Tramvaje Hradec

melo1

Začátečník
Honza napsal:
Tradiční problém MSTS: nesnáší smyčky ... zkus si před přestavením vyhybky před sebou přehodit vyhybku za sebou ...

Dakujem za radu, ale nepomohlo :( Jedna vyhybka co je hned za "Ringhoferka" zastavkou smerom k priehrade ide bez problemov prehodit, ale ked za nu prejdem nejde prehodit ani pred, ani za masinou... Ked dam "shift+G" tak vobec nereaguje a ked dam "G" tak zamrzne komplet vsetko... :?: Inak vsetko funguje velmi dobre a je to krasna trat :) skusal som aj rozny Global, Bin, ine masiny a bez uspechu. Robi to aj ostatnym, alebo iba mne? :(
 

Honza

Průvodčí
Odkud jedeš k Přehradě? Při jízdě od vozovny to rozhodně nepadá.

"... ked za nu prejdem nejde prehodit ani pred, ani za masinou ..." ... no když jsi za vyhybkou, tak se nedivím, že před mašinou nejde přehodit ... měl jsem na mysli poslední vyhybku, kterou při jízdě pojíždíš po hrotech ... používám monitor vyhybek (F8) a myš a není problém ... Jirka právě kvůli tomu, že MSTS příliš nesnáší zaokruhovanou trasu, má na konečných vždy jednu kolej přerušenou (to je ta, na které je skryté návěstidlo stůj - na Přehradě je to vnější kolej) ... prostě si při volné jízdě musíš dávat pozor, abys nikdy trasu nespojil do kruhu ...
 

JiříkTK

Pomocník strojvedoucího
Smyčka na Přehradě se chová poněkud atypicky a opravdu při pokusu o přehození padá. Prostě se s tím musíme smířit. Zřejmě jsem nebyl schopen ohlídat naprosto všechny možnosti zacyklování trati. Jenže teď, když už jsou hotovy k trati aktivity, nebudu už zasahovat do trasy.
 

melo1

Začátečník
Veru, vsetko mozne som vcera skusal, ale neslo to... som si myslel ze mam nieco s Globalom, alebo Binom... aj tak som vsetko nanovo preinstaloval, lebo mi nesli niektore aktivity a teraz mi uz idu. Aspon uz teraz viem, ze je to chyba v trati a nemusim dnes nad tym maturovat :) Zacal som tam nahadzovat aktitity, ktore su naozaj super a pri niektorych hlaskach sa clovek aj pobavi :D Este som riesil problem s Globalom, aby som nemal cestu nad kolajnicami a myslim, ze to mam uz vsetko a poriadku. Velmi vydarena trat :) Pekny den.
 

Dan J.

Strojvedoucí
JiříkTK napsal:
Smyčka na Přehradě se chová poněkud atypicky a opravdu při pokusu o přehození padá. Prostě se s tím musíme smířit. Zřejmě jsem nebyl schopen ohlídat naprosto všechny možnosti zacyklování trati. Jenže teď, když už jsou hotovy k trati aktivity, nebudu už zasahovat do trasy.
Ahoj Jirko.
Mě se to podařilo ochcat v aktivitě "Výměna jízdních řádů". Ale prozrazovat zde nebudu, už z důvodů, že jsem nad tím strávil půl dne a mám to jako vychytávku do svých aktivit, když budu potřebovat smyčku Přehrada projet. Zkušenější aktivitář po otevření oné aktivity na to statně přijde během pár vteřin. :D Nicméně ve volné jízdě to projet nelze, ale nava, hlavně že to fachá v aktivitách a já bych do kolejí nezasahoval. Trať jinak šlape jako hodinky a je jen třeba pochopit tvorbu aktivit bez návěstidel a vše funguje.;)
S pozdravem Dan.
 

Honza

Průvodčí
Smyčku Přehrada lze projet ve volné jízdě ve směru z vozovny ... a rozhodně mi hra nepadla ...
 

Dan J.

Strojvedoucí
Tak to koukám, mě při pokusu o přehození výhybky na smyčce Přehrada MSTS zaručeně tuhne.:D:D Avšak jak víme, MSTS je nevyspitatelný a u každěho se může chovat jinak.:D
S pozdravem Dan.
 

JiříkTK

Pomocník strojvedoucího
Moje zjištění je, že je to ještě i závislé na Globalu. Např. v Globalu 3.13 mi padne MSTS ještě než přijedu do smyčky. V jiných globalech až při pokusu o přehození výhybky. Ale beru tato omezení jako fakt a nijak mne to nermoutí.
 

E499_2002

Pomocník strojvedoucího
Hezký den,
asi zde budu trochu zavádět OT, protože se to již jednou řešilo. Nicméně jsem si nedávano prohlížel mou sbírku pohlednic a všiml jsem si, že jsou na levém dolním snímku vidět té dvojky spřaženy záděmi k sobě - linka číslo 5. v Ostravě.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img18.imageshack.us/img18/1545/imagezc.jpg
 

Athare

Začátečník
Dobrý den nevím jestli jsem pochopil správně ale mám snad použít pro správný chod tratě global z mhd olomouc. Mě se totiž po pár chvílích hry vypne. Tak prosím poraďte. Předem díky
 

zubacka

Skladník
Tady bude spíš problém v tom,že při přehození vyhýbky dojde k vytvoření smyčky a potom se MSTS vypne.Global z MHD Olomouc by měl být v pořádku.
 

JiříkTK

Pomocník strojvedoucího
Ozval se mi mailem Adam Bartoš s dotazem na Hradec, ale odpovím-li mu, hlásí mi to "nedoručitelná zpráva". Adame, ozvi se jinak, třeba přes SZ.
 

JiříkTK

Pomocník strojvedoucího
KT4D_32.jpg

Jako vánoční dárek pro fandy tramvají od týmu složeného z Honzy Neznamsebe, PepeQ a mne představuji nové Hradecké KT4D a to pro každou linku jednu variantu. Stroje jsou zatím plně funkční jen v MSTS. OR nezobrazuje některé kontrolky v kabině korektně. Šlo by to samozřejmě upravit, ale již jsme se jednou "spálili", když jsme na jaře upravili kabinu pro tramvaje Ringhoffer pro OR a po několika aktualizacích OR je na podzim opět rozhozena. Tramvaje si můžete stáhnout u Blažováka. Všichni tři vám přejeme příjemné sváteční poježděníčko.
 

JiříkTK

Pomocník strojvedoucího
Chybka je opravena. Kromě této opravy najdete u Blažováka aktivitu s touto tramvají. Je sice určena pro MSTS, ale já ji projel v OR. Aktivita je OK, bohužel je zde výše zmíněný problém s kabinou v OR.bk-hra-L1-KT4D-1.jpg
 
Nahoře