3. tam jsem to už posouval, bude tam nějaká jiná krpa. Pošlu tam zabezpečováky znovu.
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
výzva

Mám prosbu. Někdo z přítomných mi kdysi dělal batový nebo exe soubor, který rozkopíroval textury vybraných stromů do složek všech počasí.
Roman mi poslal Foresty pro hromadné pokládání Trundových stromů. Supr, ale je zbytečné dávat do aktualizace 30mega navíc, když se jedná o objekty, které každý už má. Kopírovat to dle seznamu ručně, je také možnost, ale pro většinu uživatelů nepohodlné.
Jedná se o kopie z Textures a Textures/Snow do ostatních variant počasí.
Autumn,AUTUMNSNOW,Spring,SPRINGSNOW,Winter,WINTERSNOW.
Seznam stromů dodám.
 
G

Guest

Host
Ahoj Zbyňku,jak pokračuje výstavba hlavního nádraží?Už se našel nějaký modelář,který by tomu dal pravou štávu?
 
F

FrantaVopička

Host
Re: výzva

Zbyněk Šemora napsal:
Mám prosbu. Někdo z přítomných mi kdysi dělal batový nebo exe soubor, který rozkopíroval textury vybraných stromů do složek všech počasí.
Roman mi poslal Foresty pro hromadné pokládání Trundových stromů. Supr, ale je zbytečné dávat do aktualizace 30mega navíc, když se jedná o objekty, které každý už má. Kopírovat to dle seznamu ručně, je také možnost, ale pro většinu uživatelů nepohodlné.
Jedná se o kopie z Textures a Textures/Snow do ostatních variant počasí.
Autumn,AUTUMNSNOW,Spring,SPRINGSNOW,Winter,WINTERSNOW.
Seznam stromů dodám.

Nebyl jsem to nakonec já :?: :rolleyes: Jednou jsme hasili můj průser, když jsem předělával noční textury budov. Změnil jsem parametr v *.sd souboru a zapomněl na zimní verzi textur. :eek: :eek: :eek: Pak jsem ti vyráběl *.exe soubor, který to tam dokopírovával.
 
Naposled editoval moderátor:

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Anonymous napsal:
Ahoj Zbyňku,jak pokračuje výstavba hlavního nádraží?Už se našel nějaký modelář,který by tomu dal pravou štávu?
Zatím se nikdo nepřihlásil, ale jestli něco doma tajně kutí, nemám info. Jinak jaksi nestíhám, dal jsem si na pár dní pauzu, abych nabil baterky. V práci mne bombardují zákazníci (to je vpořádku). Tak nemám čas v diskusi reagovat a odpovídat na emaily. Zatím připravuji stromy jako hromadný les od Romana (Trundovy stromy). Ale mám pocit, že to umí i RouteRiter, když zadáte "zkontrolovat vybranou trať", tak žádnou škodu nespáchá, ale doplní z defautních tratí chybějící objekty a ohledně stromů je rozkopíruje, kam je potřeba. Jen si nejsem jistý, jestli rozezná letní a zimní textury. Proto raději volím manuální copy.
O víkendu se opět pustím do práce. Na programu je Pardubice - Praha, ale která místa budou prioritní, to se teprve uvidí. Ale mám ještě restíky Brno - Blansko.
 
G

Guest

Host
Re: padák

Taky jsem objevil,že od aktivace vlastního GLOBAL pro BP se zobrazují výhybky (F8) v nesouladu se skutečností - pravé místo levých atd.

To musí být nějaká blbost. Já jsem podobné jevy nikde nezaznamenal. Sice na ježdění moc času nemám, ale jezdí jiní. Jinak to chce napsat přesně konkrétní místo. Nemáš tam někde nefunkční mrtvý consists? A ve kterých místech jsou místo pravých vyhýbek levé? Jedině, že by vše přepsal nějaký virus. Jiné vysvětlení nemám. V Global BP vše zústalo na svém místě, jen do neobsazených pozic se doplnilo další kolejivo.[/quote]

Bylo mi to divné ve hře, tak jsem si posadil solo mašinu na Vítkov a tam popojížděl pomalu přes všechny výhybky všemi směry vpřed i vzad.Ten kříž je na to ideální.
Zkusím to naskenovat na origo trati a ve tvé, seřadím podle stejných pozic a pak ti to pošlu. (Velokost tentokrát silně zredukuji.
R.S.
 

JOHNZ

Průvodčí
Kolejivo tratě Kúty - Praha


Zbyněk Šemora

PříspěvekZaslal: po červenec 11, 2005 10:41 am Předmět: Odpovědět s citátem Upravit/Odstranit tento příspěvek Odstranit tento příspěvek Zobrazit IP adresu odesílatele
Fíro, fíro. Přemýšlej. Námezníky? Kam by jsi je tak asi nacpal. Praha hlavní - Masaryčka - Bubny už má 1350 objektů a už tam téměř nic nevejde. Ale je to reálné. Postav všech 100 námezníků jako jeden objekt na míru pro celé nádraží pošli mi souřadnice umístění objektu a bude to OK.
Dřevěné pražce na Pražský uzel. Tady bych spíše dal nějaké silně nízkopolygonové s nenápadnou texturou, aby to nesráželo FPS. (další varianta do Tracks_B) Na hlavním je tak složité kolejivo, že už ani v editoru se nedá pracovat. Každý pohyb plave. Jelikož tam nic jiného nebylo, tak to dělají jen a jen koleje. Raději budeme jezdit po něčem mlhavém, ale budeme jezdit, jinak dvě soupravy plus vlak hráče a fps bude maximálně 0.
_________________
Zbyněk Šemora
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky

fíííííra
PříspěvekZaslal: po červenec 11, 2005 10:24 am Předmět: oprava predchozi zpravy Odpovědět s citátem Upravit/Odstranit tento příspěvek Odstranit tento příspěvek Zobrazit IP adresu odesílatele
.........v Brně na hl. n. a jeho...........
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
ICQ

fíííííra
PříspěvekZaslal: po červenec 11, 2005 10:23 am Předmět: Koleje ve stanici Brno, hl.n a přilehlých oblastech, .... Odpovědět s citátem Upravit/Odstranit tento příspěvek Odstranit tento příspěvek Zobrazit IP adresu odesílatele
Ja bych se chtel optat pana Šemory, jestli se budou menit koleje s betonovymi prazci za prazce drevene, v Brne na l. n. a jeho okoli, a jeste
jestli si dobre pamatuju, tak i v Praze jsou prozatim drevene prazce, ale taky bych byl rad jestli budou dosazeny vsude namezniky. dekuji za odpoved.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
ICQ
Lord



Založen: 27. 05. 2004
Příspěvky: 251
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: út červen 14, 2005 8:48 am Předmět: Odpovědět s citátem Upravit/Odstranit tento příspěvek Odstranit tento příspěvek Zobrazit IP adresu odesílatele
Jóóó 15 GB, o tom si můžu nechat zdát, nedávno jsem si tak zkusmo spočítal, co že jsem to vlastně všechno do toho MSTS nacpal a myslel jsem, že mě odvezou. Asi bude stačit, když řeknu, že mých 90 tratí (komerční a nadprůměrné freeware tratě - vše komplet s aktivitami a trainsetem) mi zabírá dvě třetiny mého 120GB disku. Alespoň, že mi tam zbylo trochu místa na nějakou normální hru, kde se nepohybuje po kolejích. Very Happy Lord.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
JOHNZ



Založen: 06. 04. 2004
Příspěvky: 681
Bydliště: Považská Bystrica (SK)

PříspěvekZaslal: po červen 13, 2005 7:55 pm Předmět: Odpovědět s citátem Upravit/Odstranit tento příspěvek Odstranit tento příspěvek Zobrazit IP adresu odesílatele
Tak to si na tom ešte dobre ... ja mám vyvinutý vlastný systém (na 50% ručný s využitím TC) takže všetko mám len raz a zaberá mi to tu cca. 15 GB ... a to tu 2x veľa zahraničných tratí nemám ...
_________________
http://trainsim.ic.cz

Nie je dôležité aby bolo všetko podľa štandardu. Dôležité je aby všetko fungovalo. A to vždy a všade. A urobte to bez štandardov ...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky MSN Messenger
PuDr. Matějko



Založen: 10. 06. 2005
Příspěvky: 6
Bydliště: Koryčany

PříspěvekZaslal: po červen 13, 2005 5:53 pm Předmět: Odpovědět s citátem Upravit/Odstranit tento příspěvek Odstranit tento příspěvek Zobrazit IP adresu odesílatele
Lord napsal:
Zdravíčko, tyto tratě mám obě v jedné instalaci a fungují bezproblémově, ale když jsem měl Bystřici v instalaci s ostatními českými tratěmi, tak byly jazyky někdy obráceně. Čili když to shrnu, tak pokud máte v jedné instalaci Břeclav a Bystřici, tak by mělo být vše v pohodě u obou těchto tratí. Lord.

PS: Very Happy Very Happy Very Happy Ale možná byste mohl Zbyňku předělat celou Vaši trať a přizpůsobit jí Bystřici, vždyť ta Vaše trať je jenom o 380 km delší a vznikla o 2 roky dříve. Very Happy Very Happy Very Happy


Bohužel, já ty tratě k vůli Xtracku mám rozhozené,mám jednu defaultní složku C:\Program Files\Microsoft Games a pak klasický MSTS mám v adresáři Train Simulator, fiktivní trať mám ve složce BystriceHustopece tedy C:\Program Files\Microsoft Games\BystriceHustopece a trať Kúty-Praha ve složce KutyPraha tedy C:\Program Files\Microsoft Games\KutyPraha. Tím jsem docílil stavu, kdy celá složka C:\Program Files\Microsoft Games má kapacitu 8 GB. Protože Trainset, a některé adresáře mám nakopírovány 4x
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Lord



Založen: 27. 05. 2004
Příspěvky: 251
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: po červen 13, 2005 12:31 pm Předmět: Odpovědět s citátem Upravit/Odstranit tento příspěvek Odstranit tento příspěvek Zobrazit IP adresu odesílatele
Zdravíčko, tyto tratě mám obě v jedné instalaci a fungují bezproblémově, ale když jsem měl Bystřici v instalaci s ostatními českými tratěmi, tak byly jazyky někdy obráceně. Čili když to shrnu, tak pokud máte v jedné instalaci Břeclav a Bystřici, tak by mělo být vše v pohodě u obou těchto tratí. Lord.

PS: Very Happy Very Happy Very Happy Ale možná byste mohl Zbyňku předělat celou Vaši trať a přizpůsobit jí Bystřici, vždyť ta Vaše trať je jenom o 380 km delší a vznikla o 2 roky dříve. Very Happy Very Happy Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zbyněk Šemora



Založen: 21. 03. 2004
Příspěvky: 1073
Bydliště: Hustopeče

PříspěvekZaslal: pá červen 10, 2005 9:29 pm Předmět: Re: Kolejivo tratě Kúty - Praha Odpovědět s citátem Upravit/Odstranit tento příspěvek Odstranit tento příspěvek Zobrazit IP adresu odesílatele
PuDr. Matějko napsal:
Mám takové dilema, proč autor tratě Kúty-Praha používá kolejivo, které je odlišné od kolejiva fiktivní tratě Bystřice-Hustopeče? Hlavní rozdíl je u vyhybek u trati Kúty-Praha,kde hráč neví jestli jede rovně či doprava nebo do leva, protože jazyky vyhybek jsou tak nastaveny, že je to nečitelné. Kdežto u té druhé tratě je kolejivo více reálnější. Lze to kolejivo fiktivní tratě použít i pro trať Kúty-Praha?


Tohle je dost nelogická otázka. Trať Kúty - Praha počala před dvěma lety a fikce Bystřice-Hustopeče vznikla nedávno. Navíc tuto trať neznám a nemám s ní nic společného. Tudíž ani nevím, jaké má kolejivo.
_________________
Zbyněk Šemora
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Roman



Založen: 16. 04. 2005
Příspěvky: 36
Bydliště: Praha 11

PříspěvekZaslal: pá červen 10, 2005 8:11 pm Předmět: Odpovědět s citátem Upravit/Odstranit tento příspěvek Odstranit tento příspěvek Zobrazit IP adresu odesílatele
Já to vyřešil vypreparováním odpovídajících *.s souborů v globalu XTracks a přepsáním v globalu instalačního adresáře BP...........
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
PuDr. Matějko



Založen: 10. 06. 2005
Příspěvky: 6
Bydliště: Koryčany

PříspěvekZaslal: pá červen 10, 2005 7:08 pm Předmět: Kolejivo tratě Kúty - Praha Odpovědět s citátem Upravit/Odstranit tento příspěvek Odstranit tento příspěvek Zobrazit IP adresu odesílatele
Mám takové dilema, proč autor tratě Kúty-Praha používá kolejivo, které je odlišné od kolejiva fiktivní tratě Bystřice-Hustopeče? Hlavní rozdíl je u vyhybek u trati Kúty-Praha,kde hráč neví jestli jede rovně či doprava nebo do leva, protože jazyky vyhybek jsou tak nastaveny, že je to nečitelné. Kdežto u té druhé tratě je kolejivo více reálnější. Lze to kolejivo fiktivní tratě použít i pro trať Kúty-Praha?
 
Naposled editoval moderátor:
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Nahoře