Návod k instalaci MSTS a DVD Bratislava - Praha

stefek200

Cestující
Dělal jsem reinstal windowsu 7 a při tvoření záloh jsem si řekl,že mám DVD,tak proč to zálohovat když si trať mohu nainstalovat znovu. BOhužel to byl krok vedle. Při instalaci jsem zvolil jen 1.bod tudíž instalaci jen čisté tratě,poněvadž loko a vozy jsem si zálohovat a měl jsem tam stažené skiny,další lokomotivy,zvuky a nechtěl jsem v tom mít hokej. Instalace probíhá vklidu ale při instalaci textur se objeví kolečko a okno neodpovídá.Po pár minutách mi vyskočila hláška: Nastala chyba během kopírování souboru I/O error 23 a měl jsem na výběr přerušit,ignorovat nebo opakovat. Když tám přeskočit tak mi chyba vyskočí i u dalších souborů. Prosím poradíte mi?
 

stefek200

Cestující
Bohužel stále do vyskakuje,zkusil jsem i obsah toho CD 1 hodit do složky na Plochu,při kopírování 20. souboru,mi to opět tuto chybu vyhodilo,tak jsem to přeskočil a zbytek se zkopíroval.Následně jsem zkusil ten soubor 20 zkopírovat samostatně,kousek se zkopíroval ale pak mi chyba opět vyjela.Nevím co dál mám zkusit.Někde jsem četl že je to problém u grafické karty a možná jestli bude řešení počkat,než mi PC povolí spustit Windows Update (prý to trvá i několik dní od reinstalu,než se WinUpdate spustí a nainstaluje zhruba 260 aktualizací.)
 

dem

Strojvedoucí
Win update si spustíš manuálne kedykoľvek.....A za druhé pochybujem že pri inštalácii by mal problém s grafikou....Problém s GK sa prejaví až po inštalácii.....Kde to inštaluješ?
 

stefek200

Cestující
C:/Program Files (x86)/Microsoft Games/Train Simulator

Známý dělá i na větších zakázkách,takže se vyzná a říkal mi,že po reintalu systému nechává PC spuštěné 50 hodin vkuse a až pak windows informuje o aktualizacích.Vždycky když jsem si chtěl vyhledat aktualizace manuálně tak mi to buď nic nenašlo ale napsalo to,že je systém aktuální anebo to akt. našlo. Nyní je tam červený křížek a můžu jakkoliv žádat windows update o aktualizace.Také se mi přetěžuje RAMka díky procesu svchost.dll protože ten mi teď zapisuje všemožné úkony co na pc dělám a občas ho musím ukončit.A to právě dělá to,že se mi neumožňuje nainstalovat aktualizace.
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
DVD není dobré médium pro zálohování. Vypadá to, že jeden soubor je na DVD poškozený. Pokud máš aktuální verzi BP90, tak napiš název souboru, co nelze přečíst a pošlu ke stažení. Pak už není problém si to z pevného disku nainstalovat.
 

stefek200

Cestující
Mám verzi 89.11 takže nevím jestli je možno mi i přesto poslat ten jeden soubor .bin,ale obávám se že zřejmě budu muset znovu trať zakoupit (zas tak nekřesťanské peníze to nejsou) .Dříve mi ale trať šla nainstalovat bezchybně.Pokud ovšem jiná možnost není,tak si ji opět objednám znovu.
 

dem

Strojvedoucí
Keď je známi taký macher , tak si rovno mohol napísať Zbyňkovi, že máš poškodený disk a že potrebuješ súbor xy poslať. Nemusel si sem dávať otázky a čakať komu môžeš napísať že sa mýli, lebo známi je profík...
 

stefek200

Cestující
Vůbec jsi na to nemusel reagovat,nejdříve jsem napsal zde jestli mi někdo poradí a až pak bych šel za Zbyňkem s prosbou,jestli by mi neposlal onen soubor a vyřešil to s ním třeba přes SZ.
 

dem

Strojvedoucí
Väčšinou čo robia užívatelia Win7 problém, je že zabúdajú veci inštalovať ako správca a že inštalujú to na systémovú partíciu. Je len logické, že keď sa niekto s týmto problémom ozve, tak sa najskôr skúsi táto možnosť. Preto som reagoval. Od toho tu toto fórum je. Ale dať otázku napriek tomu že vieš čo máš za problém je zbytočné. A potom sa následne samozrejme ešte aj odbavuješ na tom kto ti chce poradiť, že je mimo, lebo tvoj kamoš je väčší boss. Tak sa ti verejne ospravedlňujem, že som vôbec reagoval.
 

stefek200

Cestující
dem: Tak promiň no. Zkusil jsem zkopírovat do random složky na Ploše i obsah druhého DVD a tam je vše v pořádku.Takže mám problém jen se souborem setupBP8911-20.bin. Nebyl byl by prosím někdo ochotný mi ten soubor poslat?
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Ze starých DVD soubory nemám. Vyzkoušel bych ještě jinou mechaniku. Ale stoprocentně je hloupost ochraňovat staré DVD plus mnoho následných aktualizací. Takto je vždy zaděláno na nějaký problém při reinstalaci. Zálohujte vždy nejlépe celou složku Train Simulator a při reinstalaci systému nebo MSTS se jen vymění a jste okamžitě aktuální. Viz mé video.
 

MněNeznáš

Cestující
Je to psáno i v desateru co není dělané pro win 7 spouštět jako správce.A je to pravda mně to taky psalo když jsem to spouštěl bez správce.A to samé s trainstore atd..
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Desatero vzniklo z nouze, když jsem byl neustále bombardován dotazy, proč to někomu nefunguje. Po vydání jsem očekával, že se vyšší inteligence přidá a sepíší se další varianty správné instalace, jak mnozí zde kolikrát publikují. Mohl vzniknout ideální rozšířený návod. Naštěstí v OR už neplatí omezení, tak dalších návodů není třeba. I když mi chodí emaily, že se jim mé tratě v OR nenačtou.
 

Mrkvoid

Začátečník
Desatero je super, určitě pomohlo. Vlastně už nějakou dobu je i další návod, ten od Midrafona.

Je fakt, že i OR návod by se hodil, bo k OR se info shání dost složitě, je vše tak porůznu, všade možně atd... Já třeba jedu tak nějak pokus omyl, ale občas se musim i zeptat.
 

bob57_cz

Učitel češtiny
Tady má stefek200 ale krom jednoho vadného souboru ještě další problém a to s hlavou - nečte manuály!
Jinak by neinstaloval do nesmyslné cesty: C:/Program Files (x86)/Microsoft Games/Train Simulator !!!
Když nedrží "desatero", není mu k ničemu ani mrkvoidí midrafonovina.
Je to márné, je to marné, je to marné ...
 

stefek200

Cestující
Zkoušel jsem ten jeden soubor zkopírovat s DVD na Plochu,neúspěšně.Všechny ostatní .bin soubory i z DVD 2 se mi zkopírovaly.Ještě zkusím instalaci na druhém PC a pokud i tam se ten soubor nezkopíruje,tak bude na 99% jasné,kde je chyba.

A pro příště bobe,možná by to chtělo trochu zdvořilejší odpovědi a trpělivost,taky se k vám chovám s úctou a respektem. :D
 

orlov

Hradlař
Ja už roky fungujem v nezmyselnej ceste C:/Program Files (x86)/Microsoft Games/Train Simulator a ešte som s tým nemal žiadny problém ... práve naopak.

stefek200: Existujú programy, ktoré dokážu opraviť chybný súbor na DVD, CD, ale výsledok je väčšinou nepoužiteľný.
 
Nahoře