Zbyněk Šemora
Strojvedoucí
Kuchaři
Možná je to tím, že nemám zástěru, ale právě zápasím s výrobou vynikajících slaných tyčinek.
Poprvé jsem to zkusil před dvěma lety na vánoce a vše se povedlo na výbornou, ale už loni jsem zápasil s těstem, které mi nešlo vyválet, praská a drolí se, tak jsem přešel na metodu, kdy jsem tyčinky nepletl, ale dělám tenké válečky. Upečený export ale chuťově vynikající.
Dnes jsem si dal pozor, abych něco nezanedbal i těsto nechal déle kynout, ale opět se nedá válet ani šloulet, drolí se. Viz obrázek.
Zajímalo by mě, kde je chyba. Ale co už, jdu šoulet. Budou toho dva plechy, ale jestli to vydrží do sleziny, abych dal ochutnat, těžko
Až bude upečeno, dám na fórum přivonět
Třeba se nezadaří a bude to pro zasmání
Chtěl jsem to pect na vánoce, ale měl jsem tolik žrádla, že by se to už nedalo.
Ahoj Davide, když už jsi od fochu, potřebuji poradit, kde soudruzi z NDR dělají chybu.David Hájek napsal:...
David
Možná je to tím, že nemám zástěru, ale právě zápasím s výrobou vynikajících slaných tyčinek.
Poprvé jsem to zkusil před dvěma lety na vánoce a vše se povedlo na výbornou, ale už loni jsem zápasil s těstem, které mi nešlo vyválet, praská a drolí se, tak jsem přešel na metodu, kdy jsem tyčinky nepletl, ale dělám tenké válečky. Upečený export ale chuťově vynikající.
Dnes jsem si dal pozor, abych něco nezanedbal i těsto nechal déle kynout, ale opět se nedá válet ani šloulet, drolí se. Viz obrázek.
Zajímalo by mě, kde je chyba. Ale co už, jdu šoulet. Budou toho dva plechy, ale jestli to vydrží do sleziny, abych dal ochutnat, těžko
Až bude upečeno, dám na fórum přivonět
Třeba se nezadaří a bude to pro zasmání
Chtěl jsem to pect na vánoce, ale měl jsem tolik žrádla, že by se to už nedalo.