MSTS na ruský spôsob ?

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
dem napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Oční ovládání je zatím sci-fi,

Zaspal si dobu priateľu......V FS ke toto normálne funguje.

http://www.youtube.com/watch?v=_AO0F5sLdVM
http://www.youtube.com/watch?v=_e5KpKyAweE&feature=related
Tak to jsi mne potěšil, že to sci-fi už není. To je paráda. Jenomže staré šunky PC i s naším MSTS budou muset jít na zasloužilý odpočinek. Tohle je na výkonné stroje a SW, který výkon umí využít.
Fíra když jede se stejně moc vrtět nemůže. Umístění sedačky je dané, vzdálenost od pultu je také konstantní, fíra nekouká ani vlevo ani v pravo, ale má povinnost sledovat trať. Takže kvalitní 2D kabina je také dostačující. :D
Howky napsal:
...
Jinak na ukázku pultík pro MSTS už má nožky konečně.
http://www.k-report.net/discus/nahledy/427004.jpg
Pěkné a máš to už připojené do USB ? Ještě místo čelního okna chybí pořádný LCD monitor o rozměrech pultu a bude to paráda.
To asi na sériovou výrobu pro ostatní zájemce nebude.:D Mnohým by to myslím nevešlo do pokojíčku. :D
Vydrž a pak funkční panel přivez do Prahy předvést na slezinu. Asi bychom slintali všichni.
 
Naposled editoval moderátor:

Martens

Strojvedoucí
Správce
Vrtět asi nee, ale v 3D kabině by pak v případě rozchození dalších ovládacích prvků mohly být vidět všechny - i tak je dost 2D kabin, kde nejsou z prostorových důvodů všechny ovladače a nebo jsou to fikce, které je mají umístěny v rámci kompromisu trošku jinde, než je v reálu.

Nicméně v době, kdy je funkčních tak max 10% ovládačů, tak 3D kabina nemá žádný smysl a je spíše na experimentální úrovni. Ale implementace TrackIr třeba do RW - proč ne.
 

Howky

Průvodčí
No hoši na USB to zatim nemám,ale už to chci napojit, ale stále přemýšlím o té náhradě klávesnice tím Pokeys55 nebo jak to byl ten název.Jen ten monitor mám na to malej .
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Sice odbočuji od tématu, ale v Rusku je možné vše :D.
Jak se dívám na Tvůj pultík, máš to stavět double. Druhý prodáš a za to si koupíš tu největší LCD televizi. :D
Mě by vrtalo hlavou využít i originál měřáky. Napětí v troleji bych neviděl problém. Zdvihneš sběrač v MSTS a současně se pustí šťáva do voltmetru. Samozřejmě vyhodíš odpor pro 3000V, a dáš tam něco pro malé napětí, aby to těch 3000 nebo 25kV jako ukázalo. Proud nevím, ale manometry. Když už máš originál přístroje, stálo by za to udělat si i do pultu vzduchotechniku. Kompresor z vysloužilé ledničky, někde sehnat rozvaděč a brzdový válec, aby se vyvinul tlak.... Něco podobného jsme totiž vyráběli na praxi na průmyslovce v dílnách. Celá sestava brzdy na lokomotivě. A fungovalo to.
Pak přijedeš na slezinu s nákladním autem a ukážeš nám, jak jezdí v MSTS borci :D
 

Howky

Průvodčí
No nechci to tady zahlcovat a spíš by se to mělo řešit jinde.Ale měřáky jsou papírové i jiné.Ale hlavní dík má Kája Zelenka, který vytvořil hlaví strukturu.Já doma vytvořil ty nožky a upravuji si to ted vzhledově a přepínačově.Občas se na pultíku objeví něco z pravé mašiny, např prasátka na indikaci nebo náké ty přepínače či sluchátko,ale taky mě v pokoji leží BP a BSE jenže na pultík mě to přijde moc velké a možná bude ještě něco.Jinak ty měřáky byly v plánu ale nevím zda seženu a zda se vlezou,ale určo bude funckní signalizace poruch , takže při stažením sběrači by měla blikat a prasátka snad.
Jinak monitor mám ted 17 což je malé .Ale dokázal bych si to představit v náké místnosti s projektorem to by se mě líbilo ale nereálné. A slezina už jsem nad tím přemýšlel , když pak bude blízko možná by to šlo :)
 

Čouda

Pomocník strojvedoucího
čoveče mě vrtá hlavou ten rychloměr. Mám doma haslerku i s motorem a teoreticky vyrobit zdroj by nebyl problém. Jenže jak udělat vazbu mezi simulátorem a výstupem usb - zdrojem. Potřeboval bych někde napsat na to asi nějakej prográmek.
 
Nahoře