Trať Trnava - Kúty

brzda1

Provozní technik
Po zistení, že rať Ba - Za - Ke je vo výstavbe som sa rozhodol pre stavbu trate Trnava -Kúty , neskôr Trnava - Galanta, Sereď - Leopoldov.Robiť budem na tom postupne ako bude čas, dátum žiadny uvádzať nebudem.Bude to reál.

Edie

Průvodčí
Já bych si z dovolením odcitoval JiříkaTK
Já jsem svého času volil opačný postup. Půl roku jsem stavěl a mlčel. A až bylo skoro 100 km hotových, založil jsem trati stránky a nabídnul jsem k otestováni beta verzi.
Zatím mám hotové tratě jen dvě, ale v hlavě 10 dalších. A na jedné i pracuju. Ale dokud nebude alespoň z poloviny hotova, nenajdeš zmínky o ní ani na Fóru ani jinde na netu.

Dále bych to ponechal dez komentáře.

---------------------------------------------
Po výzvě přez PS obnoveno.

Hekl338

Hradlař
Presne tak. Uz dlhsie sledujem, ako autor prezentuje objekty. A ak mu pojde stavba trate tak dobre, ako objekty, tak do leta sa hadam aj zvezieme:D

brzda1

Provozní technik
Aby to malo to svoje čaro a vzhľadom na nie príliš veľkú dĺžku reálnej trate, použijem staničné budovy z reálu a z každého mista dohodím ešte dajaké typické nepriehladnuteľné stavby, ktoré sú pre dané miesto typické. Fantazmagória, nefantazmagória.......robiť sa na to bude.Veď kde inde máme využiť pantografické jednotky, keď nie tu.

Rocker

Hradlař
V reále je to nádherná trať takže myslím,že do MSTS to bude ďalší skvost.Špeciálne sa teším na stanicu Šaštín.Autorovi veľa zdaru pri tvorbe a aj pri tvorbe objektov.

brzda1

Provozní technik
No, takže dnešok som zabil riešením Globalu, vyskúša som X track 3,2, ale do čistej inštalácie MSTS to nejde, chýbajú textúry... tz. amatér si s tým neporadí, použijem teda global BP.

JiříkTK

Pomocník strojvedoucího
Xtrack 3.2 je teda hodně historický. Textury chybí vždy, pokud nemáš Xtrack pro stavitele, ale jde to zvládnout a doplnit si je z jiných tratí. Global BP je pro Tebe dobré řešení, pokud není v plánu v budoucnu úzkorozchodka.

Tax

Moderátor
Správce
brzda1 napsal:
No, takže dnešok som zabil riešením Globalu, vyskúša som X track 3,2, ale do čistej inštalácie MSTS to nejde, chýbajú textúry... tz. amatér si s tým neporadí, použijem teda global BP.
Preboha, len to nie - sosni si posledný Xtracks, k tomu UZK a zbytok podľa odporúčania Jirku-TK ... keď nevieš čo a ako, spoj sa s Tygym, snáď ti poradí čo a ako ...
Keď robíš trať, tak ju urob čo najviac komatibilnú. To značí neviazanú na žiadne svojské úpravy globalu, jak je tomu u napríklad u TBP, 321 či 240 ...

VáclavS

Průvodčí
U Xtracks však hodně zlobí databáze, což jsem si taky užil. Navíc rád způsobuje pády v editoru. kolejivo BP = stabilita.

Tax

Moderátor
Správce
VáclavS napsal:
U Xtracks však hodně zlobí databáze, což jsem si taky užil. Navíc rád způsobuje pády v editoru. kolejivo BP = stabilita.
Václave, nemlž... toto ako keby som už niekde počul. Zaujímavé je, že vo svete sú na x-tracks postavené desiatky či stovky tratí a nemajú taký problém. Že by to bol strašiak len u nás ? Nie, vec je niekde inde ... ale to s tebou nemienim rozoberať.

dem

Strojvedoucí
Odporucal by som X-Track. Abnormalne mi vadi, ze napriklad 321-ka nie je kompatibilna s nicim. Pridavanie vlastnych veci do globalu a prepisovanie Tsection .dat a podobne veci mi dnes pri dnesnych moznostiach standardnych kolaji pride mimo misu. Ked zacinal Zbynek tak take kolajivo nebolo a beriem mu to ako argument. A kedze na tom zacal tak to uz zial musi na tom aj pokracovat. Ale ZSR130 na BP to uz bola chyba. 321 na uplne inom kolajisku tiez. Nerob tu istu chybu.....dnes uz je v X-Track vsetko to co vtedy nebolo.

duuso

Pomocník strojvedoucího
Ja sa tiež prihováram za "ikstraky", do dnešného dňa ľutujeme s Mirom, že sme 130-ku nezačali stavať na tomto koľajive, hlavne keď vyšla verzia 3.18, nevravím už o 3.20, možnosti sú tam široké, no a znášalo by sa to aj s ostatnými traťami.

brzda1

Provozní technik
Aj napriek tomu že som postavil koncept, teda sú osadené 4 stanice - len vzdialenosti, nie kompletné koľajivo,upravím kľajivo, nebude Global BP ale X track...dám na odborníkov.

Tax

Moderátor
Správce
brzda1 napsal:
Aj napriek tomu že som postavil koncept, teda sú osadené 4 stanice - len vzdialenosti, nie kompletné koľajivo,upravím kľajivo, nebude Global BP ale X track...dám na odborníkov.
Tož ti za to chvála ... Jak postavíš prvý aspoň 25 km dlhý úsek, hlásim sa na betatesting :D

brzda1

Provozní technik
No a pri pokládke podľa GPS máp som zistil, že MSTS si s tým robí čo chce, +- x metrov, presné osadenie je teda nemožné, myslím tak, aby to bolo tak ako to má presne byť. Ak zoberiem x dig. máp a porovnám súradnice, rozdiel je až 500 metrov pri zadaní toho istého bodu, čo si myslím, že je teda dosť. Takže trať nebude reál ale fikcia s metrovou improvizáciou.

brzda1

Provozní technik
to tax...sa smejem, keď postaví prvý 25 km úsek, tak to asi ž pomali budem mať aj hotové.....veď to nie je až taká dĺžka.....

mikulda

Průvodčí
Správce
brzda1 napsal:
No a pri pokládke podľa GPS máp som zistil, že MSTS si s tým robí čo chce, +- x metrov, presné osadenie je teda nemožné, myslím tak, aby to bolo tak ako to má presne byť. Ak zoberiem x dig. máp a porovnám súradnice, rozdiel je až 500 metrov pri zadaní toho istého bodu, čo si myslím, že je teda dosť. Takže trať nebude reál ale fikcia s metrovou improvizáciou.
To je trochu blbost, MSTS má přesnost na značky zhruba 2m (záleží jak se trefím při kliknutí do mapy). Nevzniká chyba někde při sbírání dat z mapy nebo při převodu do MSTS formátu?

Zbyněk Šemora napsal:
A je volba buď mezi Martinem s 321 nebo BP.
Jiné tratě neznáš?

dem

Strojvedoucí
Ja som dospel po dlhych skusenostiach do stadia ked zacinam odmietat hocijake ine globali ako klasik X-Track. Nebavy ma uz neustale manipulovat s tym celim a davat pozor aby som nieco nepomiesal. Mam toho dost. A nasa trat ZSR130 bude asi tiez jedna s trati ktoru pouzivat nebudem. Na nej budem jazdit realne takze sa na to asi vykaslem. Ja zostavam odteraz pri X-Track...Vazne no flame....a teba Zbynku si vazim, ale s tymto sa stotoznujem uplne.

Tax napsal:
Môj názor je ten, že by sa konečne nemali vytvárať všelijaké svojské úpravy globálov a malo by sa stavať na systéme, na ktorom funguje celý svet

Martens

Strojvedoucí
Správce
brzda1 napsal:
Ja mám k tomu len toľko..hoší, klídek.Tu nejde o to, aby sme sa tu vadili a presadzovali si svoje, ale o tom, že sa na to pýtam, lebo s tým potrebujem pohnúť. No a zatiaľ som s tým nepohol, lebo vychádzam z toho, že si to nainštaluje aj niekto, kto má čistý MSTS. A čo zistí? ................že mu to nepôjde lebo bude potrebovať 20 Globalov...............
Takže to máš jasné - drž se X-tracksov a budeš kompatibilní s drtivou většinou tratí.....tedy kromě výjimek typu BP a těch, co běží na tomto globale.

Nahoře