Trať ZSR 191-193

Dobry den prajem vsetkym priaznivcom hry Microsoft train simulator. Chcem vam predstavit novo vznikajucu realnu trat na východe slovenska. V sucastnej dobe je postavenych 300 km kolaji z toho 80 km je už kompletne hotovych, chybaju tam len original budovy a stanične nadpisi. V blizke dobe by sa to malo dať do poriadku. Trať prechadza z Michalian cez Trebisov, Banovce nad Ondavou, Strazske,Humenné, Medzilaborce a konči v poľskom mestečku Lupkow. Dalsia vetva vedie z Strazskeho cez Vranov nad Toplou a Kapusany pri Presove a Presov. Mimo toho mam postavené úseky aj Vranov nad toplou-Trebisov, kde je vylucena osobna doprava, Usek Humenné -Stakčin a Michalany-Kosice aby som nezabudol tak aj spojovacia trat Cerveny Dvor-Trebišov. Nechyba tam aj časť SRT. Krajina je postavena a takmer hotova v úseku Humenné-Cerveny Dvor. Verim, ze sa vam bude trať pačit. Ked vsetko pojde tak ako ma tak vlete by mala byť pristupna na stahnutie všetkým. Zakladom kolajiva je Xtrack 3.20.

Pripadne otazky ohladom trate rad zodpoviem na sexyboy1488@azet.sk alebo na ICQ 336-020-659

S pozdravom Robo autor trate
 

Tax

Moderátor
Správce
Tak tomuto sa hovorí slovo do bitky. Držím palce, aby sa ti darilo.

PS: Takto nejako si predstavujem prístup autora - začiatočníka: Nekecá, ale rovno ukáže nejaký výsledok.
 

nebulus

Pomocník strojvedoucího
Celkom sa mi to pozdáva, akurát by som si dovolil doporučiť moju sadu telefonnych stĺpov, ktorá je k stiahnutiu na webe JiřikaTK ( sekcia Objekty ). V prípade potreby som ochotný vymodelovať aj daľšie varianty.
 

Gajdma

Provozní technik
Taky se mi to líbí. Chválím a držím palce v pokračování.
 
Naposled editoval moderátor:

mikulda

Průvodčí
Správce
Je to pěkné.
Na čtvrtém obrázku je stožár otočený o 90° (ten ve šturcu).
Jestli ti můžu poradit, vyvaruj se používání zarážedel A1tBuffer.s, pak budeš mít problémy u uživatelů, kteří mají BP a Trainstore (BP má jiný model s jinou texturou, Trainstore to sesype dohromady a přepíše a pak vyskakuje hláška o chybějící textuře).
Desetistupňové výhybky jsou zbytečně ostré, na normálních zhlavích stačí třístupňové.
 

Honza

Průvodčí
Trošku tím sice odbočíme od tématu, ale Mikuldo, mohl bys mi prosím vysvětlit tuto Tvojí větu:
mikulda napsal:
... Jestli ti můžu poradit, vyvaruj se používání zarážedel A1tBuffer.s, pak budeš mít problémy u uživatelů, kteří mají BP a Trainstore (BP má jiný model s jinou texturou, Trainstore to sesype dohromady a přepíše a pak vyskakuje hláška o chybějící textuře) ...
Co, kdy, kde a kam Trainstore sesype a přepíše? Jsi si jistý??
 

dem

Strojvedoucí
Mne sa zase absolútne nepáči, že už všetci majú brať ohľad na BP, aj staviteľ si nemá použiť to čo sa jemu do trate hodí, lebo to má problém pri BP........Ale BP nejak neberie ohľad na nič......

Ad RObo Stavitel: Len ty kľudne stavaj s objektov , ktoré tam potrebuješ. Užívatelia BP si poradia.
 
No ja to zvyknem kriesiť tak keď mam trate, ktore použivaju iný globál napriklad Trať BP a trať ZSR 150 tak si vytvorim dva globali napriklad global BP a normalny global. a v priecinku Routes si vytvorim novy priecinok a do neho dam tu trat ktoru nehram a tak isto aj do toho globalu dajme tomu dam global od trati BP alebo inej, ktora pouziva rovnake kolajivo. A tym padom mam v Msts poriadok a nemam problem s nicim. A potom ked idem hrat tu druhu trat tak zase to prehodim. Je to pracnejsie ako trainstore ale je to spolahlivejsie
 

mikulda

Průvodčí
Správce
Honza napsal:
Trošku tím sice odbočíme od tématu, ale Mikuldo, mohl bys mi prosím vysvětlit tuto Tvojí větu:
Originál A1tBuffer.s umístěný v Global/Shapes používá textury Acleantrack1.ace, Acleantrack2.ace a Buffer.ace umístěné v Routes/Trať/Textures
BP A1tBuffer.s umístěný v Global/Shapes používá textury Acleantrack1.ace, Acleantrack2.ace, Acleantrack1_02.ace, zarazedlo_kolejnicove.ace, Sturc.ace umístěné v Routes/Trať/Textures
Trainstore, pokud je mi známo, má Global jeden a přehazuje pouze tsection.dat.
Co se stane, když jeden A1tBuffer nahradíme druhým a spustíme trať používající první?
MSTS začne hledat v Routes/Trať/Textures texturu zarazedlo_kolejnicove.ace, která tam není.
Bum, chyba, a pak tu čteme metopisenejakouchybunwmcostimporaditemi prosiiiiiim !!!
 

Honza

Průvodčí
Jednoduchá rada. Používat metodu bez prohazování tsection.dat ale přejmenovávat hezky Globaly, jak to napsal Dem, robo stavitel 2010, já a mnoho dalších. Bez tebou popsaného rizika, bezproblémové. Tratě neprohazuji každé dvě minuty, aby mne obtěžovalo přejmenování čtyř složek.
 

Tax

Moderátor
Správce
Honza napsal:
Jednoduchá rada. Používat metodu bez prohazování tsection.dat ale přejmenovávat hezky Globaly, jak to napsal Dem, robo stavitel 2010, já a mnoho dalších. Bez tebou popsaného rizika, bezproblémové. Tratě neprohazuji každé dvě minuty, aby mne obtěžovalo přejmenování čtyř složek.

Presne tak. Alebo sa dá napísať jednoduchý baťák, resp. cmd súbor a vtedy netreba prepisovať nič. Stačí klik myšou na ikonku na ploche.
 

mikulda

Průvodčí
Správce
Honza napsal:
Jednoduchá rada.
Já to dělám úplně stejně, akorát to dělalo na minulé slezině několika lidem, kterým jsem dával svojí trať, tak jsem začal pátrat po příčinách.
 

climber

Začátečník
Kalapcok dolu, uz sa tesim ako si budem moct zajazdit na rusnaky do Mezdulabiriec a v prvom vozni a nekupovat listek. :)))
 
Nahoře