Něco pro zasmátí

Miran

Moderátor
Správce
Už jsem sem dlouho nic nepřidal. S provozem železnice to sice nesouvisí, ale s dnešním stavem společnosti asi ano:

Proč by dnes nemohly vzniknout ty krásné klasické pohádky?

Důvody jsou seřazeny zde:

· O Šípkové Růžence
Šípková Růženka se nikdy neprobudí, protože princ se neodváží sundat si respirátor, aby ji mohl políbit. Kromě toho nemá její písemný souhlas s polibkem.

· Sněhurka a sedm trpaslíků
Trpaslíci vyženou Sněhurku, aby nedostali pokutu za nepovolené ubytovací služby. Sněhurka se marně ohání potvrzením o pracovní cestě, přestože prokazatelně přišla sama.

· O Honzovi
Honza nevycestuje do sousedního království vysvobodit princeznu, protože nemá očkovací průkaz. A navíc nemůže jen tak zabít sedmihlavého draka, protože jde o zákonem chráněný vzácný druh.

· Pyšná princezna
Z důvodu přísného vymáhání zákazu zpěvu královskou policií v Půlnočním království, král Miroslav nemůže naučit květinu zpívat a pyšná princezna tak nepřestane být pyšná.

· Zlatovláska
Zlatovláska kvůli zavřeným kadeřnictvím přijde o svoje zlaté vlasy.

· Dlouhý, Široký a Bystrozraký
Dlouhý s Bystrozrakým přijdou o Širokého, neboť ten kvůli nákaze Covid19 a nadváze skončí na plicní ventilaci.

· O dvanácti měsíčcích
Maruška nedonese z lesa jahody, protože dvanáct měsíčků se schází jen videokonferenčně. Jako náhradu zkusí nákup jahod v Kauflandu nebo Bille. Ovšem kvůli těmto náhradním jahodám macecha s Maruškou vyrazí dveře u chalupy.

· O Červené Karkulce
Karkulčina babička zemře hlady, neboť Karkulka je ze sousedního okresu a vlk je nekompromisní při vymáhání vládních nařízení.

· O Smolíčkovi
Jezinky nemohou unést Smolíčka, neboť ten jim neotevře, protože nejsou rodinné příslušnice. A navíc nemají Covid19 PCR testy mladší než 72 hodin.

No když už jsem tady tak ještě jedno povzdechnutí:

Vezměte si takovou pohádku Dlouhý, Široký a Bystrozraký:
Dlouhého tady máme :
Vladimír Dlouhý (* 31. července 1953 Praha) je český ekonom a politik, bývalý místopředseda strany ODA a ministr průmyslu a obchodu v letech 19921997
Široký tady byl taky:
Viliam Široký (31. května 1902 Bratislava6. října 1971 Praha) byl slovenský a československý politik komunistické strany, v letech 19531963 předseda československé vlády.
Bystrozraký chybí.
Bystrozraký, který by viděl nějaké řešení tohoto dnešního (nejen našeho, ale možná i evropského a světového) marasmu, by se v této době velmi hodil.
Bohužel ho zatím nevidíme. Asi proto že nejsme bystrozrací.

Mějte se fajn.
Miran
 
Nahoře