Tramvaje Hradec

Tax

Moderátor
Správce
JiříkTK napsal:
Mě se zdá, že to platí v MSTS hodně často. Ale pak je otázkou, zda to, co udělám, nedat k dispozici jen těm cca 79, co i něco dělají a na těch cca 1300 mlčících či kritizujících se jednoduše vykašlat.
Jirko, šak toto už praktizujeme dosť dlho, nemyslíš ? Všetky "naše" trate a vozidlá na nich sú určené nám, tej tvorivej menšine. Tí ostatní buď si to stiahnu, alebo nestiahnu ... Ak sa im to nepáči, síce majú demokratické právo to povedať, ale na druhej strane my máme jednak demokratické ale hlavne morálne právo im odpovedať nech sa predvedú a urobia to lepšie.
Zaujímavé je, že tvoriť nemá kto, autorov tratí, objektov, vozidiel či aktivít je málo, ale kecalov, kritikov, teoretikov, broukov pytlíkov, mudrlantov a rádobytvorcov - netreba ich menovať, rozpracovaných mega aj pidiprojektov, z ktorých nikto nič neviedel mimo pár nič nehovoriacich screenov je tu spústa - ako keby bombardérom zhadzovali :D
 
Naposled editoval moderátor:

JiříkTK

Pomocník strojvedoucího
350.009 napsal:
JiříkTK: to vypadá na něco podobného jako brněnská Caroline, není liž pravda? :)
V Brně jí říkáme Karolínka a je jen jedna. Od oka bych řekl, že je větší, než ty naše. Ale my zato budeme mít dvě varianty, Barborku s nárazníky (je na obrázku) a Aničku bez nárazníků. Myslím, že se Carlosovi povedly.
Tax napsal:
Zaujímavé je, že tvoriť nemá kto, autorov tratí, objektov, vozidiel či aktivít je málo, ale kecalov, kritikov, teoretikov, broukov pytlíkov, mudrlantov a rádobytvorcov..... :D
A těch, co nás motivují, i těch, kteří byť v maličkostech pomohou, je jak se říká, jako šafránu.
 
Naposled editoval moderátor:

Dan J.

Strojvedoucí
Ta lokomotiva pro Parní tramvaj je náááádherná. Tak na tu se fakt hodně těším. S Karolínkou jsem měl tu čest se svézt před 20 lety na jdné slavnostní akci v Brně. Teď je asi neprovozní, nevím. Slyšel jsem něco o konci záruky na kotel a že výměna měděného topeničtě není žádbá pr..el. Toť z doslechu, takže fakt nevím, co je na tom pravdy? Jinak pro tramvaj Hradec už mám 3 aktivity, pro chystaný balík:
1. Fotbalové utkání
2. Výměna jízdních řádů (hráč si projede celou městskou sít)
3. Výluka, kde hráč poveze vozy s kolejnicemi. A tam je zakopaný pes. Zatím čekám, až mistři ladění spřáhel dokončí své dílo. V tomto já osobně nemám žádné zkušenosti.;) Nicméně tramvaje a vleky mi fungují a až Pikku balík Ringhofferů vydá, tak si myslím, že hodně nejen tramvajových nadšenců bude překvapeno nádhernou sbírkou historických tramvajových vozů. Opravdu nádherná práce, za kterou Pikkovi skládám velkou poklonu.
S pozdravem Dan.
 
Naposled editoval moderátor:

Dan J.

Strojvedoucí
Tax napsal:
Dan J. napsal:
... před 20 lety na jdné slavnostní akci ...
Kurník, Dane, vyprávaš jak nejaký pamätník s šedivou bradou dlhou až po zem :D
Ha háááá.:D Tak to vůbec nebylo myšleno, ale asi to tak vypadalo. Těmi 20 lety jsem myslel, jak je to dlouho, co jsem měl tu čest se s mašinkou svézt. Ono když si vemu, že mi v té době bylo nějakých 15 tak to tak vychází.;) Pak přišla na řadu škola, koníček hraní a dlouhá železniční pauza, kdy absolutně nebyl čas někde jezdit po akcích a bohužel po těch akcích historických jízd to nevychází časově ani teď, tak samo to bylo i se slezinou minulý rok v Bohumíně a tento rok v Praze. Přitom ten Bohumín mám prakticky za barákem, jedna stanice vlakem z OV. Když se konala, tak jsem byl na druhé straně republiky.:D Jo to je hold osud, ale co chci určitě udělat (až bude ten volný čas), to je zajet do Brna Lišně a do místního TM, ta prohlídka fakt stojí za to.
S pozdravem Dan.;)
 

Gajdma

Provozní technik
Zdravím všechny,
uplynul týden od mého posledního příspěvku v tomto vlákně, a za tu dobu jsem dokončil další 2 aktivity.

"Sněhová kalamita". Pod tímto pojmem si asi představíte metr sněhu, který však není konečný a neustále padá další, že to před barákem ani nestíháte uklízet :D a nemůžete vyjet s autem. Tak k takové kalamitě došlo na jižní Moravě ve městě Hradec nad Litavou. Zde přidávám jeden screen:

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://sklad.obrazku.cz/obr104465_train2009040718173653.JPG

Jedná se o screen z mé chystané aktivity, který nese název, jak už jsem tu psal "sněhová kalamita". Vašim úkolem je odklidit sníh v půlce města, tu druhou "přebral" kolega.
 

Gajdma

Provozní technik
Tak ještě jednou zdravím,
slíbil jsem 2.díl Hradeckých slavností a jelikož se sliby mají plnit, tak tady dávám ukázku:

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://sklad.obrazku.cz/obr104513_train2009040719074620.JPG
Přehrada, zde aktivita začíná.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://sklad.obrazku.cz/obr104515_train2009040719353392.JPG
Nejprve odvezeme lidi k nádraží ČSD.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://sklad.obrazku.cz/obr104516_train2009040719422892.JPG
Pak přejedeme smyčku Lány a zatáhneme našeho ringhoffera na vozovnu.

Vozidel si moc nevšímejte, některé budou obměněny.
 

Gajdma

Provozní technik
Zdravím všechny,
tak a naposledy moje aktivity:
Dostal jsem se k zatím konečnému počtu a to 5 aktivit+cvičná jízda. Cvičná jízda má za úkol seznámit začátečníky s předpisy ve městě. K balíku ji zřejmě balit nebudu, ale kdo by o ni měl zájem, tak mu můžu dát link na případné stažení. Je to spíše tutorial než aktivita a tak je "aktivita" kompleteně bez trafficu. Jakmile se procvičíte, tak už budete řádit i s větším trafficem. Největší je myslím 11 servisů v trafficu.
Takže tady je seznam:
- Linka 1 - výluka ( screeny jsem zde už dával )
- Hradecké slavnosti 1.díl ( rovněž jsem zde dával na ukázku screeny )
- Hradecké slavnosti 2.díl ( nějaké screeny jsem tu dával včera )
- Sněhová kalamita ( i z této aktivity jsem zde dával screeny )

Říkáte si, že jsem na některou aktivitu zapomněl? Nezapomněl.Akorát aktivita "Den otevřených dveří" je rozpracována a ještě jsem jí zde neprezentoval. Takže se do toho pouštím teď.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://sklad.obrazku.cz/obr104873_train2009040818460032.JPG
Den otevřených dveří se koná v Ringhofferových závodech. Zde přijelo i několik mých vrstevníků, aby se podívali, jak to šlape ve výrobě atd. Po vystudování SOU se totiž tato možnost nabízí, jelikož tato výrobna přijme pracovníků a pracovníků. Ale je to i pro seznámení s výrobou. Jelikož jsem na takovéto podobné exkurzi před týdnem byl, tak jsem byl spokojen a hned mě to napadlo, že by to nemuselo být špatné. A když už jsem si v autobuse tuto aktivitu v hlavě projížděl, tak jsem si řekl, že proč to nezrealizovat. No, byli jsme ve Vítkovicích v Ostravě. Přesvědčil jsem se, že ta výroba opravdu skvěle šlape, ale jen kvůli nám museli udělat plno bezpečnostních opatření. Takže jsem jedno takové udělal i v aktivitě a to, že jsem při vjezdu do závodů povolil ryhlost jen 10 km/h. V závodech jsem doporučil 8 km/h, jelikož by to jinak bylo bez rezervy. Ale můžete jet i 10 km/h, ale to už je hranice.
Tnto den otevřených dveří se koná při příležitosti 80-ti let výročí této výrobny. Přesně před 80-ti lety byla vyrobena první tramvaj ( tj. v roce 1895 ).

Co k tomu dodat. Toť asi vše. Přeji všem hezké Velikonoce :)
 

JiříkTK

Pomocník strojvedoucího
No, doposud si nikdo nestěžoval. Jaký používáš Global? Trať jede pod standartním Xtrackem nebo pod globaly 240 či Olomoucké tramvajové sítě.
 

JiříkTK

Pomocník strojvedoucího
Pak je možné, že máš v routes nějakou trať, se kterou se nesnáší. Zkus všechny ostatní tratě dát bokem a spusť Hradec sám nebo s některou z defaultních tratí (tutorial route).
 

JiříkTK

Pomocník strojvedoucího
Já teda global 240 nemám. Pod Xtrack3.12 ty dvě tratě spolu fungují. A JZD samotná ti fungovala OK?
A jen tak mimochodem, když trať spouštíš, máš vyplněny všechny kolonky v nabídce? Mašina, odkud a kam. To, co popisuješ (tma+pád), se také stane, když nemáš vybranou mašinu.
 

JiříkTK

Pomocník strojvedoucího
Na Gajdmových stránkách http://www.train-sim.wbs.cz/ najdete 6 mých demonstračních aktivit pro hradecké tramvaje Ringhoffer. Dvě projížďky Hradcem s komentáří, co kde je a něco málo z historie. A pak čtyři ukázkové hradecké linky.

Ještě jednou na tomto místě děkuji Markovi Gajdmovi, že se ujal i mých aktivit.

Protože Gajdma a Dan J. použili v aktivitách i Pracovní tramvaje Dopravního podniku Hradec (zkratka PV = pracovní vůz), nahrál jsem na net nově vyladěnou verzi od Honzy U. s malým bonusem navíc. Stáhněte si to dříve, než začnete jezdit.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.simtrains.eu/trate/dvoukolejka_csd/screeny/hradec/karosy.jpg
 

Dan J.

Strojvedoucí
Zdravím.

Z novin Rudé Právo (21.6.1977) :D
I do Hradce nad litavou se pomalu a jistě dostává modernizace vozového parku MHD. Dnes byl odzkoušen vůz K2 zapůjčený z DP Bratislava a upraven tak, aby mohl jezdit na rozchodu 1435 mm. O toto se postarali mladí svazáci, kteří si udělali o víkendu brigádu v akci Z v závodu Tatra Ringhoffer.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img166.imageshack.us/img166/8775/001svt.jpg

Snad mne znalci tramvajové dopravy neukamenují, poněvač oblouky jsou malinko ostřejší, takže se K2 malinko v kloubu prolíná, ale se zamhouřeným okem a za cenu spestžení aktivity...:D:D
S pozdravem Dan.

Ps: Jiříku, jdou někde stáhnout ty červené ŠM-ky? Něco mi asi uniklo.
 

JiříkTK

Pomocník strojvedoucího
Dan J. napsal:
Jiříku, jdou někde stáhnout ty červené ŠM-ky? Něco mi asi uniklo.
To na obrázku kousek výše jsou mnou neumně ppřeskinované Ondrovy ŠL-ky. V současné době jsou ŠM11 k dispozici u Brzdy.
 

melo1

Začátečník
Zdravim. Mam problem pri volnej jazde smerom z mesta ku priehrade uz na konci kde mi svieti cervena a nemozem dalej pokracovat, lebo sa vykolajim, tak chcem prepnut vyhybku a zamrzne mi MSTS. Vsake inde mozem bez problemov prehadzovat vyhybky... Vedel by mi niekto poradit? Dakujem.
 

Honza

Průvodčí
Tradiční problém MSTS: nesnáší smyčky ... zkus si před přestavením vyhybky před sebou přehodit vyhybku za sebou ...
 
Nahoře