Cabview

Sfer

Začátečník
Já vím že to sem nepatří ale nevím kam bych se jinám obrátil, tak prosím poraďte. Při spouštění MSTS se mi oběví chyba Error reading train database file. File: Trains/Trainset/CD_Bdt279/CDvagBte.wag. Ale když sem hledal tenhle soubor v Trainsetu tak sem ho nenašel. Co stím?
 

Honza

Průvodčí
RE: Cabview

Sfer napsal:
... se mi oběví chyba Error reading train database file. File: Trains/Trainset/CD_Bdt279/CDvagBte.wag. Ale když sem hledal tenhle soubor v Trainsetu tak sem ho nenašel. Co stím?

To bude tím, že je použit v nějaké soupravě a ty ho nemáš. Takže najít, stáhnout a nainstalovat.

Doporučuji nainstalovat a naučit se používat např. ConBuilder. Ten takové chyby umí najít a umožní jejich opravu.
 
M

Megabertu

Host
Dobrý deň chcel, by som sa opytat ked spustim neaky rušeň tak sa mi neziavy ziadny cab aj ked ho v engu mam nastaveny
 

Honza

Průvodčí
Jak ho máš v engu nastavený? Řádek s odkazem na soubor cvf v negu vozidla neznamená, že kabinu máš. Najdi si v engu řádek s odkazem na cvf soubor a podle tohoto odkazu ověř, že ve složce, kam odkazuje, kabinu skutečně máš (tedy cvf soubor a grafické soubory ace).
 

Dráčik

Signalista
.cvf nájsť môže, ale odkazy na jednotlivé .ace v .cvf nemusia byť definované na správne miesto, potom sa ukáže len biela plocha miesto kabíny.
 

nebulus

Pomocník strojvedoucího
Biela plocha sa zjaví iba ak je v cvf definovaný alfakanál. Ak nie je, tak sa zobrazí iba nerušený pohľad na trať.
 

Miran

Moderátor
Správce
To nebulus
ne, pohled na trať se zobrazí Podle parametru
CabViewWindow ( 0 0 640 350 )
CabViewWindow ( start x start y end x end y )
Bílá plocha je ten zbytek do 640 nebo 480 samozřejmě přepočítáno na rozlišení monitoru.
Pozor taky na to, že vlastně cab a jeho pohledy jsou ve skutečnosti zobrazené jakoby v rozměru 640 x 480. Jediné co se mění při změně rozlišení je vlastní zobrazení terénu ve hře
 

nebulus

Pomocník strojvedoucího
Miran: A čo som napísal: Písal som o definícii v cvf a nie v ace. Aj keď by sme mohli diskutovať čo sa tam vlastne definuje, veľkosť okna, alebo alfakanálu:D.
 

mm.ba

Začátečník
Zdravím všetkých užívateľov. Prosím o radu. Mám nasledovný problém: po spustení aktivity sa mi síce na lokomotíve CD 150.001 zobrazí kabína, ale bez ovládacích prvkov.
Chcem sa opýtať, či to môže mať súvis s nastavením grafiky v MSTS (iné kabíny sa mi ale zobrazujú v poriadku) alebo môže byť problém priamo v modely resp. v súbore s kabínou k nemu. Kabínu som si riadne stiahol a nainštaloval, v poriadku by mal byť aj súbor s modelom a skinmi. Skúšal som rôzne spôsoby ako to odstrániť, ale nebol som úspešný. Dve hodinky som hľadal riešenie aj tu na fóre, bohužiaľ som nič som nenašiel.
Vďaka za rady a váš čas.
 

mm.ba

Začátečník
Áno, áno, to je pravda, o nesprávnom smerovaní som sa dočítal (síce s opačným problémom - že sa zobrazujú prvky a chýba kabína), ale keďže tomu smerovaniu veľmi nerozumiem, chcel som sa opýtať, či problém nemôže spočívať v niečom jednoduchšom. Takže teraz viem, že sa musím pustiť do toho smerovania.
Dik za odpoveď.

lukas matura napsal:
Tak to jsi špatně hledal, je to tu psáno nejednou. Jedna se o špatně směrování .cvf na .ace
 

lukas matura

Průvodčí
Musíš si otevřít to .cvf v poznámkovém bloku, či něčem podobném a tam, kde je odkaz na .ace se podíváš, jestli ten soubor v té složce je.
 

Honza

Průvodčí
Pokud jsi kabinu správně stáhl, správně instaloval (tedy tam, kam se má instalovat) a do ničeho nezasahoval, měla by kabina fungovat. Pokud jsi nějak manipuloval s umístěním kabiny nebo cvf souborem, pak mohla nastat chyba.
 

poison

Pomocník strojvedoucího
Pokud vidím správně tak na tebou zmiňovaném webu je odkaz na kabinu pro 754 přímo do OR.
 

Michal Koňařík

Cestující
Dobrý den,mám dotaz nevíte někdo kde stáhnu kabinu na pantera a na sysla.Zahlédl jsem že je realná kabina na sysla i pantera.Předem ďěkuji.
 

brejlovec

Skladník
Zdravím. Nevíte čím by mohlo být že se mě pod kl.F5 místo procent kontroleru objeví nějaký sypaný čaj(viz foto) a nejde se už rozjed a nejde ani přehodit směr. Díkya.jpg
 
Nahoře