Zbyněk Šemora
Strojvedoucí
Ahoj Dane. Já slyším, ale nemelu svoje. Já s tím měl v roce 2016 týden práce v kuse a abych to kvůli tobě a Josefovi předělával do jiných složek, na tohle opravdu nemám čas. Já stavím tratě, abych si i zajezdil, ale budeš se divit, mě vše funguje jak má, tak nevidím důvod, proč bych vše zase složitě přepisoval. Nehledě k tomu zpětná kompatibilita s MSTS se někdy hodí. Většina vozidel byla správně naladěná a v Openrails mi někdy připadá, že nesedím v elektrické lokomotivě, ale v nějakém slabším traktoru nezávislé trakce.Jenže ty taky nechceš slyšet druhou stranu a jedeš si to svoje
Neboj. Na aktivity se chystám a dám vědět, jestli se mi někde vynuluje limit nebo se mám bát nějaké anomálie. V každém případě se opakuji, že nemám čas cokoli zase předělávat, když minulý měsíc jsem vše předělával do aktuálního ladění pro OR a ve složce Openrails. Dokud vše 100% funguje, nemá smysl se v tom zase hrabat.
Ale když už je tady debata, dej mi příklad například na lokomotivě 350, co je špatně, když mám ladění Openrails ve složce Openrails. Co je jinak, když to bude jenom v klasickém uspořádání. Nebo u zamračené, s tou jezdíš. Mě zamráča funguje normálně. Laminátky valí a krokují jak mají. Nějaké vzorové engy mám pro Openrails od Acatuse, ale je tam podepsaný i Josef. Jediný problém nastal, když jsem chtěl monitory dát do common.inc tak mi po načtení hry opticky vyletěla brzda do švihu a půlvolant se vychýlil do shuntů. A mašina nefunkční. To samé mi udělalo i ovládání (kontroler a brzdy) Jestli tohle dělá složka Openrails, to jsem nezkoušel. Tak jsem jenom u této lokomotivy tyto (zbytek hodnot jako světla Size, brzdy, výkon je v common.inc) nepřesměrovával a naklonoval jí opět pro všechny laminátky. Fungují jak mají. Common inc jak se mu bráníš má jednu přednost. Pokud tam například dáš monitory, tak jedním přepisem si aktivuješ či deaktivuješ všechna vozidla v trainsetu. A podobně, pokud je chyba v ladění, tak zase opravíš centrálně na jednom místě. V tomto se neumíme dohodnout a každý prosazuje své. A tak je to od začátku komunity MSTS.
Co to bylo? Rychlobrzda, houkání na přejezdech, značení vozidel, které se opět porušuje, common cab a snd, také že je to prý špatně. Nyní je špatně common.inc, špatně je složka Openrails a přitom žádný konkrétní příklad k porovnání, proč je to špatně. Jo ještě se můžeme hádat o tečkách ../ nebo ../../ To první mi nefungovalo. Nebo, že by to nefungovalo, protože to mám ve složce Openrails, tak jsem musel přidat ../ ?
To chce slezinu a probrat to osobně. Ale pracovní slezinu. Ne že si každý přinese počítač a pustí si tam nějaký svůj vláček a debata žádná, jak to pokaždé chodí.