Návod k instalaci MSTS a DVD Bratislava - Praha

stefek200

Cestující
Zkoušel jsem trať instalovat na druhém PC sice už šel 20.bin soubor hodit na Plochu,ale stále se mi instalačka sekne u toho 20.bin souboru,takže v PC nebo v DVD mechanice určitě problém není.Samozřejmě jsem u obou PC zkoušel spuštění instalátoru jako správce podle desatera i tak stále to samé.DVD poškozené na svršku není,takže nevím co mám s těmi DVD dělat,snad mi přímo autor p.Šemora poradí co v této situaci dělat.
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Já bych se určitě tak netrápil. Když si spočítám ten čas, co jsem experimenty zabil kvůli starému vysloužilému DVD, dávno bych si objednal nové aktuální a měl bych klid. Za ten čas mohlo být i dávno doručeno. Co jiného k tomu dodat.
 

stefek200

Cestující
Znova si mám DVD koupit? Takže předtím jsem vyhodil 420 Kč jen do luftu.
Nebo jinak,nemá někdo DVD BP89.11 a mohl by mi kdyžtak ten jeden soubor poslat?
 

Miran

Moderátor
Správce
Dělal jsem reinstal windowsu 7 a při tvoření záloh jsem si řekl,že mám DVD,tak proč to zálohovat když si trať mohu nainstalovat znovu. BOhužel to byl krok vedle. Při instalaci jsem zvolil jen 1.bod tudíž instalaci jen čisté tratě,poněvadž loko a vozy jsem si zálohovat a měl jsem tam stažené skiny,další lokomotivy,zvuky a nechtěl jsem v tom mít hokej. Instalace probíhá vklidu ale při instalaci textur se objeví kolečko a okno neodpovídá.Po pár minutách mi vyskočila hláška: Nastala chyba během kopírování souboru I/O error 23 a měl jsem na výběr přerušit,ignorovat nebo opakovat. Když tám přeskočit tak mi chyba vyskočí i u dalších souborů. Prosím poradíte mi?
Tvůj problém bohužel začal tam kde ho popisuješ. Chybná byla ta úvaha o funkčním DVD. Než budu dělat takovéto zásadní zásahy musím si ověřit několik věcí: 1. Je to moje DVD vůbec ještě čitelné? Pokud ano, udělám si jeho kopii na HDD. Pokud ne, udělám si kompletní zálohu MSTS někam do adresáře který případný reinstal systému nezasáhne, případně na flash klíčenku nebo někam jinam.
2. MSTS je stavěný tak že lze si vytvořit zálohu toho mého fungujícího někam bokem. Po reinstalu systému nainstaluji originál MSTS. Jednou ho spustím s default tratěmi, vlezu do nastavení a nastavím si rozlišení a další věci tak jak jsem to měl v původní instalaci. Potom stačí celý adresář s MSTS přepsat tou zálohou a je vymalováno....
 

stefek200

Cestující
Kdyby bylo někde uvedeno,že DVD nevydrží dejme tomu třeba 3 instalace a mohou se poškodit,tak si na to dám bacha a zazálohuji si celou složku Trainu.Nikdy se mi nestalo,že by mi jakékoliv zakoupené nebo vypálené DVD dělalo problém (pokud nebylo vidět poškození).
Ono je to zas na druhou stranu vychytralý,že se za tak krátkou dobu DVD poškodí a je pak nutno si zakoupit další,autor na tom vydělá. :D
 

MněNeznáš

Cestující
Pokud se o to DVD staráš tak ti vydží i takovou dobu že nebudeš již hrát ani MSTS pokud ale neustále CD někde necháváš prášit a šaháš na něj "negramotně" tak se pak nediv...Pokud se o CD staráš dobře nemůže nastat ani snad problém...
 

papej

Posunovač
Kamáde, budeš se divit. Zbyněk se postaral nekvalitními disky o problémy, které musel promptně řešit. Já jsem měl tu samou chybu (i u stejného souboru) a Zbyněk mi posílal nové DVD (to samozřejmě bezvadně fungovalo). Takže chyba byla u Zbyňka. Já na to přišel včas, instalace přestala fungovat. U stefek200 přestaly fungovat až při reinstalaci a má smůlu :mad:.
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
To vypalování je mnohdy za trest. Člověk se snaží, aby to neodfláknul, před každou aktualizací kupuji novou vypalovačku, vypaluji optimální rychlostí a stejně to není nic platné. Jednou jsem koupil špatnou sérii Verbatimek a zkazil jich takto snad 30, co letěly do koše. Nyní se mi něco nepovede jen občas. Tak ve finále v poslední době vypaluji i s kontrolou dat a zatím je vše OK, ani žádná reklamace. Jakýkoli problém je nepříjemný pro obě strany. Ale nejčastější řešení je, že nečitelné soubory nasdílím. Je to hned a uživatel pak může bez dlouhého čekání instalovat.
 

stefek200

Cestující
Bohužel mám zřejmě asi smůlu,že nemám aktuální verzi na DVD,takže asi znova objednat a zaplatit.
Obě DVD jsem měl stále zavřené v obalu,takže se na ně neprášilo a starám se o všechny CD a DVD co mám stejně. Mám u sebe i 10 let staré disky a fungují bezvadně.
 

papej

Posunovač
Je mi Tě líto, ale DVD s jmenovanou tratí jsem vyhodil, mám totiž novou verzi. Jinak bych Ti poslal buď kopie nebo originální DVD a vůbec bych se neohlížel na autorská práva uplatňovaná Zbyňkem. Ty jsi si DVD zakoupil a nemůžeš za to, že Zbyněk rozesílá kopie své trati na podřadných DVD. Ani dnes nejsou DVD Verbatim, ale nejsou již tak podřadné :).
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
papej: To mi tedy dáváš na frak. Nikdy jsem nekupoval DVD noname ani jinou podřadnou značku. Verbatimy byly osvědčené. A můžeš mít ty nejlepší, když zablbne vypalovačka, tak s chybami tato DVD vypálí také. A jak jsem psal, vypalovačky pravidelně kupuji nové a také na nich nešetřím. Balení také raději dávám zdvojené, protože DVD jen v krabičce se poštou poškrábávala, jak s balíky všelijak pohazovali. Zkrátka málo kdo máte představu o tom, co distribuce na DVD obnáší za problémy. Pokud někdo dostane DVD nečitelné, je nutné to řešit hned. A ne až po víc než roce.
 

stefek200

Cestující
Až po té přeinstalaci windowsu se mi začaly ty problémy dít.Ještě zkusím počkat na opětovný reinstal,protože jsem měl problém s ovladači a doufám,že až se mi stroj vrátí zpět,tak zas bude vše OK.A pochybuji,že chyba byla v CD/DVD mechanice,když se mi stejný problém vyskytl i na druhým PC od sousedky,byť onen soubor šel zkopírovat na plochu.
 

bob57_cz

Učitel češtiny
stefek200, čistě jenom pro pořádek : antivir jsi vypnout nezkoušel, předpokládám. Jak ale vidím požadavek na reinstall systému kvůli ovladačům, mám o problematice docela jasno.
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Pokud je soubor poškozený, při jeho kopírování někam na plochu to vyhodí chybovou hlášku. Ale pokud se úspěšně zkopíruje, ještě se mi nestalo, že by nebyl funkční.
 

stefek200

Cestující
Dostal jsem PC zpět,ale ani po opětovné reinstalaci systému mě zlobí ten soubor 20.bin,nezbývá nic jiného,než opět DVD zakoupit.
 
Nahoře