Osobní vozy ze Studénky

OndraJ

Skladník
Vážení přátelé MSTS,

tak a je tu ta chvíle: vychází nová verze velkoprostorových osobních vozů z Vagónky Studénka - jako první je připravena již třetí a "zgruntu" nově vytvořená verze vozu Bdt. Samozřejmě můžete očekávat obvyklé vlastnosti známé z předchozích Ypsilonek, ale co se týče propracovanosti je to opět o stupínek výše :rolleyes: ;) . Za vytvoření slovenské barevné mutace vozu děkuji Heklovi.

Stahovat samozřejmě můžete ZDE :)

Ondra Janiš

dem

Strojvedoucí
Štěpán_mf napsal:
Hezké, akorát postrádám verzi s rovnou střechou, která byla v původním packu a také se hojně vyskytuje.

Ak sa nemýlim tak ten s tou rovnou strechou bez prelisov je iný tip. Tuším má špálky a tento ma kotúče......

OndraJ

Skladník
Štěpán_mf,dem: Štěpán zřejmě myslí vůz Bdt279, který je v podstatě shodný s vozem Bdt. Jedinými rozdíly jsou absence rychlíkové brzdy, střecha bez prolisů a sedadla s potahem z červené koženky místo hnědé. Staré fotky se na nový model použít nedaly a nově jsem měl nafocený jen Bdt, proto vznikl jako první tento. Ostatně, zmíněný vůz Bdt279 lze vytvořit v podstatě jako skin (přestavovač Os/R lze zakrýt alfou), takže se můžete činit :D :cool: :rolleyes:

Jacek

Průvodčí
Takže všechny staré verze v trainsetu - Bdt, Bp, Bte, by se daly naskinovat na tento nový model? Zatím mám hotový ten Bdt na obrázku výše.

OndraJ

Skladník
Jacek napsal:
Takže všechny staré verze v trainsetu - Bdt, Bp, Bte, by se daly naskinovat na tento nový model? Zatím mám hotový ten Bdt na obrázku výše.

Bte (Bdt279) by jít měl bez změn v modelu (sice vůz na rozdíl od Bdt nemá R/Os přestavovač brzdy, ale ten jde zakrýt alfou). Bp bude vyžadovat pár změn v interiéru (chybějící sedačka u dělicích dveří, podélné zavazadlové police), což ale není takový problém upravit, jinak by to taky šlo.

Dan J.

Strojvedoucí
Jacek napsal:
tak jsem spáchal ještě další skin, Bte:
http://msts.jacek-modely.cz/obrazky/skiny/CD_Bte_047-2.jpg
Pěkné moc pěkné. Jak tento skin, tak Ondrův model.
Jacku, neuvažuješ i o nějaké variantě skinu velkoprostorových vozů ČSD.;)
S pozdravem Dan

Naposled editoval moderátor:

Toulavej

Začátečník
Jacek napsal:
tak jsem spáchal ještě další skin, Bte:
http://msts.jacek-modely.cz/obrazky/skiny/CD_Bte_047-2.jpg

Ahoj,
Co já si vzpomínám, tak vozy s prolisy na střeše jsem v celo zeleném nátěru viděl pouze jednou ve Zvoleně. K nám přišli z výroby už v nátěru který mají dosud (i když v té době to nebyl ještě unifikovaný nátěr) a to jak dnešní bdt tak i vozy Bp. Celo zelený nátěr si pamatuji pouze u dnešních vozu Bdt279 v té době ještě z označením Bte.

Jacek

Průvodčí
No je to skoro detektivní práce, proto skreeny dám radši sem, aby se k tomu vyjádřili další. Ten celozelený Bte s prolisy na střeše by měl odpovídat současnému Bdt. Vyráběl se v letech 1990 - 91, takže hádám, že musel být zelený.

Štěpán_mf

Cestující
OndraJ napsal:
Štěpán_mf,dem: Štěpán zřejmě myslí vůz Bdt279, který je v podstatě shodný s vozem Bdt. Jedinými rozdíly jsou absence rychlíkové brzdy, střecha bez prolisů a sedadla s potahem z červené koženky místo hnědé. Staré fotky se na nový model použít nedaly a nově jsem měl nafocený jen Bdt, proto vznikl jako první tento. Ostatně, zmíněný vůz Bdt279 lze vytvořit v podstatě jako skin (přestavovač Os/R lze zakrýt alfou), takže se můžete činit :D :cool: :rolleyes:

Ten Bdt279 má rychlíkovou brzdu, absence je u P brzdy :) jinak díky Jackovi, že se toho ujal, na trať 180 a 183 to bude jako dělaný!

Kank

Provozní technik
No ono je dost možné, že vyjíždely už v zelenobílém nátěru, viz. fotka nového vozu ČSD Bte na výstavišti v Brně dne 16. 9. 1990.
Když jsem byl malý, tak z Masaryčky jezdily kolem poledne asi 2 nebo 3 přímé osobáky do České Třebové. Složené byly právě z vozů Bte (nyní Bdt) a jejich nátěr byl stejný jako na obrázku (pouze chyběl dolní šedý pruh na bočnici). Barvou čela a přechodových dveří si nejsem jist (ale dveře byly tuším zelené) . To se psal tak rok 1992/1993.

Toulavej

Začátečník
K nám přišli někdy v roce 1991 a jezdili na Os Chomutov - Ústí nad Labem. Nátěr dveří už si nepamatuji. Dokonce jezdili ještě za doby ČSD v zeleno-bílem nátěru i na Slovensku. Jenom ve Zvoleně jsem viděl kombinaci tohoto nátěru i celozeleného.

bob57_cz

Učitel češtiny
Kank napsal:
Když jsem byl malý, tak z Masaryčky jezdily kolem poledne asi 2 nebo 3 přímé osobáky do České Třebové.
Kolem poledne jsme vozili ve 12:00 Os 5009 do Přerova a 13:00 Os 5011 také do Přerova na E499.1001,11,45,58,... brrr, to byla šichta!
Stavělo to všude i někde navíc - ranžír v Oc ...

Nahoře