Trať CR_310

Marco Polo

Pokladník
Zdravím, chtěl bych se zeptat, jak mám postavit v 310 posun ve stanici, aby se mi nerozsvítila návěst "odjezd", ale aby se objevil buď posun dovolen a nebo aby svítilo stále STŮJ a okolo návěstidla se jelo na "TAB" ...

Aktivity jsem si vždy stavěl a stále stavím v MSTS, ale již je spouštím v OR. Ten ale nereaguje na zaškrtnutí "nefunkční návěstidlo", aby bylo zhasnuté ( simulovaná porucha třeba ) a proto nevím, jak udělat posun okolo hlavního návěstidla, aby na něm nesvítil volnoznak ...

Máte někdo prosím Vás nějaký tip :) ?

Děkuji, Marek

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Máte někdo prosím Vás nějaký tip :) ?
Já to řeším tak, abych jel při posunu na kolej, kam se dá rozsvítit bílá. Jenomže pokud taková kolej není, tak jako stavitel si takovou mohu aktivovat. Ale pokud zhlaví má všechny směry jenom do hlavní koleje, pak je problém. Ale i to jde řešit, viz moje Týniště - Lichkov. Soustředné koleje, kdy ta pro posun končí u označníku. Ale dost blbě se to linkuje.

Marco Polo

Pokladník
Tak ani to se nepovedlo. V Bruntálu to chci vytáhnout směr Malá Morávka na kusou kolej, ale i tam mi to hodí 40 a volno. Chtěl jsem nabrat vlek na jiné dopravní koleji od vlaku z Opavy a pak do vézt zase zpátky do Opavy dle skutečnosti, jak to probíhá ve stanici, ale smůla :(

Každopádně případně pokud by autor trať stále chtěl opravovat/upravovat/vylepšovat/ atd, tak jsem ve stanici Bruntál objevil chybějící námezník při vjezdu od Valšova mezi hlavní dopravní kolejí a nejbližší kusou kolejí nalevo :)

Hans_39

Začátečník
Zdravím zajímalo by mne od pamětníků nebo kdo zná lépe historii trati, kdy byla instalována návěstidla do stanice Třemešná ve Slezsku? Vím, že do roku 2003 byla mechanická, ale kdy byla ve stanici zřízena? Také by mne zajímalo zda vjezdové návěstidlo od Osoblahy bylo dříve světelné min. již v roce 1997. Předtím bylo mechanické? A mělo i mechanickou předvěst? Děkuji předem za reakce.

Nahoře