Něco pro zasmátí

Dle posledních zvěstí z Brusele (brusel dle vzoru "prdel") letos již nebude nosit dárky klasický Ježíšek, ale bude je nosit "Euráček". Platí pro něj následující paragrafy:

1. Euráček každému dítěti nadělí dárky v hodnotě min. 7000Kč.
2. Dárky nakupují rodiče dle předem napsaných přání svých dětí.
3. Přání je třeba napsat a s nejméně ročním předstihem odeslat do Brusele -
4. V Bruseli totiž musí být každé přání individuálně posouzeno, schváleno a orazítkováno.
5. Výsledný posudek bude zaslán na adresu rodičů, avšak není garantováno, že jej poštovní služby doručí včas.
6. Neobdrží-li dítě žádané dárky všas pod stromeček, má nárok na náhradu ve výši stonásobku hodnoty dárků.
7. Náhrada bude vymáhána po rodičích, rodiče v případě pozdního doručení (nebo nedoručení) posudku mohou vést spor s Českou poštou, v případě neuznání reklamace ze strany pošty mají smůlu a pohledávka v případě neuhrazení do 14 kalendářních dnů bude předána inkasní agentuře.
 

Josef Vogeltanz

Pomocník strojvedoucího
Já jsem byl osobně v trolejbusu svědkem scény, kdy revizorka "lustrovala" mladíka. Ten samozřejmě jízdenku neměl a napadlo jej spasit se útěkem. Jenže chyba lávky. Paní byla malé postavy a to čemu se říká "prostorově výrazná". Zároveň však kupodivu i mrštná. Mladíka tak svoji postavou dokonale zazdila. Ten překvapen začal jen ječet, ale na jinou protiakci se nezmohl, neměl volné ani ruce. Jeho kvílení tak akorát přivolalo kolegu revizorky a doprovázejícího policistu, kteří byli na opačném konci vozu.
 
Pepíček, jež si s oblibou hraje s modelovým kolejištěm a vlaky jsou jeho světem, jde jednou navečer kolem ložnice své sestry, zaslechne podivné, jemu dosud neznámé zvuky - nahlédne dovnitř a uvidí sestru, jak si užívá se svým šamstrem. Udiveně hekne, čehož si nejde nevšimnout, takže kluk jej odbyde: "Běž a nezevluj tady... to prostě jede rychlík do tunelu!" Pepík odejde, za chvilku jde kolem ložnice rodičů a opět zaslechne, nejčkon už známé zvuky, tentokrát však těžkopádné, dýchavičné a sípavé. Opět mu zvědavost nedá, nakoukne do dveří... otec si jej všimne a odsekne: "No co koukáš... běž a nezavázej tady. Nevyvaluj ty voči... to jen stará parní mašina vleče těžkej náklad do tunelu!"
To už Pepíčkovi nedá, jde do koupelny a začne si tam "třepat klacek". Za chvilku vejde do koupelny maminka, Pepíka uvidí a udiveně vyhrkne: No Pepane, co to tady děláš?!" Pepík se ani nezarazí a pohotově odpoví: "Ááááále, nevšímejte si mě. To já vás jen doháním na kejkslací drezíně!"
 
Nahoře