Aktivity "pez"

Pepa z Nuslí

Průvodčí
A mimochodem, musíš zastavit, aby se ti objevila zpráva, ale zastavíš hned za otočným bodem. Pak se ti objeví zpráva.
 

Pepa z Nuslí

Průvodčí
Zdravím, nevíte náhodou, kde bych sehnal SNCF vozy? Dělám aktivitu z roku 1995 osobák z Kralup do CV a před Ústím právě potkávám rychlík z Paříže.
 

Pepa z Nuslí

Průvodčí
Já ti moc děkuju, nemusel jsem ani dlouho hledat, stačilo mi pár minut. Ale s laděním to bude trošku horší, celé to poskládat aby to sedělo rozměrově.
 

Pepa z Nuslí

Průvodčí
Ahoj, tak připravuji novou aktivitu, tentokrát to bude Sp 1902 z Letohradu do Prahy podle GVD 2006/2007. Nudit se určitě nebudete. Prozradím jenom, že v Praze na hlaváku se nekončí.
 

Pepa z Nuslí

Průvodčí
Tak, koukám, že se tu víc než dva roky nic neudálo, vtip je v tom, že mám nové Win 10, 64 bitovou verzi, AMD grafiku a zaboha nemohu najít způsob, jak rozchodit aspoň MSTS editor. Samozřejmě jsem ho překopíroval bez instalace, to jenom pro upřesnění.

Jinak, až se mi podaří rozchodit MSTS Activity editor, budou nové aktivity dělané pouze pro Open Rails. Mám pro to své důvody, už hlavně kvůli novým možnostem, které MSTS nenaskýtá.
 

bob57_cz

Učitel češtiny
Ale ono to funguje. Jen je potřeba pro to něco málo udělat a před tím si nastudovat, co už bylo nejednou prezentováno u win8. Pro w10 platí stejné podmínky jako pro w81.
Kopírování bez instalace je možné, ale pro správný běh je potřeba přenést příslušné klíče do registrů. A vše samozřejmě pod správnými přístupovými právy.
Ovšem proč plakat pro editor msts, když vyhrožuješ funkčností jen pro OR? Snadnější bude použít rovnou editor OR. :)
 

Plexi

Signalista
@bob57_cz Naopak. Starý MSTS editor je podle mě stále ten nejlepší na tvorbu aktivit. Za ty 3 roky (možná víc), co si lámu hlavu s OR editorem, jsem ještě stále nezjistil, jak to funguje, jestli tedy vůbec funguje. A mimochodem, aktivity pouze pro OR se dají vytvořit i v MSTS editoru, opačně nikoliv.
 

Pepa z Nuslí

Průvodčí
@bob57_cz prosím tě,,mohl bys mi pomoct přes TeamViewer? Dostal jsem se totiž na mrtvý bod. A k tomu tvoření aktivit v OR editoru. Nepřišel jsem na to, kde vytvořit v OR plnohodnotnou aktivitu, tam vytváříš jenom jednotlivé trasy, ale nemáš tam editor úkolů jako takový.
 

Venny

Signalista
Pepa z Nuslí: nemám sice Win10, ale pod Win7 s kartou AMD RX byly u AE tyto problémy:
- rozhozená pixelace při zobrazování trati (ozn. nástupišť, výhybky, trasové body atd.). Pomohlo ruční dočasné nastavení Rozlišení zobrazení na High color (sekce Monitor). Po ukončení práce zase vše zpět. Dokud jsem aspoň dočasně používal profilové nastavení karty AMD RX pro MSTS, muselo být v profilu MSTS nastaveno "Použít nastavení aplikace" pro vyhlazování a anizotropní filtrování. To sice zprovoznilo AE, ale zároveň zhoršilo zobrazování v MSTS. 2 samostatné profily nelze použít.
- při použití grafického ovladače AMD Radeon Settings vyššího než 18.9.3 se ani MSTS ani AE nespustí (hláška o tom, že GK neumí přejít do 16bit režimu). Možná to lze nějak obejít, ale nevím kde. Proto byl zvolen návrat k verzi 18.9.3. Zpětný proces instalace ovladačů nečiní problém.
S ohledem na uvedené problémy rád přivítám editor pro vytváření aktivit v prostředí OR bez nutnosti stále používat starý MSTS. Úvodní manuál by měl být k dosažení jako samozřejmost - podobně jako kdysi dávno pro MSTS AE nebo pro vlastní ORTS.
 

bob57_cz

Učitel češtiny
Máš čas v pátek??
To už tu mám návštěvu do neděle. Dnes teoreticky lze.
Normálně jedu na w7, kde nejsou žádné problémy. Do w10 jsem přešel k natočení videa o funkčnosti proto, že si pořád někdo stěžuje, že msts ve w10 nefunguje. U mne to jede na NTB v obou OS na GK Intel i NV. AMD/ATI mám na stolních (2)PC a i tam jedou v XP, w7, w81, w9, w10.
(Primární spojení zkus přes Skype, tam dojednáme zbytek.)
 

Frosty

Pokladník
Jediná chybka je v jízdním řádu ale už nevím kde. Ale bylo tam 14:xx:xx příjezd a odjezd.. jenže zastávka před a za je v čase 13:xx:xx. Nemá vliv na hru. Fíra ví kolik je hodin a měl by znát svoji trasu, navíc IQ by mělo fungovat. Když vidím kolik je hodin a co píše řád díky za super aktivitu a jsem rád že se dala projet v OR bez úprav
 
Nahoře