ActivityConverter

dukostav

Cestující
dukostav napsal:
Ahoj, mám problém, mám Windows 7 Ultimate, a když chci načíst aktivitu, tak se mi tam nezobrazí, ale TrainStore ji přečte, ví někdo jak na to?
Děkuji předem
Abych to upřesnil, v kořen.složce MSTS když dám Activities tak v horním panelu se mi přidá, tlačítko kompatibilní soubory, když tam kliknu tak se mi aktivita zobrazí, ale activity converter to stejně nepřečte
 

Šnek

Vlakvedoucí
Pánové já jsem si do počítače stáhnul program Nokia Ovi Suite, ikona activityConverteru se změnila, a já tenhle super prográmek nedokážu otevřít. Má to snad nějakou spojitost?
 

Pavlík

Pomocník strojvedoucího
Má. Klikni na Activity Convertor pravým myšítkem a dej vlastnosti. Pak Otevřít v programu a "Změnit". Pak klikni na procházet (pokud nebude Java schována pod položkou Další programy, kterou je nutno rozbalit poklikáním na šipku vpravo) a najdi si, kde máš uloženou Javu. Java Platform SE Binary je správný název. Odklikni a je to.
 

Šnek

Vlakvedoucí
Pavlík napsal:
Má. Klikni na Activity Convertor pravým myšítkem a dej vlastnosti. Pak Otevřít v programu a "Změnit". Pak klikni na procházet (pokud nebude Java schována pod položkou Další programy, kterou je nutno rozbalit poklikáním na šipku vpravo) a najdi si, kde máš uloženou Javu. Java Platform SE Binary je správný název. Odklikni a je to.
Díky za info jak budu doma odzkouším.;)
 

Bendík

Provozní technik
Dobrý den,

chci nainstalovat AC, takže prvním krolem byla instalace Javy. A hle, zde je zádrhel. Chce to po mne připojení na síť, jenže comp, na kterém MSTS hraju, na síť připojený nemám. A popravdě, tahat kabel přes půl baráku, a nebo comp do práce, se mi nechce.

Lze toto nějak obejít?? Zkrátka naistalovat Javu (nutnou ke spuštění) bez přístupu na síť?

Díky za radu
 

franta100

Začátečník
Nejprve chci poděkovat Kebarkovi za obrovskou pomoc nám obyčejným uživatelům.
Strašně mě zlobilo, když jsem pro spuštění aktivity potřeboval stáhnout třeba 12 vozidel - 10 jsem našel a 2 ne. Tento prográmek je obrovská pomoc.
Mám ale jeden problém. Po zadání cesty k train.exe a zmáčknutí tl.1 pro načtení Trainsetu to načte jen část jeho obsahu. Ale v trainsetu toho mám opravdu hodně a načteno je zhruba o třetinu méně. Můžete poradit, kde je chyba ? Cesta je správná, jinak by to nenačetlo nic. Nenačte to takové obyčejné věci jako cd_150, nebo ACELA atd.
Mám i obrázek co je v Trainsetu a co v ActivityConvertoru načtené. Nevím ake jak ho sem dát, protože po kliknutí tady na ikonu vložit obrázek to po mě chce nějakou URL adresu strány. Jsem už starý dědek a nerozumím tomu.
 

Martens

Strojvedoucí
Správce
Používáš i TrainStore? Pokud ano, tak to může být tím, protože Trainstore přesouvá jen wag a eng soubory, ale adresáře v trainsetu zůstávají a proto Tě to může klamat.
 

franta100

Začátečník
Ano, používám TrainsStore. Mám tomu rozumět ta, že mám smůlu a v tom případě Trainset načtený celý nebude nikdy ?
 

papej

Posunovač
Budeš ho mít načtený v případě, že vrátíš vše do zpět. V jiných případech, kdy Train Store načte trať, budeš mít v ActivityConvertor jen vozidla, používaná v trati. Vyřešíš to, budeš-li používat MSTS Activity Analysis a všechna vozidla vrátíš do MSTS.
 

franta100

Začátečník
Děkuji a mám ještě jeden možná divný dotaz:
Četl jsem někde, že TrainsStore má být nainstalovaný na stejném disku, na kterém je simulátor.
Já to mám tak, že na D:\.....mám trať PB88 a na E:\....mám samostatně trať 321 tedy na každém disku simulátor s jinou tratí. Abych nemusel přehazovat Global....
Na D-čku mám i TraisStore a v něm načtenou trať Praha,Blava.
Pokusil jsem se instalovat TraisStore i na E-čko. Povedlo se, ale po spuštění je tam také trať PB88 i když jsem ho instaloval na E:\....k trati 321.
Tak že nyní mám dva fungující programy TrainsStore, každý na jiném disku, ale se stejným obsahem.
Pokud by to šlo, potřebuji radu, ale -polopaticky prosím - otevři, zmáčkni...atd abych měl na Déčku TraisStore s PB88 a na Ečku TrainsStore s 321 ---- tedy pokud to vůbec půjde.
Předem děkuji někomu, kdo se obětuje dědkovi neználkovi pomoct
 

Miran

Moderátor
Správce
Tohle určitě nepůjde. TS si ukládá záznamy o své instalaci do registru. A sada uložených proměnných může být jenom jedna.
 

Bendík

Provozní technik
Tak mám problém, se kterým si (opět) nevím rady. Doinstalovával jsem si teď nové kontejnery a kotle od Boba a hle, AC se před koncem načítání trainsetu "sekne" a odmítá tento krok dokončit. Mám za to, že AC omezení na velikost trainsetu nemá. A nebo to bude dělat nějaký kontejner či kotel od Boba? Máte někdo podobnou zkušenost a nebo naopak máte od Boba naistalováno a vše vám funguje? (Zkoušel bych to znova po modelech, ale Bob toho vydal fakt hodně a nějak se mi nechce - nechávám to jako poslední možnost). Systém W7.

Děkuji za případnou pomoc
 

Bendík

Provozní technik
Pánové, zjistil jsem u sebe nemilou věc. Databáze vozidel se mi samovolně "vyprázdňuje". Mám podezření, že to musí mít nějakou souvislost s OS Win7, protože nahrazené vozidlo v databázi zůstává vždy cca měsíc. Pak jej v případě použití a nutnosti záměny musím znovu "definovat".
Neměl by někdo nějakou radu, kde a jak sjednat nápravu?

Předem díky za jakoukoliv pomoc
 

Bendík

Provozní technik
Ad modely od Boba:

systémem pokus - zkouška - výmaz ... a furt dokola v různých kombinacích jsem došel k poznání, že AC odmítá načíst kompletní trainset v případě, že obsahuje tyto složky:
"D-ERMD_Sgnss" , "CH-HUPAC_Sgns" a "RO-CFR_Sgnss".

Ale absolutně jsem nepřišel na to PROČ ?! Nerozhoduje ani objem (MB) dané složky (třeba D-DB_Sgns692 je více než dvojnásobně objemná), ani celková velikost trainsetu (v mém případě skoro 35GB).
Na druhou stranu, když jsem si vytvořil duplicitní složku Trainset pouze s modely kontejnerů od Boba, k načtení Activity Converterem došlo naprosto bez problémů včetně těchto složek.

Tak teď "babo raď"
 

Kebarko

Provozní technik
Program ma nastavene obmedzenia:
30 000 vozidiel v trainsete
5 000 vozidiel v aktivite
5 000 dvojic v databaze

ConBuilder vie spocitat pocet vozidiel v trainsete. Ak je to malo mozem to upravit.
 

Bendík

Provozní technik
Tak to bude asi ono. Jen mi na tom trošku nesedí, že jsem tu problémovou složku vyhodil, místo ní vložil jinou (jiné Bobovy kontejnery - nutno dodat že objemnější - předpokládám tedy i obsahující více vozidel) a AC normálně celý trainset načetl. Napadá mne, Bobo používá sdílené složky s kontejnery, možná v tom bude zakopaný ratlík.

Každopádně díky moc za reakci a pokud mohu poprosit, zkus prosím to obmezení upravit.

Díky
 

Bercik

Začátečník
Po nahrání povozy MSTS od John Shepard, program nenačte kolejových vozidel, jak jsem pochopil, že je možné zvýšit limit kolejových vozidel ve hře. V tuto chvíli má Vlaková souprava má 3411 adresáře, tak to může být asi 15.000 soubory eng. a wag
 
Nahoře