Trať ČD Praha Děčín

Tygy

Provozní technik
zkušební fotos, zkouška v OR-MG 1.51. neumí se to mračit. Navíc to v logu píše chybu env léto, jasno ř.393 a řádků je 392.:eek::rolleyes:
Aspoň je vidět dobře kontrast k troleji.

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Já když jsem si nahrál modely pro trať 090, tak se mi také přebarvily silnice Road a Us na takto téměř černou. To byl šok jak červený hadr na býka. Honem jsem hledal záložní původní textury a přepsal to zpět.

Jinak, když máš vlastní TV, tak je perfektní, že jednak dodržíš v rovných úsecích klikatost a v oblouku to nemáš zalomené mimo sloupy TV, jak tomu je u TV ze hry.

Tygy

Provozní technik
Klikatost na rovné neřeším, dalo b se mimo stanice n širé trati.
K silnici stačí změnit jen texturu nebo přepsat tu z DB Tracks.

Tygy

Provozní technik
Navazuji na pokusy úpravy zimních textur z jiného vlákna, ale zkouším to na 090, tak umisťuji sem. Neřešte zelené a šedé fleky, textury objektů apod. . Jsou to jen demo pokusy z letních textur, jenž ty letní byly upraveny malováním v editoru. Dají se pak dělat kouzla, příkladem je část pod mostovkou bez sněhu nebo lesní prostory s minimálním sněhem atd.
A jelikož v posledních dost let jsou sněhové souvislé přikrývky víceméně ve vysokých polohách převážně, zvolil jsem test sněhového drobení.
Chaba_D8_zima_0.jpgChaba_D8_zima_1.jpgChaba_D8_zima_3.jpg
Chaba_D8_zima_4.jpgChaba_D8_zima_5.jpg
Kousek z rozestavěné D8 u Chabařovic cca únor 2003.
Chaba_D8_zima_6.jpgChaba_D8_zima_7.jpgChaba_D8_zima_8.jpg

Venny

Průvodčí
Mě se to celkem líbí. Ovšem tam, kde jsou zasněžené LISTNATÉ stromy originálem z letních provedení bych se přiklonil k stříkání na "holé" zimní textury. jestli to půjde. U jehličnanů to je OK. ;)

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Ještě si vypni tu záři signalizace u návěstidel, ta ti celkový dojem z obrázků kazí. Je to v záložce, jak jsi měl tu mimozemskou modrou oblohu.
Jinak to vypadá pěkně, ale kazí ti to zimní Terrain.ace na náspech. Ale to by také šlo přemalovat, přece. A měl by jsi to dokonalé.

Tygy

Provozní technik
Ještě si vypni tu záři signalizace u návěstidel, ta ti celkový dojem z obrázků kazí. Je to v záložce, jak jsi měl tu mimozemskou modrou oblohu.
Jinak to vypadá pěkně, ale kazí ti to zimní Terrain.ace na náspech. Ale to by také šlo přemalovat, přece. A měl by jsi to dokonalé.
Děkuji za poklonu, všechno je to ve stádiu ladění do původní terénní úprava byla zelená na náspech. Spíše tady demonstruji Co všechno lze udělat malováním přímo v editoru Trati. Jestliže jsou čtverce tři krásný už pro letní období, stačí pak je přemalovat na období zimní. Hlavně je možnost potom u určitých čtverců přímo malovaných na míru, v podstatě je překreslit do zimní podoby. Velikostně jsou malované čtverce aspoň na těchto příkladech ve velikosti do 800 KB , rozlišení je 512x512. Některé méně důležité třebas lesní jsou v rozměru 256x256, tam je pak velikost do 200 KB.
Klasickou zimní texturu terénu pro objekty samozřejmě upravím. To už je asi to nejmenší.
Ty prvotní zimní screeny byly malovány dekódování souborů Ace do souborů bmp a všechny ručně upraveny. Bylo to hodně práce a mnoho času. Navíc ne vždy se dokáže člověk trefit do přechodu jednotlivých čtverců, Takže ty přechody byly relativně dost vidět. To pak samozřejmě narušuje celkový dojem.

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Vidíš a tuto problematiku jsem chtěl řešit jako přechod z fototextur do textur základních. Ale do malování jsem si netroufal. Možná někdy. Člověk se nemůže soustředit na desítky věcí najednou. To tě pak rozhodí a nedokončíš vůbec nic. To by na stavbách tratí fungovat hodně sehraný tým lidí. Ale když děláš relativně krátký projekt, tak by to u solo stavitele jít mohlo.

Tygy

Provozní technik
Vážení,
moje trať 090 má nově zřízené stránky. Nečekejte zázraky, zatím není nic ke stažení, ale to se během několika dní změní. Odkaz na webovky trati 090 jsou v připojeném podpisu.
Ale jinak uvádím ještě zde: trať 090 pro OR

Wevercak

Začátečník
Ahoj,
na webovkách dělám, ale bude to chvíli trvat. Soubory ke stažení budou co nejdříve to půjde. Případné technické dotazy směrujte na mě. ;)

Tygy

Provozní technik
Ahoj všem v neděli.
Postupně se rozjíždějí webovky, přibyla sekce fotky 090. Nahrány zkušebně 2 foto a ke stažení je i update trati ze 6.1.2024 s příponou zip.
Dejte vědět, po vyzkoušení, zda se Vám stránky zobrazují či případně pište chyby webu.
Díky.

Wevercak

Začátečník
Ahoj,
se stránkami je drobný problém. Nezobrazují se na mobilech. Prosím o trpělivost a otevírání stránek na tabletech a PC. Alespoň prozatím :)

Nahoře