Modely Ondra Janiš

Honza

Průvodčí
Ondro díky. O existenci modelu vím už delší dobu a moc jsem se těšil, až bude vydán oficiálně a doplní Pikkovi TU 47. Ještě jednou díky.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj Ondro.
Tak na tenhle vagónek jsem se opravdu těšil. Před nějakým časem jsem viděl screen, když jsem Jiříkovi testoval úzkokolejku na DVK a po vydání tohoto vozu šlo dnes všechno stranou a zapíná, editor a už se rodí osobák z Huhřic do Lopovic. Děkuji moc za nádherný vůz vyplňující další mezeru v MSTS. Měl bych jen skromný dotaz, neboli přání, zda mimo JHMD nechystáš i verzi ČSD, právě jvůli Dvojkolejky a i rodící se tratě 310 nová verze. Dále bych se chtěl zeptat, zda je u modelu schválně nadfinováno jen otevírání jedněch dveří, nebo zda je to jen u mne, ale jak koukám na screen výše, tak je to asi záměr? (viz screen už přímo z chystané aktivity)

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img137.imageshack.us/img137/1296/001gj.jpg

S pozdravem a přáním hezkého dne Dan.
 

OndraJ

Skladník
Verzi ČSD by to určitě chtělo. Ovšem nastává tu jeden problém - kromě dvou rekonstruovaných vozů (630 a 638) jsou z výroby vozy Balm/u (Btu) vybaveny spřáhly typu compact. Na lokomotivách se pak vozí konverzní hlava. Proto jsem pro první verzi Balmu zvolil variantu rekonstruovanou, aby se to zatím nemuselo řešit (nad konkrétním řešením ještě přemýšlím).
Co se týče otevírání dveří: ano je to schválně :cool: (opět někdo kdo nečte cti.mne :p :confused: :D ) - u JHMD je nástupní prostor na straně, kde není WC, služebním oddílem (nápis "služební oddíl" je trvale na skle dveří, je to patrné i v modelu). Proto se dveře do něj neotevírají ;)
 

Pikku

Pomocník strojvedoucího
Dan J. napsal:
... Měl bych jen skromný dotaz, neboli přání, zda mimo JHMD nechystáš i verzi ČSD...

OndraJ napsal:
Verzi ČSD by to určitě chtělo. Ovšem nastává tu jeden problém - kromě dvou rekonstruovaných vozů (630 a 638) jsou z výroby vozy Balm/u (Btu) vybaveny spřáhly typu compact. Na lokomotivách se pak vozí konverzní hlava. Proto jsem pro první verzi Balmu zvolil variantu rekonstruovanou, aby se to zatím nemuselo řešit (nad konkrétním řešením ještě přemýšlím)...

Verse ČSD je již v MsTS provozu pěknou řádku let, ale problém se spřáhly se zatím nikomu z nás nepodařilo vyřešit. Zbývá tedy pouze trpělivost, která jak známo růže přenáší :)
 

JiříkTK

Pomocník strojvedoucího
Verzi ČSD z Heřmaničky už stačil udělat Tom Kaňka. Na "problém" se spřáhly je potřeba se podívat z výšin olympských. A realisté si mohou spřáhovat vždy dva vozy.
 

OndraJ

Skladník
Nebojte, originální verze Balmu bude :p Od Toma mám slíbené nějaké fotky toho spřáhla, na tom to v současné chvíli tak nějak stojí a leží - domodelovat tohle a nějaké detaily. Jak do MSTS "vpašovat" redukční hlavu, taky vymyslíme ;) Je ale možné, že bude fungovat jen u nastavení spřáhel na 30cm - no úzkých vozidel je relativně málo a s "normálními" je předpokládám spojovat nebudeme, tak by to nemuselo tak vadit :cool:
 

Dan J.

Strojvedoucí
Jacek napsal:
Ty osoblažské bych naskinoval :cool:
http://modely-tt.wz.cz/CD_Btx-u.jpg
Ahoj Jacku.
Tak toto vypadá moooc hezky. Přes Třemešnou jezdím často a nedávno jsem si procházel nádraží a u depa stojí i vůz ve starým nátěru se znakem ČD. Fotil jsem si jej na mobil, ale fotky nic moc. Jinak chtěl bych se zeptat, kam směrovat zvuky do tvého balíku na vozy? Jak vagónek zní nevím, jel jsem s ním jen jednou a to hodně dávno. Zvuky jsou současně směrovány na sound "GenPassWagModern.sms" a nevím zda je dobrá varianta směrovat to na osobní 4 osý?
S pozdravem Dan.
Omlouvám se, za dotaz na zvuky zde ve vlákně, ake myslím, že kdo si vagónek stáhne mohlo by jej to zajímat.:D
 

Jacek

Průvodčí
Dan J. napsal:
...
Omlouvám se, za dotaz na zvuky zde ve vlákně, ake myslím, že kdo si vagónek stáhne mohlo by jej to zajímat.:D
Ahoj Dane,
nafocené mám 4, ale právě ten polomáčený mi chybí, příležitostně tam zajedu.
Pokud jde o zvuky, "GenPassWag...." je defaultní válení sudů :D. Vhodný sms je "Balm.sms" z oficiálního balíku zvuků. Kdo má trainset JZD, může použít rovnou zvuky dělané pro úzkou, "vuzOs4n1.sms" a "vuzOs4n2.sms". V tomto balíčku jsou vždy dvojice sms, zvuky mají stejné, ale spouštějí se nepatrně jinak, aby celému vlaku neklapala kola ve stejném čase.
 

Carlos

Cestující
OndraJ napsal:
Tak jsem dneska opět něco vydal :cool: Tedy spíš oprášil a dokončil jednu starší "oddychovku" :) , a to úzkorozchodný osobní vůz Balm/u JHMD. Jako obvykle to najdete na mém webu.
Dobrý den, zatím se nikdo neozval, tak je závada asi jen u Mne. Když projedu přes výhybku do odbočky nebo oblouk tak se Mi Balm/u zakousne do TU47 od Pikka. můžete někdo poradit co s tím? Používám default wag 30, originální nastavení jak na Balm/u tak na TU47.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://sklad.obrazku.cz/t183747_Beznzvu1kopie.jpg[/URL]
 

Honza

Průvodčí
Chyba je v eng loko TU 47. Bohužel jsem při nastavování spřáhel nechal spřáhla jako pružná, což by možná fungovalo při nastavení spřáhel na 80 cm, ale při 30 cm je třeba spřáhla nastavit jako pevná. Kdo pospícháte, doplňte odstavec spřáhel ve všech eng souborech loko TU 47 podle náledujícího vzoru, jinak obratem zasílám Pikkovi a JiříkoviTK (pro JZD TU 47.010) update ke zveřejnění.

Coupling (
Type ( Chain )
Spring (
Stiffness ( 7.5e6N/m 1e7N/m )
Damping ( 1e6N/m/s 2e6N/m/s)
Break (1.1e8N 5e8N )
r0 ( 30cm 60cm )
)
CouplingHasRigidConnection ( 0 )
Velocity ( 0.01m/s )
)

Současně dojde k opravě v sd souborech většiny loko TU 47, kde má být místo hodnot +/- 6.5 správně +/- 6.25, tedy takto

ESD_Bounding_Box ( -1.5 0.9 -6.25 1.5 3.7 6.25 )
 

Kevin

Skladník
OndraJ napsal:
...přidám se i s nějakými virtuálními dárečky...
Wow, tak ďakujem Ježiškovi prezlečenému za uživateľa OndraJ ;) "Túlavá" vyzerá ozaj nádherne.
Animovaná kabína je tiež krásna práca Ja som sa zatiaľ pokúšal len o static, keďže z mobilu moc dobré fotky nebudú
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://img134.imageshack.us/img134/4194/screenbz.th.jpg[/URL]
Inak sa moc teším z dnešného darčeka :cool:
 
Naposled editoval moderátor:

Čouda

Pomocník strojvedoucího
Ahoj!
Ondro pěkné. Chválím i kabináře, nicméně tam máte chybku v brzdiči. Buď je to špatně nastaveno, nebo chybí poloha švih. Už si přesně nevybavuju jak to je, ale řekl bych, že to bude pouze špatně nastaveno.
7. stupeň blokovaný, to je také správně ale i tak je ta mašina hrozně živá. Dneska ty mašiny sou úplně v prdeli, takže by to chtělo srovnat s reálem a trošku upravit.
 

Gajdma

Provozní technik
I když to dělám málo kdy, tak prostě po dlouhé době musím. A to pochválit práci Ondry Janiše, pěkné, hned jsem se s nimi projel.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj Ondro.
Tak jsem se konečně veátil po svátcích domů a nedočkavě stáhnul onen vůz ČD 851 a Bixy, nádhera, však už jsem věděl po bohumínském srazu o co půjde.:D Jen takový malý dotaz, jedná se o dveře u vozu 020 Bix. Na modelu je máš otevírací jedním směrem a já mám takového tucha, že ve skutečnosti se otevíraly proti sobě. Tím mám na mysli tak, že byly kliky směrem ke středu vozu (nebo naopak, už přesně nevím), ale nevím, zda po opravách nebylo otevírání změněno? Jinak opravdu parádička, už se vozím. Díky moc, s pozdravem Dan.;)
 
Nahoře